halal vakantie
5/5 - (1 vote)

Voor moslims kan het wel eens moeilijk zijn om een vakantiebestemming te vinden waar ze zich geen zorgen moeten maken over het vinden van halal eten en waar tegelijkertijd ook andere voorschriften van hun godsdienst worden gerespecteerd. Je bent tenslotte op je welverdiende vakantie en je wil dan ook onbezorgd kunnen genieten. Daarom maakten wij een overzicht van de leukste bestemmingen voor een halal vakantie, inclusief islamitische hotels waar je zonder probleem kunt overnachten. Je zal zien dat halal reizen gemakkelijker is dan je denkt!

Wat is halal?

Moslims volgen de Koran en moeten daarom een aantal richtlijnen in acht nemen. Daarvan hebben er enkele betrekking tot het eten, dat halal oftewel rein moet zijn. Het dier moet op een bepaalde manier geslacht worden (zonder verdoving) en het karkas moet helemaal uitgebloed zijn. Varkensvlees is helemaal uit den boze, maar rundvlees of kip vormt bijvoorbeeld geen probleem. Vissen en zeedieren zijn ook halal.

beste vakantie voor moslims

Halal luchtvaartmaatschappijen

Halal reizen begint vaak met een vlucht en als je ettelijke uren op het vliegtuig moet doorbrengen wil je natuurlijk iets eten. Gelukkig zijn er heel wat halal luchtvaartmaatschappijen wiens maaltijden je zonder zorgen kan naar binnen spelen. De bekendste maatschappijen voor de beste vakantie voor moslims zijn:

Qatar Airways
Qatar Airways legt haar klanten altijd in de watten en biedt een volledig halal menu aan.

Etihad Airways
Naast een compleet halal menu biedt Etihad Airways andere moslimvriendelijke diensten aan zoals islamitische media (audiogebeden en videomateriaal). Daarbovenop tonen de televieschermpjes niet alleen de afstand tot je eindbestemming maar ook de afstand van Mekka. Van een ideaal vertrek op halal vakantie gesproken!

Virgin Atlantic
Ongeacht je bestemming zorgt deze maatschappij altijd voor een halal menu voor haar passagiers.

Emirates
De shirtsponsor van onder meer Arsenal verwent haar klanten met overheerlijke halal gerechten.

Daarnaast zijn er nog heel wat andere bekende luchtvaartmaatschappijen die halal voedsel aanbieden zoals Air Asia, Air China, Air India, Malaysia Airlines, Thai Airways en Turkish Airlines. Andere maatschappijen zoals onder meer British Airways zorgen op aanvraag voor een halal menu.

halal luchtvaartmaatschappijen

Beste vakantie voor moslims

Maleisië

Velen weten niet dat Maleisië een overwegend islamitisch land is. Dit is een absolute aanrader vanwege de diversiteit die je hier vindt. Paradijselijke stranden, koloniale steden en prachtige natuur liggen verspreid over het gehele land en in Kuala Lumpur heb je een overvloed aan betaalbare sterrenhotels. In de skytrain zijn er overigens aparte rijtuigen voor vrouwen. Dit maakt Maleisië tot een ideale bestemming voor een halal vakantie

Turkije

De Turken zijn wereldbekend voor hun gastvrijheid en bovendien is zijn er heel wat goedkope en snelle vluchten naar Turkije. Dit maakt het land tot een van de favoriete bestemmingen van moslims die in Europa wonen.

beste vakantie voor moslims Turkije

Marokko

Eten om je duimen en vingers bij af te likken, een unieke cultuur en een uiterst vriendelijke bevolking; Marokko heeft het allemaal. Bovendien is het heel eenvoudig om hier rond te reizen waardoor je gemakkelijk Marrakesh, Fez en Casablanca kunt bereiken. Daarnaast zijn er nog andere prachtige steden zoals Essaouira, Chefchaouen (beter bekend als de Blauwe Stad) en natuurlijk Agadir.

Spanje

Spanje werd ooit veroverd door de Arabieren en dat heeft niet alleen zijn sporen nagelaten in de taal maar ook in de architectuur. Vooral in Andalusië is dit merkbaar. Steeds meer en meer islamitische toeristen kiezen voor een halal vakantie onder de Spaanse zon waardoor de plaatselijke horeca nog altijd beter op hun wensen kan inspelen.

halal vakantie Spanje

Malta

Geografisch gezien ligt Malta dicht bij Noord-Afrika en daardoor vinden heel wat reizigers uit deze landen hun weg naar het prachtige eiland. Heel wat infrastructuur is voorzien voor halal toerisme en Game of Thrones werd hier gedeeltelijk opgenomen.

Egypte

Door haar rijke cultuur en algemene geschiedenis is Egypte een van de favoriete bestemmingen van heel wat reizigers. Dit is ook nog eens een van de meest halal vriendelijke landen ter wereld, met halal hotels en resorts bij de vleet.

egypte halal vakantie

Verenigde Arabische Emiraten

Deze vakantiebestemming is niet zo mals voor je portemonnee, maar het gebeurt altijd wel eens dat je een layover hebt in Abu Dhabi of Dubai. In plaats van in de luchthaven te blijven kan je met een gerust gemoed de stad intrekken en genieten van deze uiterst vriendelijke halal omgeving.

Thailand

Deze bestemming zal een aantal mensen verrassen, maar een deel van de Thaise bevolking is moslim. Zij leven vooral in de zuidelijke eilandregio’s (zoals bijvoorbeeld Krabi) en daarom vind je hier heel eenvoudig goedkoop en overheerlijk halal eten!

beste vakantie voor moslims Thailand

Enkele leuke halal hotels in Turkije

Hoewel je over de hele wereld ontzettend charmante halal hotels tegenkomt, geven wij je enkele geweldige logementen in Turkije omdat dit een van de populairste bestemmingen is voor halal reizen.

Bera Hotel Alanya

Bera Hotel Alanya is een van de tofste plekken voor te verblijven tijdens je halal vakantie. Dit vijfsterrenhotel zorgt naast heerlijk halal eten ook voor aparte zwembaden en gebedsruimtes voor mannen en vrouwen.
Benieuwd? Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Adenya Hotel

Het weergaloze Adenya hotel ligt op 100 kilometer van Antalya en ademt luxe uit. Bovendien is het allemaal halal want er wordt geen alcohol geserveerd en er zijn privé-stranden voor mannen en vrouwen.
Benieuwd? Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Evra Hotel, Fethiye

Naast een totaal alcoholvrije omgeving, aparte zwembaden voor mannen en vrouwen zijn er ook speciale ruimtes die enkel voor vrouwen zijn, waardoor hun privacy 100% wordt gewaarborgd. Daarbovenop is er de hele dag door een heerlijk halal buffet.
Benieuwd? Kijk hier voor prijzen en beschikbaarheid.

Daarnaast zijn er ook heel wat hotels in grootsteden zoals Londen en New York die enkel voorzien zijn op islamitische gasten. Op websites zoals halalbooking.com vind je een compleet overzicht met halal vriendelijke hotels.

Moslims zijn gelukkig niet langer genoodzaakt op vakantie te gaan in uitsluitend islamitische landen maar vinden tegenwoordig over de hele wereld hun gading. Of je het nu dichter bij huis zoekt zoals Turkije of helemaal naar Maleisië wil vliegen, halal reizen was nog nooit zo eenvoudig!
halal reizen