De goedkoopste vakantiebestemmingen buiten europa
Interessant? Geef je ons 5 sterren?
Je hoeft het niet per se dicht bij huis te zoeken om een goedkope vakantie te vinden. Maar ook al heb je een paar goedkope vliegtickets op de kop kunnen tikken, niemand geeft graag te veel geld uit wanneer hij op reis is. Met deze goedkope vakantiebestemmingen buiten Europa hoef je alvast niet te veel op je budget letten.

 

1. Cambodja

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie buiten de Europese Unie, dan zit je met Cambodja zeker goed. Je kan al accommodaties vinden vanaf 2,50 euro per bed en ook een biertje is er zo goedkoop dat je je haast schuldig voelt omdat je zo weinig betaalt. Net daarom is Cambodja een geliefkoosde bestemming bij backpackers die rondreizen in Zuidoost-Azië. En dan hebben we het nog niet over de grootste troeven van het land.

Het beroemde tempelcomplex Angkor Wat is een van de meest bezochte archeologische sites in Azië. Het bloederige verleden van Cambodja is te ontdekken bij de Killing Fields, een massagraf veroorzaakt door de rode Khmer die hier lange tijd regeerde. De site is gevuld met onder meer 8000 menselijke schedels, wat nog maar een klein deel van het slachtoffersaantal is.

cambodja goedkope vakantiebestemming
Zuid-Oost Azië heeft heel wat prachtige natuur en cultuur te ontdekken! En alles is er spotgoedkoop!

2. Vietnam

We blijven nog even in de regio want ook buurland Vietnam is een erg goedkope bestemming. Vaak worden Cambodja en Vietnam gecombineerd en hoewel het land nog relatief ongerept is, is ook hier het toerisme erg aan het boomen.
Met zo’n vijftien euro per dag kom je ruimschoots toe en dat is inclusief eten, overnachting en hier en daar een biertje. Een van de grootste bezienswaardigheden van Vietnam is Halong Bay, een baai met een kustlijn van zo’n 120 kilometer. Daarnaast zijn koloniale steden zoals Hanoi of Ho Chi Minh zeker niet te missen. Hier vind je Franse cultuur nog steeds terug.

goedkope vakantiebestemmingen buiten europa Vietnam
Naast Cambodja ligt nog zo’n (spotgoedkope) parel! Vietnam!

3. Bolivia

Bolivia staat bekend als het Tibet van het Amerikaanse continent. Vanwaar deze naam komt is niet zo moeilijk af te leiden. Bij aankomst in La Paz zit je al op zo’n 3600 meter hoogte en dat is slechts een voorsmaakje van de rest van het bergachtige landschap. Het koloniale verleden van dit Zuid-Amerikaanse land is nog steeds terug te vinden in de steden.

Het meest herkenbare landschap van Bolivia is echter Salar de Uyuni, de indrukwekkende zoutvlakte die in het regenseizoen de bodem in een spiegel doet veranderen. Bolivia is een van de goedkoopste landen van Zuid-Amerika. Voor een biertje betaal je zo’n anderhalve euro, een volledige maaltijd zo’n acht euro terwijl je al een overnachting kunt boeken vanaf tien euro.

zoutvlakes bolivia
De zoutvlaktes van Bolivia… Alvast één ding die je in dit prachtige land kan gaan ontdekken!

4. Honduras

Costa Rica in Centraal-Amerika heeft de reputatie duur te zijn, maar dat geldt niet voor ieder land in dit gedeelte van de wereld. Honduras bijvoorbeeld, mag dan niet bij de populairste vakanties buiten de EU behoren, maar is wel een prachtige bestemming als je reist met een budget.

Wie de moeite doet om het land te verkennen, zal witte stranden ontdekken die niet moeten onder doen voor de Malediven, duiklocaties die de Rode Zee kunnen evenaren en goedkoop eten waar je nooit genoeg van krijgt. Koloniale dorpen die ooit onder Spaanse invloed waren zoals Puerto Cortes, Omoa of Comayagua zijn zeker een bezoek waard.

Honduras goedkope vakantiebestemming
Honduras. Zuid-Amerika en de Caraïben tegelijk!

5. Belize

Terwijl we toch in Centraal-Amerika vertoeven mogen we zeker Belize niet vergeten. Samen met buurland Guatemala is dit een van de meest aantrekkelijke landen voor geschiedenisliefhebbers. Het tempelcomplex Xunantunich daterende van het Mayatijdperk moet niet onderdoen voor de tempels in Guatemala maar de echte trekpleisters hebben een natuurlijke oorsprong.

Het Belize Barrief Reef is het op een na grootste koraalrif ter wereld en wordt wel eens de mooiste duiklocatie ter wereld genoemd. Daarnaast heb je er ook het Great Blue Hole, een onderwatergrot die eveneens duikers van over de hele wereld aantrekt. Tweepersoonskamers vind je er al vanaf 25 euro, terwijl een restaurantbezoek je rond de tien euro zal kosten.

belize tropische goedkope vakantie
Wie zegt dat tropische vakanties duur moeten zijn? Belize is spotgoedkoop en laat je wegdromen!

6. Marokko

Marokko ligt op een steenworp van Europa en dat zorgt ervoor dat je al makkelijk een goedkoop vliegticket richting Marrakech, Fez of Agardir kunt vinden. Wat Marokko nog aantrekkelijker maakt is dat het leven ter plaatse er niet duur is. Als je kan weerstaan aan de verleidingen van de opdringerige Marokkaanse verkopers uiteraard.

Een groot stuk van Marokko bestaat uit het Atlasgebergte en de Saharawoestijn, maar de meeste reizigers die naar dit Noord-Afrikaanse land trekken brengen een bezoek aan de koningssteden. Bezoek de medina van steden als Marrakech of Fez en snuister rond in een van de vele kleine winkeltjes die je er aantreft. Hotels en hostels zijn erg goedkoop in Marokko wat het een perfecte bestemming maakt voor budgetreizigers.

goedkope vakantie buiten europa - Marokko
Nét buiten Europa ligt het prachtige Marokko. Zon, zee en woestijnen! En goedkoper kan bijna niet!

7. Indonesië

Er zijn zo van die bestemmingen die zo indrukwekkend zijn dat het amper te geloven is dat het betaalbaar blijft. Indonesië is er zo eentje. Van witte zandstranden tot groene jungles, afgelegen regenwouden waar je orang-oetangs kan spotten in het wild en lava spuwende vulkanen.

Het landschap in Indonesië is zo divers dat je meer dan een vakantie nodig hebt om er alles te bezichtigen. Bali is de toeristische hotspot dankzij de vele witte stranden die er het paradijselijke gevoel opwekken. Met een budget van zo’n tien euro per dag kom je al makkelijk aan eten, terwijl je voor amper het dubbele al een kamer kunt boeken.

indonesie goedkoop
Indonesië heeft echt ALLES! Hoe dit land nog zo goedkoop kan zijn is ons een raadsel!

8. Cuba

Nu de VS de grenzen met Cuba heeft geopend, lijkt het toerisme er echt te boomen. Ondanks de prijzen die je ziet worden aangeboden door touroperators is Cuba een erg goedkoop land. Tenminste voor reizigers die op individuele basis naar het eiland trekken en er zich niet laten vangen aan de slimme Cubanen die de kneepjes van het toerisme al snel onder de knie krijgen.

Cuba goedkoop reizen
Cuba is een pareltje in de Caraïben. En arm zal je er niet van worden!