parkeren in zaventem
4.5/5 - (2 votes)

Brussel is dagelijks het vertrekpunt voor duizenden reizigers die per vliegtuig het land verlaten. Dat doen ze vanaf het grootste vliegveld van het land: Luchthaven Zaventem. Voor hen is het er alles aan gelegen om makkelijk te kunnen parkeren in Zaventem. Gelukkig is er een ruim aanbod aan parkeermogelijkheden, zowel dichtbij als wat verder van het vliegveld. Voor de reizigers is het vooral belangrijk dat de parking in Zaventem goed te bereiken valt. Wij sommen alle parkeergelegenheden voor je op.

parkeren zaventem luchthaven

Parkeren op de Brussels Airport Parking

Wie geen zin heeft in gedoe kan op de parking van Zaventem zelf terecht. Op wandelafstand van de terminal bevinden zich 10.800 parkeerplaatsen op de Brussels Airport Parking die verdeeld is over zes zones. Dit zijn P1 Fast Zone, P1 Front, P2 Economy, P3 Holiday, Reservation Zone en P Lock. Voor de laatste twee kun je online reserveren en P Lock is dag en nacht beveiligd. Let er wel op dat er voor de verschillende parkeerzones andere inrijhoogtes en tarieven gelden.

Afstand tot de luchthaven: maximaal zes minuten stappen
Adres: Brussel-Nationaal Luchthaven, 1930 Zaventem, België en volg de borden ter plaatse
Prijs per week: Vanaf 89 euro

Brussels airport parking

Parkeren in Zaventem

De luchthaven biedt zelf drie parkeervelden op afstand aan die het mogelijk maken om te parkeren in Zaventem. En dan is er nog de optie van een Car Hotel. Als deze vol zitten zijn er nog andere mogelijkheden voor goedkoop parkeren in Zaventem.

Sky Parking Zaventem

Deze parkeerlocatie bevindt zich op enkele kilometers van de luchthaven en heeft voldoende parkeerplaatsen. Het pand is overdekt en 24 uur per dag voorzien van een parkeerwachter en camerabewaking. De shuttlebus brengt je gratis heen en weer.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven: tien à vijftien minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Schaarbeeklei 245, 1800 Vilvoorde, België, neem vanaf de E19 afslag vijf en volg je navigatiesysteem
Prijs per week: vanaf 39 euro

Quick Parking Zaventem

Deze parkeerlocatie bevindt zich vlakbij het vliegveld en is makkelijk bereikbaar. Auto’s kunnen hier voordelig en langdurig parkeren in Zaventem. Uniek is de shuttlebusservice die geen wachttijden hanteert.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven:
vijf minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Budasteenweg 38-42, 1830 Machelen, België, volg de aanwijzingen op de reserveringsbevestiging
Prijs per week: vanaf 52,50 euro

parking zaventem

Flyparking

Deze parkeergarage biedt ruimte aan 200 auto’s en is 24 uur per dag bewaakt met camera’s. De shuttlebus brengt je snel en veilig naar het vliegveld en haalt je na de landing ook weer op. Een voordelige optie voor parkeren in Zaventem.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven: vijftien minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Vilvoordselaan 78, 1000 Brussel, België, neem op de R21 de afslag naar de N1 en kijk uit naar het Auto Logistic Center
Prijs per week: vanaf 68 euro

Brussels Airport Express Parking

Deze parkeerplaats ligt op enkele minuten van het vliegveld en biedt overdekte stalling voor je auto. De shuttlebus brengt en haalt je kosteloos naar en van de luchthaven. De Brussels Airport Express Parking is een van de betere opties om te parkeren in Zaventem.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven:
vijf minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Hoogstraat 206, 1930 Zaventem, België, neem vanaf de E40 afslag drie en volg de navigatie
Prijs per week: vanaf 70 euro

goedkoop parkeren zaventem

Park Flug Zaventem

De parkeerplaats is 24 uur per dag geopend en beveiligd met camera’s. Ook is er altijd personeel aanwezig. Met een shuttlebus word je veilig heen en weer gebracht naar de luchthaven.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven: tien minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Kerklaan 100, 1830 Machelen, België, neem vanaf de E19 afslag vijf en volg de navigatie naar het parkeerterrein
Prijs per week: vanaf 69 euro

Times Parking

Deze parkeergarage is overdekt en biedt dag en nacht plaats aan 250 auto’s. De camerabewaking zorgt voor extra veiligheid. Met de shuttleservice word je gratis en snel naar het vliegveld gebracht.

Prijzen en online reservatie: Website
Afstand tot de luchthaven: zes minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Broekstraat 1, 1800 Vilvoorde, België, neem vanaf de E19 Afslag vijf en volg de navigatie naar de parkeergarage
Prijs per week: vanaf 72 euro

parking zaventem goedkoop

Discount Parking 1 & 2

De Discount Parking bestaat uit twee velden en biedt plaats aan 1170 auto’s. Er rijden 24 uur per dag gratis shuttlebussen naar het vliegveld. Een goede optie voor goedkoop parkeren op Zaventem.

Afstand tot de luchthaven: tien minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Kon. Astridlaan 702, 1931 Machelen, België, neem vanaf de E19 richting Antwerpen afrit 12 en volg de borden CARGO en vervolgens Discount Parking
Prijs per week: vanaf 54 euro

P4 Long Term

Ook P4 Long Term is een officiële parkeerplaats van de luchthaven zelf. Hier kunnen 680 auto’s langdurig parkeren en rijdt 24 uur per dag een shuttlebus. Ideaal om lang te parkeren in Zaventem.

Afstand tot de luchthaven: drie minuten met de gratis shuttlebus
Adres: Leopoldlaan 23, 1934 Zaventem, België, neem vanaf de A201 de derde afslag en volg na de slagbomen borden met P4 Long Term
Prijs per week: vanaf 66 euro

Brussels Airport parking Zaventem

Park, Sleep & Fly

Met het Park, Sleep & Fly-arrangement van diverse hotels begin je uitgerust aan je reis. De auto staat in de parking van het hotel en je slaapt op een zacht bed. ’s Ochtends geniet je van een ontbijtje waarna je gratis gebruikmaakt van de shuttlebus. Deelnemende hotels zijn onder meer Ibis, Van der Valk, Novotel en NH.

Alternatieve mogelijkheden

Natuurlijk is het ook mogelijk om Zaventem per openbaar vervoer te bereiken. Dat gaat makkelijk per trein of bus. Een andere optie is om de taxi te nemen, die haalt je thuis op (kijk hier voor tarieven).

In dit artikel vind je trouwens ook een volledig overzicht van parkeerplaatsen nabij Brussels airport. Verder lees je in diezelfde blog post ook over de mogelijkheden van een park-sleep-fly arrangement.

Let erop dat parkeren in Zaventem vaak alleen kan als je vooraf reserveert. Ook wisselen de voorwaarden per parkeergelegenheid.

luchthaven taxi