parkeren vliegveld eindhoven
4.5/5 - (4 votes)

De afgelopen jaren vliegen meer en meer reizigers via de luchthaven van Eindhoven. Niet alleen Nederlanders vertrekken hier op reis, maar omwille van de ligging kiezen ook steeds meer Belgen voor deze luchthaven. Het is dus erg handig om een parking vlakbij Eindhoven Airport te vinden. Ik vertel je meer over de parkeeropties in deze blog. 

goedkoop parkeren eindhoven airport

Voordelig en lang parkeren in Eindhoven

Goedkoop parkeren nabij Eindhoven Airport kan bij zo’n 9 parkeeraanbieders. Op elke locatie zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen waardoor je zeker bent dat je je auto in goede handen achterlaat wanneer je op vakantie bent. Daarnaast biedt elk parkeerbedrijf ook nog eens een shuttle aan tot het vliegveld. Hieronder vind je een lijst met de verschillende parkings rondom Eindhoven Airport: 

Budget Parking Eindhoven (BPE)

BPE is een overdekte parking waar je voordelig, lang én veilig kunt parkeren dichtbij het vliegveld van Eindhoven. Het terrein is volledig omheind en er is 24/24 personeel aanwezig om de veiligheid van je auto te garanderen. 

Budget Parking Eindhoven biedt aan al haar gebruikers een gratis shuttle van en naar de luchthaven aan. De rit naar het vliegveld van Eindhoven duurt zo’n 20 minuten via enkele binnenwegen zodat je zeker niet in de file belandt. 

Parkeren bij Eindhoven Airport kan hier vanaf €47,50/week

Adres: Oirschotsebaan 75, 5062 TG, Oisterwijk 
Openingsuren: 06.00 uur – 24.00 uur 

parkeren luchthaven Eindhoven

Airport Eindhoven Parking

Airport Eindhoven Parking wordt uitgebaat door een familie en beschikt over verschillende parkeerterreinen. Je kan je auto hier met een gerust hart achterlaten, want de uitbater heeft heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen: 24/24 aanwezigheid van personeel, camerabewaking, omheining en inspectie van de voertuigen. 

Een shuttle is niet voorzien, want Airport Eindhoven Parking ligt op slechts 5 minuten wandelen van de luchthaven. Je kunt wel gebruikmaken van bagagetrolleys om je bagage gemakkelijk te vervoeren. 

FYI, helaas kunnen auto’s langer dan 5 meter en busjes hier niet parkeren nabij de luchthaven van Eindhoven. 

Voor één week parkeren betaal je bij Airport Eindhoven Parking €70,00

Adres: Luchthavenweg 51, 5657 EA, Eindhoven 
Openingsuren: vanaf 7.00 uur, vroeger kan op aanvraag 

EazzyPark

Bij EazzyPark kan je kiezen tussen zelf parkeren of de valet service waarbij je je auto afgeeft bij de vertrekhal in de luchthaven van Eindhoven. Tijdens je vakantie staat je wagen veilig door de verschillende maatregelen zoals de aanwezigheid van bewakingscamera’s, een omheining en voertuig inspectie. 

Je kan je auto ook laten wassen tijdens je vakantie zodat deze proper is wanneer je terugkomt. Als je gekozen hebt om je auto zelf te parkeren op het parkeerterrein, is het slechts één minuut wandelen tot het vliegveld. Er is dus geen luchthavenshuttle aanwezig. 

Gekozen om je auto zelf te parkeren? Dan betaal je €58,00/week
Voor het valet parkeren, betaal je €69,50/week

Adres: Luchthavenweg 61, 5657 EA, Eindhoven 
Openingsuren: 04.30 uur – 24.00 uur 

Eindhoven Airport Parkeren

Lock & Fly Eindhoven

Klein, maar veilig. Dat omschrijft parkeren nabij Eindhoven Airport bij Lock & Fly het best. Dankzij de aanwezigheid van bewakingscamera’s, een omheining en personeel dat de voertuigen inspecteert, parkeer je je auto veilig wanneer je op vakantie vertrekt. Daarnaast kan je dag en nacht gebruikmaken van het parkeerterrein. Van 06.30 uur tot 20 uur neemt het personeel graag je autosleutels in ontvangst. Kom je tussen 20 uur en 06.30 uur aan? Dan neem je je sleutels gewoon mee op reis. 

Lock & Fly biedt geen shuttle aan vanwege haar uitstekende ligging. De vertrekhal van het vliegveld van Eindhoven ligt slechts op 3 minuten wandelen. 

Bij Lock & Fly betaal je €55,00/week voor een parkeerplaats

Adres: Luchthavenweg 49, 5657 EA, Eindhoven 
Openingsuren: doorlopend geopend 

SchippersStop

Bij SchippersStop kan je voordelig en veilig parkeren bij het vliegveld van Eindhoven. Het parkeerterrein is volledig beveiligd met onder andere camera’s en een omheining. Daarnaast is je auto ook verzekerd tegen eventuele schade. Bij de reservatie van je parkeerplek kan je kiezen tussen het Bronze of Silver pakket, inclusief wasbeurt. 

SchippersStop biedt ook een shuttle aan die je naar de luchthaven brengt. De rit duurt zo’n 10 minuten. Bij terugkomst pikt de shuttlebus je ook terug op aan de luchthaven. 

Vanaf €50,00/week laat je je wagen hier met een gerust hart achter. 

Adres: Habraken 2601-2605, 5507 TR, Veldhoven 
Openingsuren: doorlopend geopend 

parkeren Eindhoven Airport

Quick Parking

Quick Parking is een voordelig en veilige parking vlakbij Eindhoven Airport. Hier parkeer je je auto op een volledig afgesloten terrein dat 24/7 beveiligd is. Je autosleutels neem je bovendien gewoon mee op reis. 

Het parkeerterrein biedt ook een gratis shuttle aan om je naar de luchthaven te brengen. Ook bij terugkomst kan je rekenen op een rit terug naar het parkeerterrein. De uitbaters houden hierbij rekening met eventuele vertragingen. 

Parkeren vlakbij de luchthaven van Eindhoven kan hier vanaf €62,00/week

Adres: Meerenakkerweg 5, 5652 AR, Eindhoven 
Openingsuren: 04.30 uur – 24.00 uur 

Park & Fly Valet

Wandel je liever niet van het parkeerterrein naar de luchthaven? Dan is valet parkeren bij Park & Fly Valet echt iets voor jou. Hier rijd je zelf naar Eindhoven Airport en geef je je auto af aan één van de parkeermedewerkers. Hij/zij parkeert je auto op een volledig beveiligd terrein. Via Park & Fly Valet heb je geen shuttle nodig om in de vertrekhal van de luchthaven te raken. 

Voor het parkeren via Park & Fly Valet, betaal je €69,00/week

Adres: Luchthavenweg 25, 5657 EA, Eindhoven 
Openingsuren: doorlopend geopend 

Eindhoven Airport Parking

Park & Fly P400

Via Park & Fly P400 kan je dichtbij de luchthaven van Eindhoven parkeren. Het parkeerterrein is volledig beveiligd en je hebt een toegangscode nodig om de parking op te mogen. Daarnaast bewaar je zelf de autosleutels wanneer je op vakantie bent. 

Er is geen shuttle naar de luchthaven beschikbaar via deze parkeeraanbieder, want de vertrekhal ligt slechts op een 400 meter wandelen. 

Je betaalt €65,00/week voor een parkeerplek bij deze Eindhoven Airport parking. 

Adres: Henri Wijnmalenweg 7, 5657 EA, Eindhoven 
Openingsuren: doorlopend geopend 

Park & Fly P200

Park & Fly P200 is een buitenparking waar je dicht bij Eindhoven Airport parkeert. Het terrein is beveiligd met slagbomen en een toegangscode. Tijdens je vakantie neem je ook gewoon je autosleutels mee. 

De parking bevindt zich op 200 meter wandelafstand van de luchthaven. Er is met andere woorden geen shuttle voorzien om je naar het vliegveld te brengen. 

Je kan je auto hier vanaf €74,50/week achterlaten

Adres: Luchthavenweg 67, 5656 EA, Eindhoven 
Openingsuren: doorlopend geopend 

lang parkeren Eindhoven

Alternatieve reismogelijkheden naar Eindhoven Airport

Er zijn veel parkings in de buurt van de luchthaven van Eindhoven, maar je kan het vliegveld ook bereiken met alternatief vervoer. Hieronder vind je enkele andere mogelijkheden om met een gerust gemoed op vakantie te vertrekken. 

Het openbaar vervoer

Net als de luchthaven van Zaventem en Charleroi, is ook Eindhoven Airport makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Vanuit elk Nederlands treinstation is er een gemakkelijke en snelle treinverbinding naar Eindhoven. Maar ook uit verschillende Belgische steden bestaat er een rechtstreekse verbinding met het treinstation in Eindhoven centrum. Als je vanuit België vertrekt, reis je met NS International. 

Eenmaal aangekomen in het Centraal Station van Eindhoven, neem je buslijn 400 of 401 naar Eindhoven Airport. Deze busrit duurt zo’n 20 minuten. Vanuit het treinstation kan je sinds kort ook een rechtstreekse bus nemen naar het vliegveld. Je kan de bus naar de luchthaven elke 15 minuten nemen, van de vroege ochtend tot de late avond. 

Pendelbus

Wanneer je liever niet te veel sleurt met je bagage, kan je ook met een pendelbus naar de luchthaven van Eindhoven reizen. Zowel in België als in Nederland, vertrekken elke dag verschillende bussen van FlixBus naar Eindhoven Airport. De reistijd is afhankelijk van de opstapplaats dat je kiest. Vanuit Antwerpen duurt de rit ongeveer een uur. 

Je moet wel op voorhand een zitplaats reserveren op de FlixBus. Deze pendelbus reist tot aan het Centraal Station van Eindhoven. Van daaruit moet je enkel nog de bus (400 of 401) naar het vliegveld nemen. 

Via FlixBus reis je vanaf €5,00 naar de luchthaven. Op de website van FlixBus (www.flixbus.be) vind je meer informatie over de verschillende opstapplaatsen, de tarieven en de uurregeling. 

Met de taxi

Zijn pendelbussen en trein niks voor jou en hou je net iets meer van comfort? Dan kan je ook een taxishuttle naar de luchthaven van Eindhoven nemen. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een vroege vlucht hebt. Hoewel een taxi snel en comfortabel is, valt de prijs van zo’n rit vaak duur uit, zeker wanneer je uit België vertrekt. Je kan de taxiprijzen dus best even op voorhand vergelijken via TaxiTender (https://vliegveldinfo.taxitender.com/book-a-ride-new/plan-your-ride?t=crl).

 

taxi eindhoven luchthaven

Park, Sleep & Fly

Eindhoven Airport en parkeren is niks voor jou? Met een Park, Sleep & Fly arrangement logeer je de nacht voor je vlucht in een hotelkamer dichtbij Eindhoven Airport. Tijdens je vakantie kan je je auto gratis achterlaten op de parking van het hotel. Park, Sleep & Fly is ideaal wanneer je een vroege vlucht hebt en je het niet ziet zitten om ’s nachts achter het stuur te kruipen. 

Er zijn heel wat hotels in de omgeving van de luchthaven van Eindhoven die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Je kunt deze gemakkelijk en snel boeken via agoda.com of booking.com. Hieronder heb ik alvast enkele hotels in de nabije omgeving van het vliegveld opgesomd: 

NH Best Hotel Eindhoven

Het NH Best Hotel is gesitueerd op zo’n 10 minuten van Eindhoven Airport. Dankzij de ligging is dit hotel de ideale basis om naar het vliegveld te reizen. Tijdens je vakantie kan je je wagen tot 21 dagen met een gerust hart achterlaten op de parking van hotel. Het parkeerterrein wordt ’s nachts afgesloten met een hek zodat niemand bij je wagen kan. 

Het hotel biedt ook een taxishuttle aan om je naar de luchthaven te brengen en je terug op te pikken bij thuiskomst. Deze service zit inclusief in het Park, Sleep & Fly arrangement. 

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com of Booking.com

NH Best Hotel Eindhoven park sleep fly
© NH Best Hotel Eindhoven

Novotel Eindhoven

Dit hotel is ook gunstig gelegen: op een 10-tal minuten rijden van de luchthaven. Wanneer je bij Novotel een Park, Sleep & Fly arrangement boekt, is het ontbijt en een parkeerplaats (max. 21 dagen) in de prijs inbegrepen. Ben je langer dan 3 weken op reis? Dan betaal je €6,75/dag extra voor de parking. Het parkeerterrein wordt 24/24 in de gaten gehouden door camerabewaking. 

Novotel Eindhoven biedt in haar arrangement ook een taxi aan die je naar Eindhoven Airport brengt en terug oppikt. Je kan hier 24/24 gebruik van maken, dus ook vroeg in de ochtend. 

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com of Booking.com

Novotel Eindhoven vliegveld park sleep fly
© Novotel Eindhoven

Tulip Inn Eindhoven

Wanneer je kiest voor een overnachting bij Tulip Inn, slaap je praktisch in de luchthaven van Eindhoven. Helaas biedt dit hotel geen parkeerservice meer aan waardoor je je wagen moet achterlaten op één van de parkings. De vele mogelijkheden om te parkeren bij de luchthaven van Eindhoven vind je hierboven terug.

Vanwege de gunstige ligging van het hotel, biedt Tulip Inn geen shuttle naar de luchthaven aan. Je loopt de vertrekhal praktisch in bij het verlaten van het hotel. 

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com of Booking.com

Tulip Inn Eindhoven luchthaven parking
© Tulip Inn Eindhoven

Van Der Valk Hotel in Eindhoven

Met een een Park, Sleep & Fly arrangement bij het Van Der Valk Hotel in Eindhoven geniet je ’s morgens van een lekker ontbijt. Je kan tijdens je vakantie je auto parkeren op de openluchtparking van het hotel. ’s Nachts is deze helemaal beveiligd. In het Park, Sleep & Fly arrangement is een parkeerplaats in de prijs inbegrepen. Wanneer je langer dan 10 dagen op vakantie bent, betaal je wel €25/dag extra. 

Je kan in het hotel ook gebruikmaken van de taxishuttle om je naar de luchthaven van Eindhoven te brengen. Ook bij je terugkomst kan je rekenen op de diensten van de shuttle.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com of Booking.com

Van Der Valk Hotel Eindhoven Sleep Park Fly
© Van Der Valk Hotel Eindhoven

Hotel 46

In dit hotel vlakbij de luchthaven van Eindhoven, logeer je in een moderne omgeving. Ontbijt is inbegrepen in je boeking. Tijdens je vakantie kan je je wagen gratis achterlaten op het parkeerterrein van Hotel 46

Hotel 46 biedt tegen betaling ook een taxishuttle van en naar Eindhoven Airport aan. Je kan deze best op voorhand reserveren via de balie van het hotel. 

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Hotel 46 Eindhoven
© Hotel 46

Via booking.com of agoda.com vind je nog tal van andere hotels en B&B’s waar je kan overnachten de dag voor je vlucht, zoals Maison Saint Tropez Meerhoven, B&B St. Antonius en Chalet de Schenk-Camping ’t Dekske.

Voor je een hotelkamer gaat reserveren, zijn er nog enkele tips waar je het best rekening mee kunt houden bij je boeking:

  • Hoe ver is het rijden tot de luchthaven?;
  • Kan je je wagen (gratis) parkereren op de parking van het hotel? En voor hoe lang?;
  • Heb je een vroege vlucht? Vraag dan zeker na of een vroeg ontbijt mogelijk is;
  • Biedt het hotel een shuttle naar en van de luchthaven aan?

Dankzij dit artikel hoop ik dat parkeren nabij het vliegveld van Eindhoven een fluitje van een cent is. Zorg ervoor dat je je parkeerplaats zeker even op voorhand bekijkt en reserveert om zeker te zijn van een plek. Als je liever niet lang parkeert aan Eindhoven Airport, kan je natuurlijk altijd kiezen voor het openbaar vervoer of een Park, Sleep & Fly arrangement in één van de hotels rondom de luchthaven. Fijne vakantie!

parkeren vliegveld eindhoven parking