esim egypte
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je van plan om naar Egypte te reizen en wil je graag een eSIM gebruiken? In dit artikel bespreken we de beste eSIM voor Egypte, hoe je deze kunt gebruiken en waar je deze kunt kopen. Zo kun jij online blijven en genieten van de mooiste bezienswaardigheden in Hurghada, of waar je je ook bevindt.
We zullen ook kijken naar de voordelen en nadelen van een eSIM en alternatieven zoals een fysieke SIM-kaart.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM is een ingebouwde elektronische SIM-kaart die kan worden geactiveerd voor gebruik bij een mobiele provider. In tegenstelling tot een fysieke SIM-kaart hoef je geen fysieke kaart in je telefoon te plaatsen. In plaats daarvan kun je via je telefooninstellingen verbinding maken met verschillende mobiele netwerken. Dit kan handig zijn voor reizigers, omdat ze geen fysieke kaarten hoeven te kopen en kunnen wisselen van mobiele netwerken zonder van kaart te hoeven wisselen.

Als reiziger ben je afhankelijk van een betrouwbare mobiele verbinding om in contact te blijven met je vrienden en familie, om je reiservaringen te delen en om belangrijke informatie op te zoeken.
Traditioneel gezien moest je als reiziger een fysieke SIM-kaart kopen bij elke bestemming die je bezocht. Dit betekende dat je meerdere kaarten moest hebben en constant van kaart moest wisselen om verbinding te maken met het lokale mobiele netwerk. Dit kon een gedoe zijn en kostte vaak extra geld.

Maar met de opkomst van eSIM-technologie is dit allemaal veranderd. Een eSIM is een geïntegreerde SIM-kaart die al in je telefoon is ingebouwd. Het enige wat je hoeft te doen is de eSIM activeren voor gebruik bij een mobiele provider. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de telefooninstellingen.

Voordelen van een eSIM:

 • Eenvoudig te activeren en te deactiveren via je telefooninstellingen.
 • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten en kaarthouders.
 • Mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere mobiele netwerken.
 • Gebruik van lokale tarieven en data-abonnementen in het buitenland.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle telefoons zijn compatibel met eSIM-technologie.
 • Beperkte beschikbaarheid van mobiele operators die eSIM ondersteunen.

 

De beste eSIM voor Egypte

Als je op zoek bent naar de beste eSIM voor Egypte, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Hieronder bespreken we twee populaire eSIM-aanbieders die geschikt zijn voor een vakantie in Egypte.

AirAlo

AirAlo is een betrouwbare eSIM-provider die wereldwijde dekking biedt. Ze hebben een specifiek Egypte-pakket dat uitstekende dekking en stabiele verbindingen biedt in het hele land. Met de eSIM van AirAlo kun je genieten van data-abonnementen zonder gedoe met fysieke SIM-kaarten.
Daarnaast biedt AirAlo 24/7 klantenservice voor het geval je vragen of problemen hebt tijdens je reis.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $7
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $12,5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $17,5
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $26,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $44

HolaFly

HolaFly is een andere populaire eSIM-provider die geschikt is voor een vakantie in Egypte. Ze bieden voordelige tarieven en een goede dekking in het land. Met HolaFly kun je eenvoudig genieten van snelle internetverbindingen tijdens je reis.
Daarnaast biedt HolaFly eenvoudige activering van je eSIM via een gebruiksvriendelijke app.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op hun prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Egypte

Naast AirAlo en HolaFly zijn er ook andere eSIM-aanbieders die geschikt kunnen zijn voor een vakantie in Egypte. Het is altijd een goed idee om verschillende opties te vergelijken en te kijken welke aanbieders de beste dekking en tarieven bieden voor jouw specifieke behoeften.

GetYourGuide en Bol.com hebben ook redelijk wat opties, dus het loont zeker de moeite om daar ook prijzen te vergelijken.

egypte esim kopen

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Egypte

Het gebruik van een eSIM tijdens je vakantie in Egypte heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je profiteren van lokale tarieven en data-abonnementen, wat je aanzienlijk kan besparen op je telecommunicatiekosten. Daarnaast hoef je geen fysieke SIM-kaarten te kopen en te wisselen, waardoor je tijd en gedoe bespaart. Bovendien kun je met een eSIM eenvoudig verbinding maken met het lokale mobiele netwerk, zodat je altijd online bent en kunt genieten van snelle internetverbindingen tijdens je reis.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Egypte?

Als je geen gebruik wilt maken van een eSIM, is een fysieke SIM-kaart een alternatieve optie. In Egypte zijn er verschillende mobiele operators waar je een fysieke SIM-kaart kunt kopen. De bekendste operators zijn Vodafone Egypt, Orange en Etisalat. Je kunt hun winkels vinden in de grote steden en toeristische gebieden. Houd er rekening mee dat je mogelijk een simlockvrije telefoon nodig hebt om een SIM-kaart van een specifieke provider te kunnen gebruiken.

Makkelijker: eSIM online

Een van de gemakkelijkste manieren om een eSIM voor Egypte te kopen is online. Veel eSIM-aanbieders bieden hun diensten aan via hun websites, waar je een eSIM kunt kopen en direct kunt activeren. Dit is handig omdat je geen fysieke kaart hoeft te ontvangen en in je telefoon hoeft te plaatsen. Je ontvangt de eSIM-activatiegegevens per e-mail en kunt deze via je telefooninstellingen activeren.

eSIM voor Egypte

Wanneer aankopen en activeren?

Als je van plan bent om een eSIM te gebruiken tijdens je vakantie in Egypte, is het raadzaam om deze ruim van tevoren aan te schaffen en te activeren. Dit geeft je voldoende tijd om eventuele technische problemen op te lossen voordat je op reis gaat. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige eSIM-aanbieders een minimale activeringstijd kunnen hebben, dus zorg ervoor dat je dit van tevoren controleert.

Hoe eSIM voor Egypte activeren: stap voor stap?

De exacte stappen om een eSIM voor Egypte te activeren kunnen verschillen per aanbieder en telefoonmodel. Over het algemeen is het activeren van een eSIM echter een eenvoudig proces. Hier is een algemene stapsgewijze handleiding:

 1. Open de instellingen van je telefoon en ga naar “Mobiel netwerk” of “SIM-kaarten”.
 2. Kies voor “Voeg mobiel netwerk toe” of “Voeg SIM-kaart toe”.
 3. Selecteer “Voeg eSIM toe” of “Voeg nieuwe eSIM toe”.
 4. Voer de activeringscode in die je van je eSIM-aanbieder hebt ontvangen.
 5. Wacht tot de eSIM is geactiveerd en je bent klaar om verbinding te maken met het mobiele netwerk.

Houd er rekening mee dat deze stappen slechts een algemene richtlijn zijn en kunnen variëren afhankelijk van je specifieke telefoonmodel en eSIM-aanbieder. Het is altijd een goed idee om de handleiding van je telefoon te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice van je eSIM-aanbieder voor specifieke instructies.

egypte eSIM buitenland

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Egypte

Voordat je een eSIM koopt voor Egypte, zijn er een paar belangrijke zaken om te overwegen:

 • Zorg ervoor dat je telefoon compatibel is met eSIM-technologie. Niet alle telefoons ondersteunen deze functie.
 • Controleer de dekking en beschikbaarheid van eSIM-aanbieders in Egypte, vooral als je van plan bent om buiten de grote steden te reizen.
 • Vergelijk de tarieven en voorwaarden van verschillende eSIM-aanbieders om de beste optie voor jou te vinden.
 • Houd rekening met de activeringstijd en eventuele beperkingen die een eSIM-aanbieder kan hanteren.
 • Informeer jezelf over roamingkosten en datalimieten, vooral als je van plan bent om veel gebruik te maken van datadiensten tijdens je reis.

Door deze belangrijke factoren in overweging te nemen, kun je de beste eSIM voor Egypte kiezen die aansluit bij jouw behoeften en een probleemloze communicatie tijdens je reis garandeert.

Met de juiste eSIM voor Egypte kun je genieten van voordelige tarieven, stabiele verbindingen en de vrijheid om te wisselen van mobiele netwerken zonder gedoe met fysieke SIM-kaarten. Of je nu een avontuurlijke backpacker bent of een ontspannen strandliefhebber, een eSIM kan je reis naar Egypte nog plezieriger maken. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar de beste eSIM-aanbieder voor Egypte en maak je klaar voor een onvergetelijke reis!