Fernsehturm citytrip berlijn
3.1/5 - (12 votes)

De Duitse hoofdstad Berlijn is een populaire bestemming bij mensen die een stedentrip doen. De lange geschiedenis voert langs de Tweede Wereldoorlog waarvan veel resten bewaard zijn gebleven.
Maar er is veel meer dan de geschiedkundige hotspots. Een rondwandeling door de stad brengt je oog in oog met imposante gebouwen, interessante musea en gezellige winkelstraten. Denk hierbij aan de Rijksdag, het museum voor fotografie en Kurfürstendamm.
En wie tussendoor even wil uitrusten gedurende de citytrip naar Berlijn kan dat doen in een van de parken of een van de horecagelegenheden. Want ook op het gebied van eten en drinken kun je tijdens een citytrip in Berlijn alle kanten op. Je begrijpt het, de lijst met bezienswaardigheden in Berlijn is bijna te lang om op te noemen.
We wagen een poging en laten zien hoe je stedentrip naar Berlijn er uit kan zien.

Brandenburgse poort citytrip berlijn

Wandel langs de Berlijnse Muur

Het is een vroege zaterdagochtend en de stad moet nog ontwaken. Jij gaat al op pad met je reisgezelschap om de citytrip in Berlijn ten volle te benutten.
De ruim 14 kilometer lange wandeling langs de voormalige Berlijnse Muur voert je langs mooie plekken. Onderweg passeer je diverse musea, zoals het Natuurhistorisch museum en Hause am Checkpoint Charlie. Bouwwerken zoals de Rijksdag, Brandenburger Tor en het holocaustmonument blijven nog lang op je netvlies staan en vertellen ieder hun eigen verhaal over de geschiedenis van de stad.
Aan het einde van de wandeling kom je langs de East Side Gallery, een deel van de muur met mooie, vaak politiek beladen schilderingen van kunstenaars. Een mooiere manier om je stedentrip naar Berlijn te beginnen is er niet.

Berlijnse muur citytrip Berlijn

Unieke locaties om te eten

Na een lange wandeling is het tijd voor een verdiende maaltijd. Die kun je nuttigen in een van de vele goede horecagelegenheden. Bij goed weer kun je buiten op een terrasje plaatsnemen, bijvoorbeeld op een van de bezienswaardigheden in Berlijn: de Hackescher Markt. Of pak het luxe aan en bestel bovenin de Fernsehturm een exclusief hoofdgerecht met een panoramisch uitzicht over de stad.

Verder geldt voor het eten dat je tijdens je stedentrip in Berlijn buiten het centrum de wat meer knusse eethuisjes vindt dan erbinnen. Een citytrip naar Berlijn biedt van elke wereldkeuken de lekkerste gerechten. Een tip: in oktober staat het Festival of Lights op het programma en wat is er mooier dan dineren met een decor van speciaal verlichte gebouwen op de achtergrond?

op restaurant in Berlijn

Het nachtleven, naar het theater of feesten in een oude fabriek?

Berlijn staat bij veel mensen bekend om het bruisende nachtleven. Van klassieke theaters waar opera, muziek of toneel gezien en gehoord kan worden tot discotheken op unieke locaties. Bezoek tijdens je citytrip in Berlijn zeker eens de Admiralspalast, het Konzerthaus of het Friedrichstadt-Palast voor een rustig avondje uit.

Wie na de wandeling langs de Muur nog energie overheeft kan in discotheken Berghain of Tresor de voetjes van de vloer gooien. Let er wel op dat er een streng deurbeleid gehanteerd wordt en niet iedereen binnenkomt. Maar dat maakt de locaties bij het uitgaanspubliek alleen maar legendarischer.

feesten in Berlijn

Bijkomen in de dierentuin op zondag

De zondag begint rustig met een smaakvolle Berlijnse brunch in een gezellig eetcafé in Kreuzberg. Deze wijk staat bekend om zijn diversiteit en bevat enkele bezienswaardigheden, zoals het Joods Museum. Pak daarna de U-bahn naar halte Bahnhof Zoo, het decor van het beroemde verhaal van Christiane F. over heroïneverslaafden in de jaren tachtig.
Tegenwoordig is het een centrale plek waar je zeker een middag terecht kunt. Bezoek de Kunstgalerie met foto’s van Helmut Newton, het warenhuis en maak een wandeling door de gezellige stadsdierentuin. Een stedentrip in Berlijn is niet compleet zonder een bezoek aan AlexanderPlatz met het stadsaquarium en de Fernsehturm op loopafstand.

Zoo in Berlijn

Verblijf in hotels op unieke locaties

De bezienswaardigheden van Berlijn wisselen elkaar elke straathoek af. Met een goed netwerk van openbaar vervoer is het goed mogelijk om tijdens de citytrip in Berlijn de meeste essentiële dingen mee te pakken. De grote stad bevat enkele slaapplekken die je verblijf extra memorabel maken. Denk bijvoorbeeld aan het 25 Hours Hotel naast de dierentuin, het hoogste hotel Park Inn of Nhow met zijn aparte architectuur. Ook in Berlijn geldt de regel dat het buiten het hoofdseizoen goedkoper is om een kamer te boeken.

Voor de beste prijzen vergelijk je best deze websites: Agoda, Booking en Trivago.

hotel in berlijn citytrip

Hoe reis je naar Berlijn af?

Een citytrip naar Berlijn is een relatief goedkope vakantie. Je kunt er op verschillende manieren naartoe, zoals de auto, trein of het vliegtuig. De infrastructuur van de stad maakt het gebruik van een auto eigenlijk overbodig, maar vergeleken met andere grote steden is parkeren er redelijk betaalbaar.

De voorkeur van reizigers die een stedentrip naar Berlijn maken ligt meestal bij de trein of het vliegtuig. Er zijn regelmatig aanbiedingen en vanaf het vliegveld of station Hauptbahnhof kun je eenvoudig overstappen of de S- of U-bahn.
Als je een beetje op voorhand boekt zijn er al vliegtickets naar Berlijn voor €10 enkel.

citytrip berlijn