beste esim amerika
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een eSIM is een technologie die steeds populairder wordt onder reizigers, vooral voor de Verenigde Staten. In dit artikel zal ik de beste eSIM voor Amerika bespreken, samen met hoe je deze kunt gebruiken en waar je deze kunt kopen. Ik zal ook de voordelen en nadelen van een eSIM in het buitenland behandelen, evenals alternatieve opties zoals een fysieke SIM-kaart.

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een ingebouwde SIM-kaart die gebruikt kan worden in compatibele apparaten, zoals smartphones en tablets. In tegenstelling tot een traditionele SIM-kaart hoeft een eSIM niet fysiek geplaatst of verwijderd te worden. Het is een digitale SIM-kaart die via software wordt geactiveerd en beheerd.

De term “eSIM” staat voor “embedded SIM” en verwijst naar het feit dat de SIM-kaart direct in het apparaat is ingebouwd. Dit betekent dat er geen fysieke kaart meer nodig is om verbinding te maken met een mobiel netwerk. In plaats daarvan wordt de eSIM geactiveerd door middel van een QR-code of een activatieproces dat wordt ondersteund door de provider.

Voordelen van een eSIM in het buitenland

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een eSIM:

 • Gemak: Met een eSIM hoef je geen fysieke SIM-kaart te verwisselen wanneer je naar een ander land reist. Je kunt simpelweg via software van provider wisselen.
 • Vrijheid: Met een eSIM kun je makkelijk van provider veranderen wanneer je dat wilt, zonder dat je een nieuwe SIM-kaart nodig hebt.
 • Meerdere nummers: Sommige apparaten ondersteunen het gebruik van meerdere eSIM-profielen, zodat je meerdere nummers kunt gebruiken op één toestel.

Bovendien biedt een eSIM ook extra beveiliging. Omdat de eSIM is ingebouwd in het apparaat, is het moeilijker voor kwaadwillenden om toegang te krijgen tot je telefoonnummer. Dit vermindert het risico op SIM-swapping-aanvallen, waarbij criminelen proberen je telefoonnummer over te nemen om toegang te krijgen tot je accounts.

Nadelen van een eSIM

Hoewel een eSIM veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden:

eSim voor USA

De beste eSIM voor Amerika

Als het gaat om de beste eSIM-opties voor Amerika, zijn er enkele aanbieders die eruit springen:

AirAlo

AirAlo is een bekende eSIM-serviceprovider die specifiek gericht is op reizigers naar Amerika. Ze bieden verschillende eSIM-pakketten aan met verschillende databundels. AirAlo heeft een goede dekking in de Verenigde Staten en biedt betrouwbare service voor een redelijke prijs.

Dit zijn hun tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $4,50
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $8
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $11
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $16
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $26
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $42

HolaFly

HolaFly is een andere eSIM-aanbieder die populair is onder reizigers naar Amerika. Ze bieden alleen maar USA eSIM’s aan met unlimited data die passen bij het aantal dagen dat je door Amerika reist. HolaFly biedt ook goede dekking en betrouwbare service in de Verenigde Staten.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €99

Met de kortingscode 5%OFF krijg je vijf procent op alle bovenstaande tarieven.

Andere eSIM aanbieders voor een reis naar USA

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor een reis naar Amerika. Enkele van deze aanbieders zijn Simlocal, GigSky en Ubigi. Elk van deze aanbieders heeft zijn eigen speciale kenmerken en pakketten, dus het is de moeite waard om ze te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Kijk ook naar de mogelijkheden op GetYourGuide en Bol.com, want ook zij verkopen eSIM kaartjes voor de USA. Je kunt eenvoudig reviews lezen om uiteindelijke keuze te maken.

Wat is de goedkoopste eSIM in de Verenigde Staten?

De prijzen van eSIM-pakketten variëren afhankelijk van de aanbieder, de data- en belbundels en de duur van je verblijf. Over het algemeen is AirAlo bekend als een van de meest betaalbare opties voor eSIM in de Verenigde Staten, omdat je bij hen per GB kunt betalen.

eSIM verenigde Staten

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie in Amerika

Als je op vakantie gaat naar Amerika, kan het hebben van een eSIM enkele voordelen bieden:

 • Gemakkelijke toegang tot mobiele data: Met een eSIM hoef je geen lokale SIM-kaart te kopen om toegang te krijgen tot mobiele data. Je vermijdt dus lange wachtrijen en vervelende verkoopspraatjes. Je kunt gewoon een eSIM-pakket kopen en direct aan de slag.
 • Geen gedoe met roamingkosten: Met een eSIM kun je lokale tarieven betalen voor bellen en internetten, waardoor je hoge roamingkosten kunt vermijden.
 • Flexibiliteit: Met een eSIM kun je eenvoudig van provider wisselen of extra data toevoegen aan je bundel als je meer nodig hebt tijdens je vakantie.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in de Verenigde Staten?

Naast eSIMs kun je ook kiezen voor een fysieke SIM-kaart tijdens je vakantie in Amerika. Je kunt lokale SIM-kaarten kopen bij verschillende winkels, waaronder elektronicawinkels, luchthavens en mobiele winkels.

Populaire providers in de Verenigde Staten zijn onder andere AT&T, T-Mobile en Verizon.

Makkelijker: eSIM voor Amerika online kopen

Als je het gedoe van het kopen van een fysieke SIM-kaart wilt vermijden, kun je ervoor kiezen om je eSIM voor Amerika online te kopen. Veel eSIM-aanbieders bieden eenvoudige online bestelprocessen aan, waarbij je je eSIM direct op je apparaat kunt activeren.

Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je direct kunt genieten van je verbinding in Amerika.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is belangrijk om je eSIM voor Amerika op tijd aan te schaffen en te activeren. Het beste is om dit te doen voordat je op reis gaat, zodat je meteen gebruik kunt maken van je verbinding zodra je aankomt in Amerika.

Houd er rekening mee dat de activeringstijd kan variëren, afhankelijk van de aanbieder. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd hebt om je eSIM te activeren voordat je vertrekt. Normaal neemt dit hooguit vijf minuten tijd in beslag.

beste eSIM Amerika

Hoe eSIM voor USA activeren: stap voor stap?

Het activeringsproces van een eSIM kan variëren, afhankelijk van de aanbieder en het apparaat dat je gebruikt. Over het algemeen zijn de stappen als volgt:

 1. Controleer of jouw apparaat compatibel is met eSIM-technologie.
 2. Koop een eSIM-pakket bij de aanbieder van jouw keuze.
 3. Volg de instructies van de aanbieder om de eSIM te activeren. Dit kan betekenen dat je een QR-code moet scannen, een activatiecode moet invoeren of een app moet downloaden.
 4. Zet roaming van je nieuwe SIM aan.
 5. Zodra de eSIM geactiveerd is, kun je je verbinden met het netwerk en genieten van je mobiele verbinding in Amerika.

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Amerika

Voordat je een eSIM koopt voor Amerika, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 • Compatibiliteit: Controleer of jouw apparaat compatibel is met eSIM-technologie voordat je een eSIM aanschaft.
 • Dekking: Controleer de dekkingskaart van de eSIM-provider om er zeker van te zijn dat je goede dekking hebt op jouw reisbestemmingen.

Zijn er ook eSIMs voor Amerika met unlimited data?

Ja! HolaFly is een provider die unlimited data aanbiedt bij al zijn eSIM’s voor de USA.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om de beste eSIM voor Amerika te kiezen. Of je nu kiest voor AirAlo, HolaFly of een andere aanbieder, een eSIM kan je reiservaring in Amerika gemakkelijker en voordeliger maken. Geniet van je verblijf in Amerika zonder je zorgen te maken over roamingkosten of het wisselen van SIM-kaarten!