malaga strand
5/5 - (1 vote)

Het weer in Malaga is het hele jaar door aangenaam. Het zonnetje schijnt er meer wel dan niet en de gemiddelde temperatuur is 21°C. Het is dan ook de plek bij uitstek om waterpret te beleven. Een duikje nemen in het zwembad van je hotel is al heel fijn. Maar er zijn nog veel leukere wateractiviteiten die je in Malaga kan doen. De allerleukste ontdek je hier!

Malaga wateractiviteiten

1. Stand-up paddling nabij Playa de La Malagueta

Stand-up paddling (SUP) is een watersport die steeds populairder wordt. Dat is geen wonder, want het is SUPerleuk om te doen (haha). Je hoeft ook helemaal geen ervaring te hebben. Je krijgt eerst lessen en daarna kan je er volop tegenaan met je peddel. De ene zal al wat vaker van zijn SUP-board vallen dan de andere. Maar plezier beleef je gegarandeerd!

In tegenstelling tot surfen kan je het ook op ieder moment doen. Je bent namelijk niet afhankelijk van de windrichting, windkracht of golfhoogte. En doordat het klimaat in Malaga altijd goed is, hoef je ook geen kou te lijden. Deze leuke wateractiviteit kan je op verschillende plaatsen in de provincie doen, maar één van de beste plekjes is het La Malagueta strand. Daar geniet je namelijk van een adembenemend uitzicht. Het is ook de makkelijkste optie als je in Malaga stad verblijft, omdat het te voet bereikbaar is.

2. Duiken in Nerja

Ben je van plan om een auto te huren in Malaga? Dan is het een goed idee om naar Nerja te rijden. Zeker als je houdt van duiken, want je vindt er vissen in alle soorten, kleuren en geuren. Als je dolfijnen wil ontmoeten is Costa Tropical de beste plaats om te verkennen.

In Nerja zijn ook veel duikscholen die je met de boot meenemen naar het prachtige Maro Cerro Gordo. Dit is één van de mooiste duikplaatsen in Spanje. Dankzij de onderwatergrotten is het zelfs voor ervaren duikers nog spannend. In je eentje mag je er niet zomaar duiken, maar duikscholen hebben daarvoor uiteraard een speciale vergunning.

3. Flyboarden in Marbella

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het voelt om te vliegen? Dan kom je dat te weten door te flyboarden. Zodra je in de lucht bent, krijg je het gevoel dat je vleugels hebt. In de lucht kan je ook stoere back-flips doen om de ervaring nog bijzonderder te maken. Waarschijnlijk is dat nog niet voor je eerste keer. Maar je weet maar nooit dat je een natuurtalent bent!

Flyboarden is in het begin wel een beetje spannend. Je voelt de zenuwen door je lijf gieren van zodra je je voeten in het flyboard bevestigt. Er gaat op dat moment ook van alles door je heen. Maar zodra je in de lucht wordt gestuwd door het water, zal je het je niet beklagen. Het is namelijk één van de leukste extreme watersporten die er is. Flyboarden kan je spijtig genoeg nog niet op heel veel plaatsen. Maar het is wel mogelijk in het mooie Marbella. Deze badplaats ligt op zo’n 60 kilometer van Malaga stad.

flyboarding