Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je van plan om naar Australië te reizen en wil je graag een eSIM gebruiken voor je telefoon? In dit artikel bespreken we de beste eSIM-opties voor Australië, hoe je ze kunt gebruiken en waar je ze kunt kopen.
We zullen ook de voordelen en nadelen van het gebruik van een eSIM voor reizigers bespreken.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM, ook wel een ingebouwde SIM-kaart genoemd, is een digitale SIM-kaart die je kunt gebruiken in plaats van een fysieke SIM-kaart. Het grootste voordeel van een eSIM is dat je geen fysieke kaart hoeft te verwisselen of mee te nemen. In plaats daarvan kun je eenvoudig verschillende mobiele netwerken selecteren en activeren via de instellingen van je telefoon.
Dit is vooral handig voor reizigers, omdat je gemakkelijk van provider kunt wisselen en lokale databundels kunt activeren zonder gedoe met fysieke kaarten.

Voordelen van een eSIM:

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

 • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten: Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het inbrengen of verwisselen van fysieke SIM-kaarten. Geen gedoe meer met het openen van je telefoon, het plaatsen van de SIM-kaart en het sluiten van de houder. Met een eSIM is alles digitaal en kun je je abonnement direct op je apparaat activeren.
 • Gemakkelijk wisselen van mobiele netwerken: Met een eSIM kun je gemakkelijk van mobiel netwerk wisselen zonder van SIM-kaart te hoeven veranderen. Dit is vooral handig als je vaak naar het buitenland reist en gebruik wilt maken van lokale netwerken. Je kunt eenvoudig een lokale databundel activeren en genieten van snelle en betrouwbare connectiviteit.
 • Lokale databundels activeren: Een ander voordeel van een eSIM is dat je lokale databundels kunt activeren wanneer je in het buitenland bent. Dit betekent dat je geen roamingkosten hoeft te betalen en kunt profiteren van voordelige tarieven die specifiek zijn afgestemd op jouw bestemming. Of je nu op vakantie bent of voor zaken reist, een eSIM biedt flexibiliteit en besparingen.
 • Meerdere nummers op één apparaat gebruiken: Met een eSIM kun je meerdere nummers op één apparaat gebruiken. Dit is handig als je zowel een zakelijk als een persoonlijk nummer hebt en ze allebei op één apparaat wilt beheren. Je kunt eenvoudig schakelen tussen nummers en gesprekken voeren en berichten versturen vanuit het gewenste nummer.

Deze voordelen maken eSIM een aantrekkelijke keuze voor veel mensen. Of je nu op zoek bent naar gemak, flexibiliteit of kostenbesparingen, een eSIM biedt het allemaal. Het is de toekomst van mobiele connectiviteit en zal naar verwachting steeds populairder worden in de komende jaren.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle telefoons ondersteunen eSIM
 • Geen directe toegang tot een fysieke SIM-kaart in geval van problemen

eSIM in Australie

De beste eSIM voor Australië

Australië heeft een aantal betrouwbare eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je reis:

AirAlo

AirAlo biedt eSIM-plannen aan die specifiek gericht zijn op reizigers naar Australië. Met hun eSIM kun je genieten van snel internet en betrouwbare dekking in heel Australië. Hun plannen zijn flexibel en je kunt data-opties kiezen die het beste bij je behoeften passen.

Bij AirAlo betaal je dit:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $4,5
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $8
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $9
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $12,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $40

HolaFly

Als je op zoek bent naar een andere eSIM die betaalbaar is, dan is HolaFly een goede optie. Ze bieden voordelige databundels aan speciaal voor reizigers naar Australië.

Bij HolaFly betaal je deze prijzen:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

Bovendien kun je met de kortingscode 5%OFF meteen vijf procent korting krijgen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Australië

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in Australië. Enkele populaire opties zijn TravelSIM, eConnect Australia en Ubigi.

Kijk zeker ook eens naar de opties op GetYourGuide en Bol.com. Ook zij hebben interessante pakketten en prijzen!

Wat is de goedkoopste eSIM in Australië?

De prijzen van eSIM-plannen kunnen variëren afhankelijk van de gekozen provider en de inbegrepen data. Om de goedkoopste eSIM in Australië te vinden, is het raadzaam om de verschillende aanbieders te vergelijken en te kijken welke het beste bij je budget past.

Uit bovenstaande prijzen blijkt dat AirAlo het goedkoopst is, maar bij hen zit je natuurlijk wel met een beperkt aantal GB.
Houd er ook rekening mee dat de dekking en snelheid van het internet ook belangrijke factoren zijn om in overweging te nemen.

Australie buitenland eSIM

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Australië

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een eSIM tijdens je vakantie in Australië:

 • Gemakkelijk wisselen van mobiele netwerken als je de beste dekking wilt
 • Geen gedoe met het kopen en verwisselen van SIM-kaarten
 • Lokale databundels activeren voor voordelig internetgebruik
 • Je kunt je eigen telefoonnummer behouden, zelfs als je van provider wisselt

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Australië?

Als je liever een fysieke SIM-kaart gebruikt tijdens je reis naar Australië, kun je deze kopen bij lokale telefoonwinkels, supermarkten, luchthavens of zelfs online. Populaire providers in Australië zijn Telstra, Optus en Vodafone. Zorg ervoor dat je de dekking, prijzen en beschikbare databundels vergelijkt voordat je een keuze maakt.

Makkelijker: eSIM online

Een eSIM kopen en activeren kan ook online, wat het proces nog eenvoudiger maakt. Veel eSIM-aanbieders, zoals AirAlo en HolaFly, bieden gebruiksvriendelijke websites waar je eenvoudig een eSIM kunt bestellen en activeren. Dit bespaart je tijd en moeite, vooral als je van plan bent om de eSIM voorafgaand aan je reis te kopen.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is raadzaam om je eSIM voor Australië ruim van tevoren aan te schaffen en te activeren. Hoewel sommige eSIMs direct en online kunnen worden geactiveerd, kan het proces enige tijd in beslag nemen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om eventuele problemen op te lossen en vertrouwd te raken met het gebruik van je eSIM voordat je op reis gaat.

Hoe eSIM voor Australië activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Australië is meestal een eenvoudig proces. Volg deze stappen om je eSIM te activeren:

 1. Koop een eSIM van een betrouwbare aanbieder zoals AirAlo of HolaFly
 2. Volg de instructies van de aanbieder om je eSIM te installeren op je telefoon
 3. Selecteer het gewenste mobiele netwerk en activeer je databundel
 4. Controleer je instellingen om ervoor te zorgen dat je eSIM correct is geactiveerd
 5. Je bent nu klaar om gebruik te maken van je eSIM in Australië!

eSIM kopen australie

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Australië

Voordat je een eSIM koopt voor je reis naar Australië, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 • Niet alle telefoons ondersteunen eSIM, dus controleer de compatibiliteit van je apparaat
 • Zorg ervoor dat je een betrouwbare eSIM-aanbieder selecteert met goede recensies en dekking in Australië
 • Vergelijk de prijzen en beschikbare databundels om de beste optie voor jouw behoeften te vinden
 • Houd rekening met de geldigheid en vervaldatum van je eSIM om ervoor te zorgen dat deze geldig is gedurende je hele reis

Met deze informatie in gedachten, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste eSIM voor jouw reis naar Australië. Een eSIM biedt gemak en flexibiliteit, zodat je zorgeloos kunt genieten van je tijd down under!