grand canyon helikoptervlucht
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een unieke combinatie van geologische kleur en erosie tooien een canyon die maar liefst 446 kilometer lang is, tot 29 kilometer breed en 1,6 kilometer diep. De Grand Canyon laat op zijn minst een overweldigende indruk na door haar immense geologische landschap. Deze toeristische trekpleister ligt in het noorden van Arizona en bevat meer dan twintig verschillende lagen oud gesteente die een prachtige tijdlijn geven van de geschiedenis van onze aarde. Je kan niet anders dan ooit eens de Grand Canyon bezoeken en daarbij kan je kiezen voor een gegidste daguitstap (of meerdaagse tour) of nog beter: een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

helikoptervlucht grand canyon uitzicht

Verschillende manieren om de Grand Canyon te bezoeken

Wanneer je de Grand Canyon voor het eerst ziet kan het best intimiderend zijn. Je vraagt jezelf af hoe je in hemelsnaam dit allemaal gaat kunnen bezien.
Als je de Grand Canyon gaat bezoeken moet je allereerst weten dat er twee toegangspunten zijn: de North rim en de South rim (de Noordelijke en de Zuidelijke rand).

De South Rim is het minst toeristische en wordt door amper 10% van de bezoekers aangedaan. Dit komt mede doordat hij maar van midden mei tot midden oktober geopend is. Van hieruit vertrekken wel veel excursies (helikoptervluchten). Zou dat iets te maken hebben met de schoonheid van deze kant?

De North rim daarentegen is het hele jaar open. Als je echt avontuurlijk bent kun je door de inner canyon (de binnencanyon) trekken, te voet of op een paard of ezel. In de zomer kan het hier meer dan 38° worden en veel schaduw is er niet, dus dit is niet voor onervaren wandelaars. Als de omstandigheden het toestaan kan je zelf raften op de Colorado River!

Er zijn dus heel wat verschillende manieren om dit wonder van de natuur te ervaren, waarbij sommige heel wat planning en tijd nodig hebben. Daarom kan het aangewezen zijn te kiezen voor een unieke en minder gewaagde manier: een rondvlucht over de Grand Canyon.

Grand Canyon bezoeken

Algemene informatie over een helikoptervlucht over de Grand Canyon

Rondvluchten over de Grand Canyon kunnen zo eenvoudig zijn als een algemene bezichtiging van beide randen of juist heel gedetailleerd.
Je kan zelfs vanuit Las Vegas vertrekken en tickets voor de Skywalk over de Grand Canyon zijn in sommige vluchten ook inbegrepen.

De duur kan variëren van amper twintig minuutjes tot (!) zes uur, afhankelijk van het pakket dat je kiest en van waar je vertrekt (Las Vegas of de luchthaven van de canyon zelf). Welke manier je ook kiest, je zult nooit teleurgesteld zijn. Sommige tours dalen ook af in de canyon en andere concentreren zich meer op de omvang van dit wereldwonder. Verschillende rondvluchten bezoeken ook diverse delen. Ook zijn er speciale pakketten voor huwelijken en huwelijksverjaardagen. Keuze te over.

 

 

De leukste helikoptervluchten over de Grand Canyon

North Rim Tour

De North Rim Tour van Papillon Grand Canyon Helicopters vertrekt vanuit het helipad van het bedrijf op de luchthaven van de Grand Canyon. Hun Eco-Star helikopter kan zeven passagiers vervoeren die door speciale ramen een ongehinderd zicht van 180° hebben op de canyon. Tijdens de vlucht van 30 minuten luisteren ze naar een deskundige uitleg. Men bezoekt onder meer Dragon Corridor (het diepste en breedste deel van de canyon) en de Toren van Ra: een steile, alleenstaande heuvel van meer dan 1,800 meter hoog. Het bedrijf doet ook het noordelijke deel van het park aan en sommige tours vertrekken ook van Las Vegas. Kaartjes kosten 249 dollar. De firma biedt ook een goedkopere manier aan om de Grand Canyon in de lucht te verkennen. Voor 124 dollar per persoon vlieg je in zo’n drie kwartier over dit natuurwonder in een sportvliegtuigje.

Wind Dancer Air and Landing Tour

Dit bedrijf organiseert verschillende rondvluchten over de Grand Canyon waarvan er twee in de prijzen zijn gevallen. De meest populaire rondleiding is de Wild Dancer Air and Lading Tour, die vertrekt vanuit Las Vegas. Van hieruit vliegt men via de Hoover Dam, Lake Mead, Fortification Hill (een uitgedoofde vulkaan) en het meer van Las Vegas naar de Grand Canyon. Men daalt af tot in het gebied van de Hualapai indianen en krijgt een snack te eten terwijl je je 100 meter boven de Colorado River bevindt. Op de weg terug vlieg je over de befaamde Las Vegas Strip. De totale reisduur bedraagt vier uur en je betaalt 544 dollar voor een kaartje

Daily Express Skywalk Helicopter Tour

Deze helikoptervlucht over de Grand Canyon werd speciaal ontworpen voor gasten uit Las Vegas die weinig tijd hebben. Men pikt je op in je hotel in een limousine en brengt je naar de luchthaven. Van hieruit vlieg je naar de westelijke rand van de canyon om de befaamde Skywalk te ervaren. Vanuit de helikopter zie je verder onder meer de Hoover Dam en Lake Mead en je vliegt ook over de Las Vegas Strip. De goedkoopste kaartjes kosten 519,99 dollar.

Grand Canyon Red Tour

Deze rondvlucht over de Grand Canyon vertrekt van de South Rim en je vliegt ook met de eerder vermelde Eco-Star helikopters. Tijdens de vlucht krijg je een uitleg en muziek te horen. Ze hebben ook speciale business class zitjes en air conditioning, wat dit tot een uiterst comfortabele helikoptervlucht maakt. Je ziet de Temple Butte (alleenstaande heuvel), de Dragon Corridor, Zuni Point en de oostelijke kloof. Na een vlucht van een half uurtje door de canyon vlieg je nog twintig minuutjes over de Painted Desert, een prachtig landschap in bijna alle kleuren van de regenboog. Kaartjes kosten 269 dollar.

helikoptervlucht grand canyon

Beste tijd voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon

De beste tijd is ongetwijfeld tijdens de zomer of herfst omdat je dan het beste zicht hebt. Als je het weer nauwlettend in de gaten houdt kan een bezoek tijdens de lente ook onvergetelijk zijn.

helikoptervluchten grand canyon

Skywalk Grand Canyon

De Skywalk is een glazen platform in de vorm van een hoefijzer dat zo’n 20 meter over de rand van de canyon hangt. Van hierop sta je meer dan 240 meter boven de bodem van de canyon en kan je genieten van een prachtig panoramisch zicht. Tickets voor de Grand Canyon Skywalk kosten 21,65 dollar per persoon. Ook mag je zelf geen foto’s nemen maar moet je 25 dollar voor een foto betalen. Dit doet vele potentiële bezoekers afhaken omdat het wordt gezien als een tourist trap. Als je dit toch wil bezoeken moet je naar Eagle Point, dat in het westelijke deel van het park ligt. Je kan het met de auto bereiken en vanuit Las Vegas is het zo’n drie uur rijden. De skywalk is elke dag open van 7u tot 17:15u.

Grand Canyon Skywalk

Tickets voor het Grand Canyon National Park

Als je met de auto het park binnenrijdt betaal je 8 dollar per persoon voor een kaartje, dat een week geldig is. Je kan hiermee zowel de North als de South rim bezoeken.
Vanuit verschillende steden zijn er ook ééndaagse of meerdaagse tours naar de Grand Canyon. Benieuwd kijk deze mogelijkheden eens:

 

 

Openingstijden Grand Canyon

Zoals eerder vermeld is de South rim het hele jaar open. De North rim is enkel geopend van 15 mei tot 15 oktober.

Overnachten in de Grand Canyon

Kamperen in het Grand Canyon National Park is absoluut een onvergetelijke ervaring. In de populaire South Rim heb je al voor 18 dollar per nacht een plek op de Mather Campground. Reserveren voor de zomer is zeker aangewezen en kan al vanaf zes maanden op voorhand via deze website.
Op de North Rim Campground heb je een kampeerplek zonder elektriciteit voor 18 dollar en met elektriciteit voor 25 dollar. Reserveren doe je hier.
Als kamperen te avontuurlijk is kan je ook de nacht doorbrengen in een heel aantal lodges. Dit is wel een stuk duurder.
Voor reizigers op een budget is er ook een gratis camping. In Flagstaff op anderhalf uurtje rijden van de South rim ligt de Freidlein Prairie camping. Geen elektriciteit of wc’s maar wel de vrije natuur.

Of je nu kiest voor een spectaculaire helikoptervlucht als je de Grand Canyon gaat bezoeken, of je liever gewoon wandelt (al dan niet over de Skywalk); een visite aan dit natuurwonder zal je voor de rest van je leven bijblijven. En alsof dat nog niet mooi genoeg is heeft Arizona nog heel wat andere natuurwonderen te bieden zoals Antelope Canyon en Montezuma Castle. De Copper State is zonder enige twijfel een van de meest betoverende staten van Amerika.

Grand Canyon