mooiste europese steden
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je op zoek naar vakantiebestemmingen in Europa of twijfel je nog waar je heen zal gaan? De lijst met bekende en minder bekende parels is ellenlang en soms zie je door de bomen het bos niet meer.
Ga je voor citytrips in Europa waar je alleen cultuur proeft of wil je iets actievers? Ben je een natuurmens of zoek je vooral een stad waar je kan winkelen? Wij hebben een lijstje samengesteld met wat volgens ons de mooiste Europese steden zijn om te bezoeken. Je mag de lijst natuurlijk altijd zelf aanvullen.

Praag

Tsjechië heeft volgens velen een van de mooiste Europese steden in huis met Praag. De hoofdstad is een grote bezienswaardigheid met allerlei oude gebouwen, kronkelende straatjes en interessante musea. Wandel via de beroemde Karelsbrug de oude stad in en daarvandaan naar de Joodse wijk. Iets verder naar het westen ligt de Petřín-uitkijktoren die qua ontwerp bijna een rechtstreekse kopie van de Eiffeltoren in Parijs is.

Andere plekken die je niet mag overslaan zijn de dierentuin, het Dansende Huis en natuurlijk een van de vele gezellige restaurants en cafés.
[hotdeal city=”Praag”]

Rome

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis of de Italiaanse cultuur in het algemeen? Dan is een reis naar Rome een van de leukste citytrips van Europa. De stad bolt van de oude gebouwen, of resten daarvan. Bezoek het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum of bekijk de Trevifontein. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Villa Borghese, Villa Giulia en het bijzondere Museo Nazionale Romano delle Terme.

Geniet ’s avonds van een goed wijntje op een van de terrassen en durf daarbij ook een keer van de geijkte paden af te wijken. Als je de tijd hebt is het ook een aanrader om een dagtrip naar Pompeï te maken. Deze beroemde stad werd in de eerste eeuw van onze jaartelling bedolven onder een laag as ten gevolge van een vulkaanuitbarsting.

[hotdeal city=”Roma”]

Wroclaw

De Poolse stad Wroclaw is wat minder bekend bij het grote publiek maar niet minder interessant. Het grootste gedeelte van de historische gebouwen werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd wat tot gevolg had dat een deel opnieuw is opgebouwd. Treur niet, want wie door het centrum loopt komt genoeg moois tegen. Denk bijvoorbeeld aan gotische kerken, het raadhuis en culturele gebouwen zoals theaters.

Daarnaast barst het in de stad van gezellige pleinen en kan je er met de kinderen naar het oudste dierenpark van Polen. Een van de mooiste Europese steden die nog niet onderhevig is aan massatoerisme.

[hotdeal country=”Polen”]

Parijs

De stad van de liefde, zo wordt Parijs ook wel genoemd. De romantiek van de Franse taal, de wijn, historische gebouwen en de cultuur die je op elke straathoek vindt maken dit een goede bestemming voor een citytrip in Europa. Bezoek beroemde gebouwen zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame, de Arc de Triomphe en Sacré-Coeur.

Bekijk kunst in het Louvre, Centre Pompidou of Musée Picasso. Wie uit wil rusten op een terrasje kan het beste de hotspots vermijden in verband met de exorbitante bedragen die er voor drankjes gevraagd worden. En ’s Avonds dineren langs de Seine met een stokbrood, wat smeersels en een fles wijn is misschien nog wel romantischer dan je portemonnee om te keren in een sterrenrestaurant.

[hotdeal city=”Paris”]

 

Riga

De hoofdstad van Letland is Riga en een van de minder bekende vakantiebestemmingen van Europa. Het centrum wordt gedomineerd door oude architectuur. Bekijk de Dom, het Stadhuis, de Petruskerk en het Slot van Riga en zorg dat je je camera in de aanslag houdt.

In het bezettingsmuseum en het nationale museum van de kunsten kan je meer over de omgeving en de lokale kunst leren en bekijken. Doordat de stad de laatste decennia in de lift zit loont het ook om nieuwe wijken te verkennen. De moderne architectuur is iets compleet anders dan die van de oude binnenstad. Voor het ultieme romantische gevoel valt het aan te raden om in de winter te gaan.

[hotdeal city=”Riga”]

Amsterdam

Wat moet er nog over Amsterdam gezegd worden? De Nederlandse hoofdstad staat natuurlijk bekend om zijn grachtjes en de aanverwante panden. Maak een rondvaart of fietstocht door de stad en bezoek bekende musea, zoals het Anne Frank Museum, Rijksmuseum of Van Gogh Museum.

Met winkelstraten, stadsparken en genoeg horecagelegenheden kom je niks tekort en doordat in Nederland alles dicht bij elkaar ligt leent de stad zich ook goed als uitvalsbasis naar andere bezienswaardigheden. Fiets bijvoorbeeld een dagje naar de Zaanse Schans of Marken, of neem de trein naar het strand voor een dagje uitwaaien.

[hotdeal city=”Amsterdam”]

Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een bezienswaardigheid op zich en daarom een van de mooiste Europese steden. Naast oude, bekende gebouwen vind je er gezellige pubs, interessante musea en leuke attracties. Bekijk de stad van grote hoogte in reuzenrad London Eye of leer op een verrassende manier meer over de geschiedenis in de London Dungeon.

Vanaf de Tower Bridge heb je een goed uitzicht over de Theems, Big Ben en nog veel meer. Veel musea zijn gratis, dus twijfel niet om een middagje kunst en cultuur op te snuiven in het National History Museum, of de National Gallery. Maak een wandeling door Hyde Park of slenter door Notting Hill op zoek naar leuke tweedehandskleding. In warenhuis Harrods kan je terecht voor bijna alles wat je kan bedenken.

[hotdeal city=”Londen”]

Boedapest

De bronnen van Boedapest weten jaarlijks veel bezoekers te trekken. Niet onterecht, want mede door de bijzondere locaties van deze oude spa’s heb je een uniek uitzicht over verschillende stadsdelen. Alleen maar ronddobberen tijdens een bezoek aan een van de mooiste Europese steden is natuurlijk niet de bedoeling.

Er zijn gelukkig ook nog allerlei andere dingen te doen. Wandel over de Donau via de beroemde kettingbrug, stap binnen in de Burcht van Boeda en kronkel jezelf een weg naar een van de vele pleinen met gezellige cafés. Het Margaretha-eiland ligt middenin de Donau en biedt allerlei mogelijkheden om te ontspannen. Vooral op warme dagen is het hier ’s avonds erg gezellig.

[hotdeal city=”Budapest”]

Maribor

De Sloveense stad Maribor ligt in het noordoosten van het land en grenst min of meer aan de Alpen. Hierdoor heb je vanaf de rivier de Drau een bijzonder uitzicht over zowel historische stadsdelen als verderop de bergen. De omgeving wordt gesierd door wijnvelden, de oude stad door middeleeuwse bouwwerken, zoals een kasteel en religieuze gebouwen.

In de winter valt een dagtrip naar deze stad goed te combineren met een bezoek aan de berg Pohorje waar wintersport wordt bedreven. Deze onontdekte parel levert mooie plaatjes op en verdient daarom een plekje in de lijst met mooiste Europese steden.

[hotdeal country=”Slovenië”]