eSIM Indonesie
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je van plan om binnenkort op rondreis door Indonesië te gaan? Dan is een eSIM voor in het buitenland absoluut een must! In dit artikel bespreken we de beste eSIM voor Indonesië, hoe je deze kunt gebruiken en waar je deze kunt kopen.
Maar eerst, laten we eens kijken naar wat een eSIM precies is en waarom het handig kan zijn voor een reiziger.

Wat is een eSIM eigenlijk?

Een eSIM is een soort van digital SIM die je rechtstrees op je telefoon kunt downloaden, zonder dat je het fysieke kaartje nog nodig hebt.

Dit biedt veel voordelen voor reizigers. Ten eerste is het gemakkelijk om van provider te wisselen zonder een fysieke kaart te hoeven vervangen. Dit betekent dat reizigers niet langer afhankelijk zijn van één provider en kunnen profiteren van de beste tarieven en dekking op verschillende locaties.

Daarnaast kunnen reizigers met een eSIM gemakkelijk meerdere providers gebruiken tijdens hun reis, waardoor ze altijd verbonden kunnen blijven, zelfs in afgelegen gebieden waar de dekking beperkt kan zijn.

Naast het gemak biedt een eSIM ook extra beveiliging. Omdat de eSIM is ingebouwd in de telefoon, is het moeilijker voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot de SIM-kaart. Dit vermindert het risico op fraude en identiteitsdiefstal, wat vooral belangrijk is voor reizigers die hun telefoon veel gebruiken voor online bankieren en andere gevoelige activiteiten.

wat is een esim indonesie

Voordelen van een eSIM:

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele SIM-kaarten. Laten we eens dieper ingaan op deze voordelen:

  • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten en pincodes

Geen gedoe meer met het plaatsen van een fysieke SIM-kaart in je apparaat en het onthouden van pincodes. Met een eSIM is alles digitaal en geïntegreerd in je apparaat. Je hebt geen fysieke kaart meer nodig en je hoeft geen pincodes meer te onthouden. Dit zorgt voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring.

  • Je verliest geen tijd meer

Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar winkels of lang wachten aan de luchthaven om een SIM-kaartje aan te schaffen. Zeker na een lange vlucht naar Indonesië is dit een aangenaam extraatje!

  • Meerdere telefoonnummers op één apparaat

Een van de grote voordelen van een eSIM is de mogelijkheid om meerdere telefoonnummers op één apparaat te hebben. Dit is vooral handig voor mensen die zowel zakelijke als persoonlijke nummers hebben, of voor reizigers die lokale nummers willen gebruiken tijdens hun verblijf in het buitenland. Met een eSIM kun je eenvoudig schakelen tussen verschillende nummers zonder van SIM-kaart te hoeven wisselen.

Zeker als je met 2FA wachtwoorden en verificaties werkt, is dit echt belangrijk!

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle telefoons ondersteunen eSIM
 • Beperkte beschikbaarheid van eSIM-aanbieders in bepaalde landen. In Indonesië en Azië is dit gelukkig geen probleem.

Indonesie eSIM

De beste eSIM voor Indonesië

Als het gaat om het kiezen van de beste eSIM voor Indonesië, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. We hebben twee topkeuzes die goed werken in Indonesië:

AirAlo

AirAlo is een populaire keuze voor reizigers die naar Indonesië gaan. Met AirAlo kun je gemakkelijk online een eSIM aanschaffen en activeren.

Ze bieden verschillende dataplannen aan die geschikt zijn voor verschillende behoeften. Onbeperkte data bieden zij niet aan, maar wel per GB.

AirAlo heeft ook een uitstekende dekking in Indonesië, waardoor je zonder problemen verbonden kunt blijven, zelfs op afgelegen eilanden.

Dit zijn hun prijzen:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $4,50
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $7
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $9,5
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $21
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $32

HolaFly

HolaFly is een andere betrouwbare eSIM-provider voor Indonesië. Ze bieden verschillende eSIM-pakketten aan die zowel geschikt zijn voor korte trips als voor langere verblijven. Weet wel dat zij alleen onbeperkte databundels aanbieden en dat zij dus ook duurder zijn.

Met HolaFly kun je eenvoudig een eSIM aanschaffen en activeren via hun gebruiksvriendelijke website. Bovendien bieden ze ook 24/7 klantenservice, mocht je hulp nodig hebben tijdens je reis.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

Met de kortingscode 5%OFF krijg je trouwens vijf procent op alle bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Indonesië

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in Indonesië.

Enkele populaire opties zijn Flexiroam, GigSky en Ubigi. Deze providers bieden allemaal verschillende dataplannen aan tegen redelijke prijzen.

Deze opties en nog meer vind je ook bij GetYourGuide en Bol.com. Want ja hoor, ook zij verkopen eSIM’s voor in Azië!

eSIM voor volledig Azië nodig?

Als je alleen een eSIM voor Bali of de rest van Indonesië nodig hebt, mag je dit stukje overslaan. Als je echter op rondreis bent door (Zuidoost)-Azië, dan kan dit onderdeel wel interessant zijn voor jou.

Je kunt namelijk ook een eSIM kopen voor Azië. Afhankelijk van hetgeen je koopt, krijg je dan een databundel die in meerdere Aziatische landen te gebruiken is. Zonder dat je het opnieuw moet activeren!

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

Kijk zeker ook eens naar de eSIM-kaartjes van Bol.com en GetYourGuide. Ook zij bieden datapakketten in volledig Azië aan.

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Indonesië

Het gebruik van een eSIM tijdens je vakantie naar Indonesië heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van een lokale SIM-kaart zodra je arriveert. Met een eSIM kun je van tevoren een dataplan aanschaffen en gemakkelijk activeren voordat je vertrekt. Dit bespaart je tijd en gedoe bij aankomst.

Alternatief: fysieke SIM-kaart + Waar aanschaffen in Indonesië?

Als je liever geen eSIM gebruikt en de voorkeur geeft aan een fysieke SIM-kaart, zijn er verschillende plaatsen waar je deze in Indonesië kunt kopen.

Bij aankomst op de luchthaven kun je vaak verschillende telecomwinkels vinden die SIM-kaarten aanbieden. Daarnaast zijn er tal van mobiele winkels en supermarkten verspreid over het hele land waar je een SIM-kaart kunt kopen.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is een goed idee om je eSIM ruim voor je vertrek naar Indonesië aan te schaffen en te activeren. Dit geeft je genoeg tijd om eventuele technische problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat alles goed werkt voordat je op reis gaat.
Je wilt immers niet gestrest zijn over je mobiele connectiviteit zodra je in Indonesië bent.

Zorg er ook voor dat je de geldigheidsduur van je eSIM controleert, zodat je indien nodig een verlenging kunt regelen voordat deze verstrijkt.

geldigheidsduur eSIM Indonesie

Hoe eSIM voor Indonesië activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Indonesië is over het algemeen een eenvoudig proces dat in slechts een paar stappen kan worden voltooid. Hier is een algemene stapsgewijze handleiding:

 1. Ontvang een QR-code of een activatielink van de provider.
 2. Open de instellingen-app op je telefoon en ga naar het gedeelte ‘Mobiel netwerk’.
 3. Selecteer ‘Voeg mobiele abonnement toe’ en scan de QR-code of volg de activatielink.
 4. Volg de instructies op het scherm om de eSIM te activeren.
 5. Zodra de activatie is voltooid, kun je je eSIM gebruiken om verbinding te maken met het mobiele netwerk.

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Indonesië

Voordat je een eSIM koopt voor je reis naar Indonesië, zijn er een paar belangrijke dingen om te overwegen:

 • Zorg ervoor dat je telefoon eSIM-compatibel is. Niet alle telefoons ondersteunen eSIM, dus controleer dit voordat je een eSIM aanschaft.
 • Controleer de geldigheidsduur van je eSIM. Sommige eSIM-plannen hebben een beperkte geldigheidsduur, dus zorg ervoor dat je genoeg datapakketten hebt voor de duur van je reis.

Met deze informatie ben je nu goed op de hoogte van de beste eSIM-opties voor Indonesië, hoe je ze kunt gebruiken en waar je ze kunt kopen.
Of je nu kiest voor een eSIM of een fysieke SIM-kaart, het belangrijkste is dat je tijdens je reis verbonden kunt blijven en kunt genieten van alle prachtige bestemmingen die Indonesië te bieden heeft. Veel reisplezier!