eSIM Mexico
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een reis naar Mexico kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan soms lastig zijn om in contact te blijven met vrienden en familie of om toegang te krijgen tot internet. Gelukkig is er een handige oplossing: de eSIM voor in het buitenland. In dit artikel gaan we kijken naar de beste eSIM voor Mexico, hoe je deze kunt gebruiken en waar je er een kunt kopen.

Wat is een eSIM eigenlijk?

Een eSIM is een relatief nieuwe technologie die steeds populairder wordt onder reizigers. Het biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten. Een van de belangrijkste voordelen is het gemak waarmee je kunt schakelen tussen verschillende mobiele netwerken zonder van kaart te hoeven wisselen.

Stel je voor dat je op reis bent in Europa en je wilt gebruikmaken van mobiele data. Met een traditionele SIM-kaart zou je een lokale SIM-kaart moeten kopen voor elk land dat je bezoekt. Dit kan behoorlijk omslachtig en tijdrovend zijn, vooral als je regelmatig van land wisselt. Met een eSIM hoef je echter alleen maar de instellingen van je telefoon aan te passen om verbinding te maken met een ander netwerk.

Voordelen van een eSIM:

Een eSIM, ook wel bekend als een embedded SIM, biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele fysieke SIM-kaart. Hieronder worden enkele van deze voordelen uitgelicht:

 • Geen fysieke SIM-kaart nodig

Met een eSIM is het niet langer nodig om een fysieke SIM-kaart in je apparaat te plaatsen. Dit betekent dat je geen gedoe meer hebt met het vinden van een paperclip om de SIM-lade te openen en de kaart te plaatsen. In plaats daarvan wordt de SIM-functionaliteit rechtstreeks in het apparaat ingebouwd, waardoor je meer ruimte hebt voor andere belangrijke zaken.

  • Gemakkelijk schakelen tussen netwerken

Dankzij de flexibiliteit van een eSIM kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende netwerken. Of je nu reist naar het buitenland of gewoon op zoek bent naar een betere dekking, met een eSIM kun je snel en eenvoudig van netwerk veranderen zonder dat je een nieuwe SIM-kaart hoeft te kopen of je huidige provider hoeft te verlaten.

  • Geen gedoe met SIM uitnemen

Met een eSIM hoef je je nooit meer zorgen te maken over het uitnemen van je simkaart. Geen gedoe meer met het vinden van een paperclip of een ander puntig voorwerp om de SIM-lade te openen. Met een eSIM is alles ingebouwd in je apparaat, wat zorgt voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle apparaten ondersteunen eSIM

mexico eSIM

De beste eSIM voor Mexico

Als het gaat om het kiezen van de beste eSIM voor Mexico, zijn er een paar opties die er echt uitspringen. Laten we eens kijken naar twee populaire keuzes:

AirAlo

AirAlo is een bekende aanbieder van eSIM-kaarten voor reizigers. Ze bieden betaalbare tarieven en een goede dekking in Mexico. Met AirAlo kun je gemakkelijk online een eSIM-kaart kopen en activeren, zonder gedoe met fysieke kaarten. Ze hebben ook een gebruiksvriendelijke app waarmee je je datagebruik kunt beheren en je saldo kunt controleren.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $8
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $15
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $21
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $32,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $49

HolaFly

HolaFly is nog een andere optie die het overwegen waard is. Ze bieden voordelige tarieven en goede connectiviteit in Mexico. HolaFly heeft een eenvoudig aankoopproces, waarbij je de eSIM-kaart online kunt bestellen en direct kunt activeren. Met hun app kun je gemakkelijk je tegoed bijhouden en extra data kopen indien nodig.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €99

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op hun prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Mexico

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in Mexico. Enkele populaire opties zijn XYZ Telecom en TravelConnect.

Verder raden wij ook aan om de eSIM pakketten van GetYourGuide en Bol.com even na te kijken. Ook zij bieden heel mooie tarieven aan.

Zorg ervoor dat je hun tarieven en dekking vergelijkt voordat je een beslissing neemt.

eSIM volledig Zuid-Amerika (en ook Mexico)

Er bestaan ook mogelijkheden om een eSIM aan te schaffen die in volledig (of een gedeelte van) Latijns-Amerika werkt. Zo hoeft je geen eSIM voor Colombia en eSIM voor Costa Rica én Mexico meer apart aan te kopen.

Voor zo’n eSIM voor Zuid-Amerika betaal je iets meer voor, maar dan moet je niet meer telkens van kaartje te veranderen als je een rondreis door verschillende landen onderneemt.

Bij HolaFly betaal je dit voor een eSIM in Zuid-Amerika (14 landen):

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €29
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €147
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €217

Bij AirAlo betaal je dit voor een eSIM in Zuid-Amerika (19 landen):

 • 1 GB en 7 dagen: $15
 • 2 GB en 15 dagen: $28
 • 3 GB en 30 dagen: $39
 • 5 GB en 30 dagen: $60

eSIM voor Mexico

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Mexico

Een eSIM biedt verschillende voordelen tijdens een vakantie naar Mexico. Hier zijn een paar redenen waarom je zou kunnen overwegen om er een te gebruiken:

 • Gemakkelijke connectiviteit: Met een eSIM kun je gemakkelijk verbonden blijven met vrienden en familie, waar je ook bent in Mexico.
 • Kostenbesparend: Door een lokale eSIM te gebruiken, kun je besparen op dure roamingkosten die anders zouden gelden voor je reguliere SIM-kaart.
 • Flexibiliteit: Met een eSIM kun je gemakkelijk van provider wisselen of extra data aanschaffen, afhankelijk van je behoeften.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Mexico?

Als je ervoor kiest om een fysieke SIM-kaart te gebruiken in plaats van een eSIM, zijn er verschillende opties om er een te kopen in Mexico. De meest voor de hand liggende optie is om een lokale SIM-kaart te kopen bij een van de vele telefoonwinkels of providers in Mexico. Zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs meeneemt, aangezien dit vaak vereist is bij het kopen van een SIM-kaart.

Makkelijker: eSIM online

Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudigere en meer hassle-free ervaring, is het kopen van een eSIM online misschien de beste optie voor jou. Veel eSIM-aanbieders, zoals AirAlo en HolaFly, bieden online aankoop- en activatie-opties aan. Dit betekent dat je geen fysieke SIM-kaart hoeft te kopen en je kunt alles vanuit het comfort van je eigen huis regelen.

Wanneer aankopen en activeren?

Het beste moment om je eSIM voor Mexico te kopen en te activeren, is voordat je op reis gaat. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je op het moment van aankomst in Mexico direct gebruik kunt maken van je eSIM-kaart. Vergeet niet om te controleren of je apparaat eSIM-compatibel is voordat je je aankoop doet.

wanneer eSIM kopen mexico

Hoe eSIM voor Mexico activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Mexico is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze gids om je op weg te helpen:

 1. Koop je eSIM online bij de aanbieder van je keuze.
 2. Volg de instructies van de aanbieder om je eSIM te activeren.
 3. Download de app van de aanbieder op je apparaat.
 4. Meld je aan bij de app en voeg je eSIM toe.
 5. Volg de verdere instructies van de app om je eSIM te configureren en je tarief te selecteren.
 6. Je eSIM is nu geactiveerd en klaar voor gebruik in Mexico!

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Mexico

Voordat je een eSIM koopt voor Mexico, zijn er enkele belangrijke dingen om te overwegen:

 • Compatibiliteit: Controleer of je apparaat eSIM-compatibel is voordat je een aankoop doet.
 • Dekking: Controleer de dekking en netwerksnelheid van de eSIM-provider in het gebied waar je naartoe gaat in Mexico.
 • Tariefplannen: Vergelijk de tariefplannen van verschillende aanbieders om ervoor te zorgen dat je het meest kosteneffectieve plan krijgt dat aan je behoeften voldoet.
 • Activatie-instructies: Zorg ervoor dat je de activeringsinstructies van de aanbieder zorgvuldig volgt om ervoor te zorgen dat je eSIM correct wordt geconfigureerd.

Met de juiste eSIM kun je genieten van een stressvrije reis naar Mexico, met gemakkelijke toegang tot mobiele connectiviteit. Vergelijk verschillende aanbieders en tariefplannen om de beste optie te vinden die past bij jouw behoeften. Of je nu kiest voor een eSIM of een fysieke SIM-kaart, je zult zeker waarderen hoe eenvoudig het is om in contact te blijven met je dierbaren en de wereld om je heen terwijl je van je vakantie in Mexico geniet.