Piazza di Spagna
5/5 - (1 vote)

De Piazza di Spagna is een prachtige open ruimte, genoemd naar de Spaanse Ambassade die er in de 17e eeuw werd gevestigd. Naast een levendige ontmoetingsplaats tussen toeristen en locals is het ook een plein vol geschiedenis en cultuur.

De Piazza di Spagna is bekend om zijn unieke kenmerken, waaronder de beroemde Spaanse Trappen, de Fontana della Barcaccia en de Trinità dei Monti kerk. De plaats is ook een populaire bestemming voor winkelliefhebbers, met een reeks high-end boetieks en winkels in de nabijgelegen straten.

Geschiedenis van de Piazza di Spagna

De geschiedenis van de Piazza di Spagna is diep geworteld in de ontwikkeling van Rome. De plaats werd oorspronkelijk ontworpen in de 17e eeuw en heeft sindsdien talloze veranderingen ondergaan. Het plein kreeg zijn naam van de Spaanse Ambassade, die er in die tijd werd gevestigd.

In de loop der jaren heeft de Piazza di Spagna een aantal belangrijke historische gebeurtenissen meegemaakt, waaronder de bouw van de Spaanse Trappen in de 18e eeuw en de installatie van de Fontana della Barcaccia in de 17e eeuw. Deze elementen hebben bijgedragen aan de unieke charme en aantrekkingskracht van het plein.

De Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen zijn een van de meest herkenbare kenmerken van de Piazza di Spagna. Deze monumentale trap, bestaande uit 135 treden, werd gebouwd in de 18e eeuw en is sindsdien een belangrijk symbool van Rome geworden.

De trappen werden ontworpen door de architecten Francesco de Sanctis en Alessandro Specchi, in opdracht van Paus Innocentius XIII. Ze werden gebouwd om de Trinità dei Monti kerk, die op de top van de heuvel staat, te verbinden met de Spaanse Ambassade beneden.

De Fontana della Barcaccia

De Fontana della Barcaccia is een ander opvallend plekje van de Piazza di Spagna. Deze prachtige fontein, ontworpen door Pietro Bernini en zijn zoon Gian Lorenzo Bernini, werd geïnstalleerd in de 17e eeuw.

De fontein, die de vorm heeft van een zinkend schip, werd gebouwd ter herdenking van de grote overstroming van de Tiber in 1598.

Piazza di Spagna in Rome

Bezienswaardigheden in de omgeving van de Piazza di Spagna

De Piazza di Spagna is omgeven door een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de Trinità dei Monti kerk, de Villa Medici en de Via Condotti.

Trinità dei Monti kerk

De Trinità dei Monti kerk, gelegen op de top van de Spaanse Trappen, is een van de meest iconische gebouwen van Rome. De kerk, gebouwd in de 16e eeuw, is bekend om zijn prachtige architectuur en zijn adembenemende uitzicht op de stad.

Villa Medici

De Villa Medici, gelegen is een andere belangrijke bezienswaardigheid. Dit prachtige paleis, gebouwd in de 16e eeuw, is de thuisbasis van de Franse Academie in Rome.

De villa is bekend om zijn prachtige tuinen en zijn indrukwekkende kunstcollectie, die werken bevat van enkele van de grootste meesters van de Renaissance.

De Via Condotti

De Via Condotti is één van de meest exclusieve winkelstraten van Rome. Deze straat, die bekend staat om zijn high-end boetieks en winkels, is de perfecte plek voor liefhebbers van mode en luxe.

Enkele van de meest bekende merken, waaronder Prada, Gucci en Versace, hebben winkels op de Via Condotti, waardoor het een must-visit bestemming is voor elke fashionista.

Tips voor een bezoek aan de Piazza di Spagna

Als je van plan bent om de Piazza di Spagna te bezoeken, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om je ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Respecteer de regels

Net als op vele andere historische plekken in Rome, zijn er bepaalde regels die bezoekers moeten volgen op de Piazza di Spagna. Het is bijvoorbeeld verboden om te zitten op de Spaanse Trappen, om de monumenten te behouden en om overlast voor andere bezoekers te voorkomen.

Piazza di Spagna Rome

De Piazza di Spagna is een van de meest iconische en geliefde plekken in Rome. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige monumenten en levendige sfeer, is het een must-visit bestemming voor elke bezoeker van de stad.