amsterdam bezienswaardigheden
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Nederlanders staan bij ons bekend voor hun grappige accenten, hun obsessie voor kaas en hun -soms- iets té veel zelfzekerheid. Toch is het altijd leuk om onze Noorderburen met een bezoek te gaan verblijden.

6 Niet te missen uitstapjes in Amsterdam

De reuzen van dit laagliggende land verwelkomen de Vlamingen gastvrij in hun middeleeuwse steden en dorpen en laten ons zien hoe progressief zij durven denken.
Amsterdam blijft ’s Nederlands bekendste trekpleister en dat hoeft niet te verwonderen. Deze prachtige stad leent zich er perfect toe om een citytrip te organiseren en verloren te lopen in de naar weed geurende straatjes van deze topbestemming.

1. De grachten van Amsterdam
De Amsterdamse grachtjes zijn natuurlijk niet over te slaan. Je hoeft ze ook niet te gaan zoeken, want ze zijn letterlijk overal te zien.
Je kan naast ze stappen of fietsen, maar de beste manier om de waterweggetjes te verkennen is met behulp van een kanaal rondvaart. Aanschouw de prachtige huizen en sta verstelt van de verhalen die je gids je meegeeft.

amsterdam grachten

2. De Amsterdamse walletjes
Het Red Light District of de walletjes zijn ondertussen wereldbekend geworden. De buurt waar prostitutie volledig legaal is, is helemaal niet guur en duister zoals sommigen wel eens denken. Probeer zeker een gegidste tour te ondernemen. Zo leer je de dames van plezier uit Amsterdam toch iets beter kennen zonder echt té close te moeten komen.

red light distrcit amsterdam wallen

3. Het Anne Frank huis
Anne Frank vluchtte samen met haar familie naar Nederland om de Duitsers te ontsnappen. Helaas viel de volledige Joodse familie nog steeds in handen van Hitler en zijn kompanen. Laat het dagboek van Anne tot leven komen en breng een bezoek aan het Anne Frank Huis. Bestel je tickets online, want anders moet je mogelijk wel enkele uren aanschuiven.

Anne Frank Huis Amsterdam

4. Het Rijksmuseum
Fan van musea? Neem dan een kijkje in het grootste en uitgebreidste museum van Nederland. Het Rijksmuseum stelt werken ten toon van grote meesters uit alle hoeken van de wereld.

rijksmuseum amsterdam

5. Vondelpark
Een beetje tot rust komen tijdes je citytrip moet natuurlijk ook. En waar kan je dat beter doen dan in de natuur? Het Vondelpark is de groene long van Amsterdam. ’s Zomers wordt er lustig gesport en gebarbecued, terwijl het park sneeuwwit kleurt in de winters.

Vondelpark Amsterdam

6. Het Leidseplein
Wil je een pintje pakken of proeven van het Hollandse uitgaansleven? Trek dan zeker naar het Leidseplein. Dit is hét centrale punt van Amsterdam voor party animals!

Leidseplein Amsterdam