visum voor Egypte
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een vakantie naar het warme Egypte is bij velen populair. Een visum voor een toeristisch of zakelijk verblijf in Egypte is daarbij verplicht. Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Tevens lees je hieronder belangrijke tips die handig zijn op voorhand door te nemen.

Een visum voor Egypte aanvragen

Egypte heeft een visumregeling voor alle Europese burgers. Dit houdt in dat op voorhand bij de Egyptische ambassade of bij binnenkomst op de luchthaven of andere grenspost een visum voor Egypte gekocht dient te worden. Wil je een toeristisch visum voor Egypte aanvragen bij de ambassade, dan is het respectievelijk 3 tot 6 maanden geldig. Een visum wat bij de grenspost wordt gekocht is 30 dagen geldig. Bij een langer verblijf kan een verlenging worden aangevraagd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Egypte.

Let op: Bij binnenkomst in Sharm El Sheik, Dahab, Nuweiba en Taba is een visum voor Egypte niet nodig mits het verblijf niet langer is dan 15 dagen. Je krijgt dan enkel een stempel bij binnenkomst.

Naast het toeristische visum bestaat er ook een visum voor zakelijke doeleinden. Dit visum dient altijd op voorhand aangevraagd te worden bij de Egyptische ambassade in Brussel. Een visum voor Egypte aanvragen is niet moeilijk. Zo lang je voldoet aan de eisen wordt het visum verstrekt. Een zakelijk visum voor Egypte is respectievelijk duurder dan een toeristisch visum.

visum voor Egypte aanvragen

Belangrijke tips

Je kunt als toerist met de Belgische nationaliteit reizen met een identiteitskaart of een paspoort. Let echter op de volgende punten:

  • Het reisdocument dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn op de dag van binnenkomst in Egypte
  • Voor verblijven langer dan 1 maand in Egypte is een paspoort verplicht en kan er niet met een identiteitskaart worden gereisd
  • Indien je reist met een identiteitskaart dien je 2 pasfoto’s mee te nemen voor het aanvragen van het visum voor Egypte
  • Indien je reist met een paspoort dient het paspoort 2 blanco tegenover elkaar liggende pagina’s te bevatten.

De kosten van het visum bij de grenspost zijn 25 USD. Dit bedrag kan ook in euro’s worden voldaan, maar gezien de schommelende koers kan dit bedrag sterk wijzigen. Het is aan te raden het bedrag contant bij te hebben.

Egypte visum

Adresgegevens van de Egyptische ambassade in België

Egypte heeft enkel de Egyptische ambassade in Brussel als diplomatieke missie in België. Je kunt hier een visum voor Egypte aanvragen voor een toeristisch doeleind, maar ook zakelijke visa en andere soorten visa kunnen hier worden aangevraagd.

Egyptische ambassade
Uruguaylaan19
1050 Brussel
België

visum nodig egypte

Adresgegevens van de Belgische ambassade en consulaten in Egypte

Bij een vakantie in Egypte is het goed te weten dat je bij problemen of een noodgeval altijd terecht kunt bij de Belgische ambassade of een van de ere-consulaten. Onderstaande adressen zijn verstandig te registreren.

Ambassade Caïro
20, Kamel El Shennawi Street, Garden City
11511 Caïro
Egypte

Ereconsulaat Alexandrië
34A, Ahmed Yehia Street, 10th floor, Apt 1010, Zizinia
Alexandrië
Egypte

Ereconsulaat Hurghada
(Alleen op afspraak)
Upper Nubia – W303 – El Gouna / Red Sea
Hurghada
Egypte

Ereconsulaat Sharm el Sheikh
Sultana Building – Red Sea Diving College
Naama Bay Sharm el Sheikh
Egypte

visum voor Egypte