esim marokko
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Als reiziger weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om verbonden te blijven, vooral in een prachtig land als Marokko. Gelukkig bieden eSIMs voor  op vakantie een handige oplossing voor dit probleem. In dit artikel zal ik je alles vertellen over eSIMs, waarom ze handig zijn tijdens het reizen en wat de beste eSIM opties zijn voor jouw avontuur in Marokko.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM, oftewel een embedded SIM, is een geïntegreerde SIM-kaart die in je apparaat is ingebouwd. In tegenstelling tot een traditionele fysieke SIM-kaart, kun je met een eSIM meerdere telefoonnummers en dataplannen gebruiken zonder dat je fysieke kaarten hoeft te verwisselen. Dit maakt eSIMs uiterst handig voor reizigers, omdat je eenvoudig van provider kunt wisselen en lokale telefoonnummers kunt gebruiken zonder gedoe met fysieke kaarten.

Stel je voor dat je op reis bent naar een ander land. Je hebt een lokale SIM-kaart nodig om lokaal te kunnen bellen en internetten. Met een traditionele SIM-kaart moet je naar een lokale provider gaan, een nieuwe SIM-kaart kopen en deze fysiek in je apparaat plaatsen. Dit kan tijdrovend en ongemakkelijk zijn, vooral als je haast hebt of niet bekend bent met de lokale taal.

Met een eSIM is dit proces veel eenvoudiger. Je kunt gewoon online een nieuw telefoonnummer en dataplan kopen van een lokale provider. Deze gegevens worden vervolgens naar je eSIM gestuurd en automatisch geactiveerd. Je hoeft geen fysieke kaarten te verwisselen of naar een winkel te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is je apparaat instellen om het nieuwe telefoonnummer en dataplan te gebruiken.

Kortom, eSIMs zijn uiterst handig voor reizigers. Ze bieden gemak, flexibiliteit en besparen je tijd en moeite bij het gebruik van lokale telefoonnummers en dataplannen. Of je nu vaak reist of gewoon op vakantie gaat, een eSIM kan je reiservaring aanzienlijk verbeteren.

Voordelen van een eSIM:

 • Gemakkelijk wisselen van provider: Met een eSIM kun je eenvoudig van provider wisselen zonder een nieuwe fysieke SIM-kaart te hoeven kopen.
 • Meerdere nummers op één apparaat: Met een eSIM kun je meerdere telefoonnummers hebben op één apparaat, wat handig is als je zowel een zakelijk als een persoonlijk nummer wilt gebruiken tijdens je reis.
 • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten: Met een eSIM hoef je geen fysieke SIM-kaarten te verwisselen, wat het reizen een stuk gemakkelijker maakt.
 • Directe activering: Een eSIM kan direct worden geactiveerd zodra je in Marokko aankomt, waardoor je meteen verbonden bent.

Nadelen van een eSIM:

 • Beperkte compatibiliteit: Niet alle apparaten ondersteunen eSIMs, dus het is belangrijk om te controleren of jouw apparaat compatibel is voordat je een eSIM aanschaft.
 • Prijs: Sommige eSIM plannen kunnen prijzig zijn in vergelijking met traditionele SIM-kaarten, dus het is belangrijk om de kosten zorgvuldig af te wegen.

eSIM buitenland Marokko

De beste eSIM voor Marokko

Als het aankomt op de beste eSIM opties voor Marokko, zijn er twee providers die eruit springen: AirAlo en HolaFly.

Beide providers bieden uitstekende dekking, concurrerende prijzen en handige apps waarmee je je eSIM gemakkelijk kunt beheren. Hieronder vind je meer informatie over deze twee opties:

AirAlo

AirAlo is een populaire keuze onder reizigers naar Marokko vanwege hun uitstekende dekking en betaalbare prijzen. Met AirAlo kun je gemakkelijk een eSIM kopen en activeren voordat je naar Marokko reist, zodat je meteen verbonden bent zodra je landt. Ze bieden verschillende dataplannen aan die passen bij jouw behoeften.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $8
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $14,5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20,5
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $31,5

HolaFly

HolaFly is een andere geweldige optie voor een eSIM voor Marokko. Ze bieden snelle en betrouwbare dekking in het hele land, zodat je altijd verbonden kunt blijven. Met HolaFly kun je eenvoudig een eSIM kopen en activeren via hun gebruiksvriendelijke app, en ze bieden verschillende dataplannen aan tegen scherpe prijzen.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op hun prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Marokko

Naast AirAlo en HolaFly zijn er ook andere eSIM aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in Marokko. Een paar populaire opties zijn o.a. onderstaande. Wij raden aan om ook eens te kijken anar de opties via GetYourGuide. Ook zij hebben interessante pakketten aan mooie tarieven.

SimArea biedt een uitstekende dekking in Marokko en heeft verschillende dataplannen beschikbaar. Ook biedt een goede dekking, en heeft verschillende eSIM-opties beschikbaar. GigSky biedt eSIM-plannen voor meer dan 190 landen, waaronder Marokko.

Wat is de goedkoopste eSIM in Marokko?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste eSIM-optie voor Marokko, raden we aan om de tarieven van bovenstaande aanbieders alvast even te vergelijken. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de provider, het dataplan en de duur van je verblijf.
Het is altijd een goed idee om de kosten zorgvuldig af te wegen en te controleren of de provider de dekking biedt die je nodig hebt.

eSIM in Marokko

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Marokko

Een eSIM biedt verschillende voordelen tijdens een vakantie naar Marokko. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Gemakkelijke activering: Met een eSIM kun je je verbinding direct activeren zodra je in Marokko aankomt, zodat je meteen bereikbaar bent.
 • Lokale tarieven: Met een eSIM kun je gebruikmaken van lokale tarieven, waardoor je mogelijk geld kunt besparen in vergelijking met internationale roaming.
 • Flexibiliteit: Met een eSIM kun je eenvoudig van provider wisselen als je niet tevreden bent met de service of een betere aanbieding vindt.
 • Geen gedoe met fysieke kaarten: Je hoeft geen fysieke SIM-kaarten te verwisselen, wat het reizen een stuk gemakkelijker maakt.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Marokko?

Als je liever een fysieke SIM-kaart wilt gebruiken tijdens je reis naar Marokko, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt fysieke SIM-kaarten kopen bij lokale telecomwinkels, op de luchthaven of zelfs bij supermarkten en kiosken. Zorg ervoor dat je je paspoort meeneemt, omdat dit nodig kan zijn om een SIM-kaart te kopen.

Makkelijker: eSIM online

Een van de grote voordelen van een eSIM is dat je deze gemakkelijk online kunt kopen en activeren, voordat je naar Marokko vertrekt. Veel eSIM-aanbieders bieden gebruiksvriendelijke apps en websites waar je je eSIM kunt kopen en activeren met slechts een paar klikken. Dit bespaart tijd en gedoe, zodat je meteen verbonden bent zodra je in Marokko aankomt.

Wanneer aankopen en activeren?

Als je een eSIM wilt gebruiken tijdens je reis naar Marokko, is het het beste om je eSIM te kopen en activeren voordat je vertrekt. Dit geeft je voldoende tijd om je eSIM te testen en eventuele problemen op te lossen voordat je op reis gaat. Bovendien kun je zo direct verbinding maken zodra je in Marokko aankomt, zonder dat je nog iets hoeft te regelen.

Sim kaartje data marokko

Stappenplan activatie eSIM voor Marokko

Het activeren van een eSIM voor Marokko is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Ontvang de QR-code: Na de aankoop ontvang je een QR-code die je moet scannen om je eSIM te activeren.
 2. Scan de QR-code: Ga naar de instellingen van je apparaat en selecteer de optie om een nieuwe SIM-kaart toe te voegen. Scan de QR-code die je hebt ontvangen.
 3. Volg de activeringsinstructies: Volg de activeringsinstructies op het scherm om je eSIM te activeren. Dit kan variëren afhankelijk van de provider, maar over het algemeen is het een eenvoudig en intuïtief proces.
 4. Verifieer de activering: Zodra de activering is voltooid, ontvang je een bevestigingsbericht. Controleer of je eSIM correct is geactiveerd en klaar is voor gebruik.

Belangrijk: vooraleer je een eSIM koopt in Marokko

Voordat je een eSIM koopt voor Marokko, zijn er een paar belangrijke dingen om te overwegen:

 • Compatibiliteit: Controleer of jouw apparaat compatibel is met eSIMs voordat je er een koopt. Niet alle apparaten ondersteunen eSIMs.
 • Dekking: Controleer de dekking van de eSIM-provider in Marokko om er zeker van te zijn dat je een goede ontvangst hebt waar je ook naartoe gaat.
 • Kosten: Vergelijk de prijzen van verschillende eSIM-aanbieders en controleer of er geen verborgen kosten zijn, zoals roamingkosten.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het begrijpen van eSIMs en de beste opties voor gebruik in Marokko. Met een eSIM kun je eenvoudig verbonden blijven tijdens je reis en genieten van alles wat Marokko te bieden heeft, zonder je zorgen te hoeven maken over gedoe met fysieke SIM-kaarten. Veel plezier en geniet van je reis!