autohuur amerika
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Wie droomt er niet van om een onvergetelijke rondreis te maken door de USA? Er komt natuurlijk heel wat kijken bij het regelen van een reis naar Verenigde Staten en één daarvan is het huren van een auto. Je zou dit kunnen overlaten aan het reisbureau, maar zelf regelen kan ook heel goed. Een auto huren in Amerika is heel gemakkelijk als je maar weet waar je op moet letten.

Auto huren Amerika prijs

Prijzen verschillen natuurlijk bij elk autoverhuurbedrijf, maar ook in iedere staat zijn de prijzen wel een beetje anders.
Om meteen meerdere prijzen te vergelijken, raad ik aan om gebruik te maken van websites zoals Holidaycars, Bookingmonkey of Happycar. Zij speuren het internet meteen af naar mooie prijzen bij verschillende autoverhuurders.
Als je graag meteen volledig verzekerd bent (in sommige staten is dit verplicht!), dan is Sunnycars de ideale oplossing.

Hieronder enkele prijsvoorbeelden (via Holidaycars):

Eén week een auto huren in Florida (Miami): €97,59 of €13,94 per dag
Eén week een auto huren in California (Los Angeles): €153,31 of €21,90 per dag holidaycars auto huren amerika

Het land van onbegrensde mogelijkheden

Amerika is niet alleen het land van onbegrensde mogelijkheden, maar is ook enorm qua oppervlakte. Van de oost- naar de westkust is het ruim 4500 kilometer en dit maakt het vrijwel onmogelijk om in een vakantie, van pak weg een maand, heel Amerika te zien. Je zult dus van tevoren een route moeten gaan plannen. Via het internet kun je allerlei routes vinden die anderen gemaakt hebben, maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen route uitstippelen.

Waar een auto huren in de USA?

Op vrijwel ieder vliegveld in Amerika is het mogelijk om een auto te huren. Verder zijn er ook in de grotere plaatsen en steden voldoende mogelijkheden om een auto te huren. Het voordeel van het huren op een vliegveld is dat je niet eerst met het openbaar vervoer of met een taxi naar je hotel hoeft en vanaf daar nog een auto moet huren. Op de grote vliegvelden rijden er zelfs shuttlebusjes van de terminal naar de verhuurbedrijven.

waarom auto huren amerika
Laat de lange wegen je meevoeren langs prachtige bezienswaardigheden!

Wanneer een auto huren?

Het allerbeste kun je gewoon thuis, online, een auto huren in Amerika. Je kunt dan op je gemak rondkijken en aanbieders met elkaar vergelijken. Als je ter plekke een auto huurt, ben je vaak ook duurder uit, omdat je vaak nog allerlei verzekeringen af moet sluiten. Via het internet kun je alle voorwaarden en regels rustig in je eigen taal lezen en uiteindelijk de juiste deal sluiten.

Wat komt er allemaal kijken bij autohuur in de Verenigde Staten?

Als je van plan bent om een auto te gaan huren in de VS, zijn er allerlei zaken waar je mee te maken krijgt. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 • Minimum leeftijd om een auto te huren in de VS

Als je een huurauto in Amerika wilt besturen, moet je minimaal 25 jaar zijn. Het kan trouwens ook vanaf 21- jarige leeftijd, maar dan betaal je wel de zogenaamde ‘underage toeslag’. Je kunt met een geldig rijbewijs een auto huren. Je hoeft geen speciaal internationaal rijbewijs te overleggen.

 • Denk aan een creditcard

In Amerika gaat het meeste betalingsverkeer met een creditcard en dus ook het huren van een auto. In de eerste plaats heb je een creditcard nodig om de borg te betalen als je de auto ophaalt. Het is belangrijk dat de naam van de houder van de creditcard overeenkomt met de naam van degene die het huurcontract ondertekent. Let ook op de bestedingslimiet van de kaart. Als er niet voldoende op staat om ook nog andere kosten te betalen, is het handig om nog een tweede creditcard te nemen.

 • Een volle tank?

Kies er altijd voor dat je een auto huurt met een volle tank en dat je deze ook weer inlevert met een volle tank. Het is bij sommige verhuurders namelijk zo dat als je de auto met een lege, of halflege, tank weer inlevert de maatschappij kosten in rekening brengt voor het aftanken van de auto. Deze kosten liggen meestal behoorlijk hoger dan dat je zelf de auto nog even vol gooit bij een benzinepomp.

 • Meerdere bestuurders

Aangezien de Verenigde Staten zich uitstekend lenen voor het maken van veel kilometers kan het handig zijn dat meerdere mensen de auto gaan besturen. Verhuurbedrijven vinden dit prima, maar rekenen er soms wel extra kosten voor. Als je geen extra bestuurder opgeeft, maar deze wel laat rijden, kun je hoge boetes krijgen en worden sommige verzekeringen ongeldig verklaard.

 • Het aantal kilometers

Je kunt het beste bij het vastleggen van de huurauto kiezen voor een onbeperkt aantal kilometers (of beter gezegd: miles). Als je een huurcontract tekent met een bepaald aantal miles en je overschrijdt deze dan betaal je iedere extra gereden mile en dit kan aardig in de papieren lopen. Zeker als je van plan bent om lange reizen te maken, is het verstandig te kiezen voor een onbeperkt aantal miles.

 • Auto huren en verzekeringen?

Als het goed is, heb je zelf al een reisverzekering en een basisverzekering en hier kom je al een heel eind mee. Vervolgens moet je gaan kijken of en welke verzekeringen er al bij de autohuur inzitten. Wat in ieder geval van belang is, is dat je verzekerd bent tegen diefstal, schade, aansprakelijkheid. Ook moet je goed nagaan hoeveel je eigen risico is. Als je overal vanaf wilt zijn, kies dan voor een ‘all- inclusive’, of ‘worry- free’ pakket. Wat je zeker niet moet doen, is je ter plekke een grotere auto of meer verzekeringen (bijvoorbeeld tegen tornadoschade…) aan te laten praten.

Zion National Park autohuur
Het fenomenale Zion National Park!

Welke auto kies je?

In Amerika gaat men voor: groot, groter, grootst. Autoverhuurbedrijven doen hier graag aan mee en het is dan ook mogelijk om enorme bakken te huren. Wat voor jou van belang is, is dat je de auto huurt die het beste bij jouw situatie past. Met een (te) kleine auto heb je minder comfort en met een (te) grote auto ben je meer benzine kwijt (al is benzine in Amerika wel een stuk goedkoper dan in Europa). In Amerika huur je niet een bepaald merk, maar een auto uit een bepaalde categorie. Je zit bijna altijd goed als je een ‘midsize’ auto neemt, deze is vergelijkbaar met onze middenklassers. Denk erom dat iedere auto in de VS een automaat is. Als je een handgeschakelde auto gewend bent, kan dit soms wel even wennen zijn.

De mooiste roadtrips van Amerika

Er zijn prachtige rondreizen door de Verenigde Staten te maken. We zetten de bekendste voor je op een rijtje, maar blijf in je achterhoofd houden dat er nog veel meer mooie routes te rijden zijn in de States.

Het wilde westen: van Las Vegas naar San Francisco

Als je het westen van Amerika wilt verkennen, is de route van Las Vegas naar San Francisco (of andersom) bij uitstek geschikt. Behalve de twee steden, die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn, kom je ook langs en door beroemde gebieden als: de kurkdroge woestijn Death Valley, het Yosemite National Park, het Sequoia National Park en de Grand Canyon. Het is ontzettend interessant om ook een deel van Pacific Coast Highway te rijden, een van de mooiste autowegen van Amerika.

Hier begon het allemaal: noordoost- Amerika

In het noordoosten van Amerika kun je heel goed een rondreis maken tussen de grote steden: Washington DC, Baltimore, Philadelphia, New York City, Boston en het Canadese Toronto, waar je ook de Niagara watervallen kunt bewonderen. Eventueel zou je deze route nog uit kunnen breiden met een bezoek aan de Canadese steden Ottawa en Montreal. Check van tevoren wel even bij de autoverhuurder of je met de auto ook Canada kunt bezoeken.

The Sunshine States: Zuidoost- Amerika

Als je het zuidoosten van Amerika wilt bezoeken, praat je toch vooral over Florida. In The Sunshine State heb je de bekende steden Orlando (met al zijn pretparken), Miami, Tampa en Sarasota. Natuurlijk mag een bezoek aan het uiterste zuidpuntje van Amerika, Key West, ook niet ontbreken. Heel bijzonder is natuurlijk dat je met je auto gaat rijden op het strand van Daytona Beach, waar je ook veel autoliefhebbers zult ontmoeten. Je kunt de reis goed uitbreiden door de aangrenzende staten Georgia en Alabama te doorkruisen en een bezoek te brengen aan de stad Atlanta.

Langs de Mississippi: Van Minnesota naar New Orleans

Als je van noord naar zuid wilt (of andersom) in het midden van de VS dan is dit een prachtige route. Je rijdt over de woeste prairies naar Kansas City, waar je talloze immense boerderijen ziet, maar ook idyllische bergweiden, cipresmoerassen, dichte bossen en kalksteenrotsen. Vervolgens zak je af naar Saint Louis en Memphis waar je Graceland en het graf van Elvis Presley kunt bezoeken. Daarna ga je zuidwaarts langs de Mississippi- delta naar New Orleans. In deze stad is de gospelmuziek en Dixieland ontstaan.

Get your kicks….on Route 66!

Een van de meest bezongen routes in de USA is Route 66. Officieel is deze weg in 1985 opgeheven, maar de route, die loopt van Chicago in het noorden naar Santa Monica in het westen, is nog altijd goed te volgen. Tijdens deze route doorkuis je acht verschillende staten en talloze verschillende landschappen. Men beweert dat je op deze route pas echt Amerika leert kennen, vandaar zijn populariteit. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden, zoals de stad Amarillo met zijn Cadillac Ranch, Los Angeles en Hollywood.

golden gate bridge amerika auto huren
Ben je in Californië? Rijd dan zeker ook op de Golden Gate Bridge. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Highways and Interstates: de wegen in de USA

In de VS zijn de snelwegen lekker breed: een vier- tot zesbaansweg is vrij normaal. Amerikanen zijn niet van die snelheidsduivels en op deze wegen kun je dan ook op je gemak rijden. Alle highways zijn genummerd en dit is bijzonder handig als je de weg kwijt bent. De wegen met een oneven nummer lopen van noord naar zuid en de even nummers van west naar oost. Afslagen worden vaak op het laatste moment pas aangegeven en ook de in- en uitvoegstroken zijn kort of helemaal niet aanwezig. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

verenigde staten parkeren
Een typische straat in de USA.

Maximumsnelheid

In Amerika rekent men met miles en niet met kilometers per uur. Op de stedelijke wegen ligt de maximale snelheid tussen 25 tot 45 mijl (40 tot 70 kilometer per uur). Op de highways of interstates liggen de maximumsnelheden tussen de 60 tot 75 miles (95 tot 120 kilometer per uur). Politie is overal ruim aanwezig en treedt hard op tegen snelheidsovertreders.

Tanken in de Verenigde Staten

In het hele land zijn er voldoende tankstations en je zult niet snel zonder benzine komen te staan. De meeste benzinepompen zijn dag en nacht geopend en er zijn ook (steeds meer) onbemande tankstations. Als je in dunbevolkte gebieden of in de bergen rijdt, zijn de tankstations schaarser. Hier geldt de aanbeveling dat zodra je bij een pomp komt je ook gaat tanken. In deze gebieden zijn trouwens speciale borden langs de weg geplaatst waarop staat over hoeveel miles je een pomp kunt verwachten.

Benzine

De loodvrije benzine in de Verenigde Staten is beschikbaar onder verschillende namen en octaangetallen. Unleaded Regular 87 is vergelijkbaar met Euro 92 en Unleaded Premium/ Super/ Supreme/ Silver 91 is vergelijkbaar met Euro 95. Men gebruikt niet de inhoudsmaat liter, maar gallon. Een gallon is 3,78 liter. De prijzen voor een gallon verschillen per staat. In Californië ben je het duurst uit. Hier betaal je gemiddeld 3,20 dollar per gallon en dat is omgerekend 73 eurocent per liter. In de olierijke, zuidelijke staten als Texas, Alabama en Oklahoma betaal je maar 2,30 dollar per gallon. Dit komt omgerekend neer op 53 eurocent per liter. We benadrukken dat dit richtprijzen zijn. De actuele prijzen kunnen anders liggen.

auto huren amerika tips
En nog een laatste tip: geniet met volle teugen van de uitzichten!

Verkeersregels

We noemen hier alleen de verkeersregels die afwijken van de Nederlandse en Belgische:

 • Verkeerslichten staan niet voor, maar aan de overkant van de kruising.
 • Verkeerslichten veranderen voor beide zijden direct van kleur. Als bij jou het licht op rood springt, heeft de andere kant direct groen. Nog even door oranje glippen, is dan ook absoluut niet handig.
 • Bijna ieder kruispunt in de VS is voorzien van stopborden dan wel verkeerslichten. Als deze er niet zijn (wat zelden voorkomt), heeft verkeer van rechts voorrang.
 • Sommige straten hebben een zogenaamde ‘center lane”. Je hebt dan drie rijbanen en de middelste rijbaan mag het verkeer uit beide richtingen gebruiken om linksaf te slaan.
 • Als je voor een kruispunt rechtsaf wilt slaan dan mag dit ook als het verkeerslicht op rood staat. Je moet wel goed opletten of er geen verkeer van links komt en of er geen voetgangers over willen steken. Als bij de verkeerslichten een bord met “no turn on red” hangt, mag dit niet.
 • Op wegen met meerdere rijbanen, mag je zowel links als rechts inhalen. Wel is het advies van de Amerikanen vaak “keep your lane”.
 • Je moet altijd rekening houden met schoolbussen. Als een schoolbus stopt en met de lichten begint te knipperen ben je verplicht te stoppen. Ook als je van de tegengestelde richting komt. Als je dit negeert ben je zwaar de klos. Dit is een van de zwaarste verkeersovertredingen die je kunt begaan.
 • Parkeer nooit bij brandkranen en bushaltes. Je loopt risico dat je auto wordt weggesleept plus een fikse boete.
auto huren verenigde Staten
Ben je niet zeker of je je mag parkeren? Vraag het dan aan een hulpvaardige Amerikaan.

Bespaar geld met vergelijkingswebsites

Er zijn héél erg veel autoverhuurders in de Verenigde Staten, en ze allemaal apart gaan vergelijken is eigenlijk een onbegonnen werkje. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook websites die dit automatisch doen.
Deze zogenaamde Car Rental Brokers werken samen met alle grote en kleine autoverhuurders en door hun volume kunnen zij (grote) kortingen krijgen die zij dan weer door kunnen geven aan hun online klanten (jij).

Persoonlijk zijn wij erg grote fan van Holidaycars en Sunnycars.
Rechtstreeks boeken bij verhuurbedrijven zoals Alamo, Avis, Budget, Sixt, … is bijna altijd veel duurder.

Holiday Cars

Holidaycars levert eigenlijk altijd het goedkoopste tarief.
Door in te geven waar je de auto wilt ophalen en achterlaten, zie je meteen waar je een goedkope auto kan huren in Amerika, op het tijdstip en de plaats die jij hebt gekozen.
Holidaycars rangschikt alle wagens per prijsklasse en deelt ook duidelijk mee wat er allemaal in die kostprijs inbegrepen zit.
Let wel op: Bij Holidaycars berekent men alleen de prijzen voor de huur van de auto zelf en niet de verzekeringen. Boek je die online nog bij? Dan betaal je €5,5 tot €11 extra per dag.

Sunny Cars

De favoriete Car Rental Broker van Eurotrips.be is wel Sunnycars.
Niet alleen is de website makkelijk in gebruik, maar hier huur je ook meteen een all-in huurauto. En voor op vakantie geeft dat toch echt een fantastische meerwaarde.
All-in autohuur betekent immers dat je volledig verzekerd bent en dat bij problemen alles wordt geregeld door Sunny Cars.
Hier betaal je natuurlijk iets meer voor, maar in vergelijking blijft Sunny Cars vaak nog goedkoper dan Holidaycars als je een extra verzekering bijneemt.

Andere vergelijkende websites

Natuurlijk zijn er nog veel meer vergelijkende websites. Echter geven zij niet altijd de volledige resultaten weer. Websites die wij ook vertrouwen (en waarmee wij graag vergelijken) zijn o.a. BookingmonkeyAutoEuropeHappyCar of Rentalcars.

Kijk gerust ook eens bij de autoverhuurbedrijven zelf (AlamoSixtAvisBudget, … ), maar we kunnen je bijna garanderen dat het daar altijd duurder is…

auto huren USA
Eén ding staat vast. Met een huurauto doe je hier niets verkeerd!