Inentingen Bali
4/5 - (3 votes)

Het prachtige eiland Bali, een geliefde vakantiebestemming waar jaarlijks vele toeristen neerstrijken voor een ontspannen vakantie. Ook is het een bestemming waar veel rondtrekkende reizigers een moment van rust pakken en genieten van de mooie stranden en de fijne resorts. Wat je dient te weten voordat je op vakantie gaat is dat er een aantal vaccinaties voor Bali worden aanbevolen. Welke vaccinaties voor Bali dit precies zijn lees je hieronder. Ook worden er een aantal preventieve maatregelen aanbevolen voor seksuele overdraagbare aandoeningen, voedselvergiftiging en de ziekte dengue.

Vaccinaties voor Bali die worden aanbevolen

Ongeacht de reisduur, of je met een backpack door Bali trekt of een ontspannen vakantie tegemoet gaat, er zijn een aantal inentingen voor Bali die worden aangeraden. Besmettingen van bepaalde ziekten zijn op het eiland nog aan de orde, waardoor je jezelf als toerist het beste kunt beschermen door te kiezen voor de onderstaande vaccinaties voor Bali.

De vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) wordt aanbevolen. Ook, mocht je door de natuur reizen of onder primitieve omstandigheden door het land trekken, is de vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) een aanrader. Wanneer je niet zeker bent hoe de reis op Bali gaat verlopen is het aan te raden om voor de zekerheid deze inentingen voor Bali te laten zetten. Daarnaast is het ook verstandig om al onderzoek te doen over hoelang op voorhand je deze inentingen moet laten zetten. Sommige vaccinaties worden immers 3 maanden voor vertrek aanbevolen. Begin dus tijdig!

Mocht je nog nooit eerder mazelen of de inenting tegen mazelen hebben gehad, dan is de BMR inenting ook aangeraden.

De vaccinatie tegen gele koorts is enkel verplicht wanneer je in de zeven dagen voordat je Bali binnenkomt in een ‘gele koorts land’ bent geweest. Dit kan een vakantie, rondreis of kort verblijf zijn, ook een overstap op een vliegveld wordt hiertoe gerekend.

Let op! Als je van plan bent om langer dan drie maanden te verblijven op het eiland zijn er nog een aantal inentingen voor Bali die worden geadviseerd:

  • Buiktyfus
  • Hepatitis B
  • Rabiës (hondsdolheid)
  • En in sommige gevallen ook tuberculose

vaccinaties Bali

Beschermen tegen voedselvergiftiging

Zoals het in veel Aziatische landen betreft zijn er ook op Bali veel straatverkopers, eetkramen, restaurants en andere plaatsen waar je kunt eten en drinken. Ontzettend leuk en voor de bevolking is het een grote bron van inkomsten.
Echter ligt voor jou als toerist het gevaar op de loer. De slechte hygiëne in combinatie met de hoge temperaturen kunnen er voor zorgen dat bacteriën de vrije hand krijgen.
Salmonella, hepatitis A en nog veel meer nare ziekten kunnen hieruit voortkomen. Let goed op verse producten. Vermijd vlees, vis en andere etenswaren die op straat worden verkocht en een groot risico voor besmetting vormen. Ook het drinken van kraantjeswater is afgeraden, neem altijd flessen met een gesloten dop.

Beschermen tegen SOA’s

Waar je ook ter wereld bent, de juiste bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen is altijd van groot belang. Op Bali komen SOA’s meer voor dan in bijvoorbeeld Europa. Men is minder goed geïnformeerd en behandelingen na een besmetting komen vaak niet of te laat. De kans op besmetting is hierdoor vele malen groter. Bij seksueel contact is het aan te raden de juiste voorbehoedsmiddelen te gebruiken.
Indonesië SOA Bali

Beschermen tegen de ziekte dengue

Op Bali komt geen malaria voor, wel is het mogelijk om besmet te raken met de ziekte dengue. Dengue staat ook wel bekend als knokkelkoorts, afgeleid van de pijn in de gewrichten die de ziekte veroorzaakt. Dengue wordt verspreid door een virus dat muggen bij zich dragen. De muggen met het gevaarlijke virus bevinden zich voornamelijk in de stad en steken overdag.

Dengue is geen ernstige ziekte, er bestaan ook geen vaccinaties tegen dengue. De gevolgen van de ziekte kunnen echter je vakantie goed verpesten. Om dit te voorkomen kan je jezelf beschermen tegen de muggen door anti-muggen gels, lotions of sprays te gebruiken.

Het ingrediënt DEET is dan van groot belang. DEET zorgt dat de muggen gedesoriënteerd raken en niet tot nauwelijks steken. Producten met 30% DEET worden geadviseerd. Ook kinderen onder de 2 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven mogen dit middel gebruiken. De producten met 40% DEET hebben een sterkere werking, maar worden voor de eerder genoemde groepen mensen afgeraden.

Ook het dragen van bedekkende kleding helpt je beschermen tegen de dengue muggen. Al is het vrij lastig, omdat de muggen voornamelijk overdag steken en op Bali is het warm. Het dragen van luchtige, niet bedekkende kleding is hierdoor aantrekkelijker. Alleen lange mouwen, lange broekspijpen en sokken tot over de enkels beschermen de huid het beste en geven de muggen minder kans tot steken.

Slapen met een klamboe is ook altijd aan te raden. Ook al zijn de muggen voornamelijk overdag actief, het beschermt je ook tegen andere insecten die op Bali voorkomen.

Dengue Bali