eSIM Japan
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Stap voor stap gids voor het vinden en gebruiken van de beste eSIM voor Japan. Ontdek hoe je deze handige technologie kunt benutten en waar je het kunt kopen. Of je nu een vakantie naar Japan plant of gewoon op zoek bent naar een praktische oplossing voor je reizen, een eSIM in het buitenland kan je veel tijd en gedoe besparen.

In dit artikel zullen we de verschillende opties onderzoeken en je helpen bij het vinden van de beste eSIM voor jouw behoeften in Japan.

Wat is een eSIM?

Een eSIM, ofwel een ingebouwde SIM-kaart, is een digitale variant van de traditionele SIM-kaart die wordt gebruikt in mobiele telefoons en andere apparaten. In plaats van een fysieke kaart in je telefoon te plaatsen, wordt de SIM-kaartinformatie opgeslagen op een chip die is ingebed in het apparaat zelf. Dit betekent dat je geen fysieke kaart meer hoeft te vervangen of mee te nemen tijdens je reizen.

De opkomst van eSIM-technologie heeft de manier waarop we onze mobiele apparaten gebruiken veranderd. Met een eSIM kunnen gebruikers gemakkelijk van provider wisselen zonder een nieuwe fysieke SIM-kaart te hoeven kopen. Dit biedt flexibiliteit en gemak, vooral voor mensen die regelmatig reizen en behoefte hebben aan lokale mobiele connectiviteit.

Japan eSIM

Voordelen van een eSIM:

 • Geen gedoe meer met fysieke SIM-kaarten die kunnen breken, verloren raken of gestolen worden.
 • Meerdere telefoonnummers op één apparaat – handig voor zowel zakelijke als persoonlijke gesprekken.
 • Directe activering op je telefoon – geen wachttijd meer bij het kopen van een fysieke SIM-kaart en het activeringsproces.
 • Makkelijk schakelen tussen verschillende telefoonproviders zonder van SIM-kaart te hoeven wisselen.

Met een eSIM hoef je je geen zorgen meer te maken over het verliezen van je SIM-kaart. Je hebt geen fysieke kaart meer nodig, wat betekent dat je geen risico loopt dat deze kan breken of verloren kan raken. Bovendien is het ook veiliger, omdat een eSIM niet gestolen kan worden zoals een fysieke kaart.

Een ander voordeel van een eSIM is dat je meerdere telefoonnummers op één apparaat kunt hebben. Dit is vooral handig voor mensen die zowel zakelijke als persoonlijke gesprekken voeren. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende nummers zonder van telefoon te hoeven wisselen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je altijd bereikbaar bent op het juiste nummer.

Met een eSIM kun je je telefoon direct activeren, zonder dat je hoeft te wachten op het kopen van een fysieke SIM-kaart en het activeringsproces. Dit betekent dat je meteen aan de slag kunt met je nieuwe telefoon, zonder gedoe en vertragingen.

Tot slot biedt een eSIM de mogelijkheid om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende telefoonproviders. Je hoeft niet langer van SIM-kaart te wisselen wanneer je van provider wilt veranderen. Met een paar eenvoudige stappen kun je je eSIM configureren voor een nieuwe provider en direct genieten van de voordelen van een ander netwerk.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle telefoons en apparaten ondersteunen eSIM-technologie. Controleer dus of je apparaat compatibel is voordat je een eSIM aanschaft.
 • Beperkte beschikbaarheid van eSIM-providers en plannen, vooral als je naar specifieke landen reist. Voor Japan is er gelukkig geen probleem.
 • Je hebt een internetverbinding nodig om de eSIM te activeren, wat lastig kan zijn als je in een gebied met beperkte connectiviteit bent. Wij raden dan ook aan om je eSIM al op voorhand te activeren. In je hotel, of zelfs nog voordat je reis is begonnen.

De beste eSIM voor Japan

Als je op zoek bent naar de beste eSIM-optie voor je reis naar Japan, zijn er verschillende aanbieders die je kunt overwegen. Hier zijn twee van de topkeuzes:

beste eSIM vakantie Japan

AirAlo

AirAlo is een populaire eSIM-provider die gespecialiseerd is in internationale reizen. Ze bieden verschillende databundels aan die geschikt zijn voor Japan, met snel en betrouwbaar internet. Zij zijn meestal de goedkoopste. Een bijkomend voordeel is dat AirAlo ook ondersteuning biedt in meerdere talen, wat handig kan zijn als je geen Japans spreekt.

Dit zijn hun tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $4,50
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $6,50
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $8,50
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $11,50
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $18
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $26

HolaFly

HolaFly is een andere goede optie voor een eSIM in Japan. Ze hebben aantrekkelijke databundels maar zij werken alleen met onbeperkte data. Dit is duurder, maar je kunt je telefoon daardoor ook gebruiken als hotspot voor WiFI verbindingen of om te delen met andere reizigers. Met HolaFly kun je naadloos verbinding maken met het Japanse netwerk, zodat je altijd bereikbaar bent en kunt genieten van een snelle internetverbinding tijdens je verblijf.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €99

Met de kortingscode 5%OFF krijg je vijf procent op alle bovenstaande tarieven.

Andere eSIM aanbieders voor een reis naar Japan

Afgezien van AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je reis naar Japan. Enkele bekende namen zijn TravelSim, GigSky en KeepGo. Het is verstandig om de verschillende aanbieders en hun plannen te vergelijken om de beste optie voor jouw behoeften te vinden.

Kijk zeker ook eens naar de mogelijkheden op GetYourGuide en Bol.com, want ook zij verkopen eSIM kaartjes voor Japan. Je kunt eenvoudig reviews lezen om uiteindelijke keuze te maken.

Wat is de goedkoopste eSIM in Japan?

De prijzen van eSIM-plannen kunnen variëren, afhankelijk van de provider en het soort bundel dat je kiest. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten vergelijkbaar zijn met die van lokale SIM-kaarten in Japan. Het is altijd verstandig om de prijzen te vergelijken en te kijken naar de inbegrepen diensten, zoals bellen, sms’en en datagebruik, voordat je een beslissing neemt.

eSIM voor meer landen in Azië nodig?

Reis je na Japan ook door naar een ander land in Azië? Weet dan dat er ook eSIM’s voor Azië te koop zijn.
Zo hoef je tijdens je rondreis door Japan bvb. niet opnieuw een eSIM voor Korea of elders meer aan te schaffen.

Voor zo’n regionale kaart kun je terecht bij AirAlo. En dit zijn de prijzen:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

Ook HolaFly biedt deze SIM aan:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

En niet te vergeten: GetYourGuide en Bol.com hebben ook opties.

eSIM buitenland Japan

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Japan

Een eSIM kan tal van specifieke voordelen bieden tijdens je vakantie in Japan. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een eSIM te gebruiken:

 • Gemakkelijk schakelen tussen telefoonproviders zonder van Belgische of Nederlandse SIM-kaart te hoeven wisselen.
 • Veiligheid en gemoedsrust, omdat je geen fysieke SIM-kaart kunt verliezen of gestolen kunt worden.
 • Mogelijkheid om meerdere telefoonnummers op één apparaat te hebben. Handig als je 2FA ingesteld hebt staan naast je wachtwoord voor bepaalde websites, bijvoorbeeld.
 • Snel en direct activeren van je telefoon, zodat je meteen kunt genieten van mobiele connectiviteit.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Japan?

Als je geen eSIM wilt gebruiken, kun je nog steeds een fysieke SIM-kaart kopen in Japan. Er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend van grote providers zoals NTT Docomo en SoftBank tot kleinere aanbieders zoals IIJmio en UQ Mobile.

Je kunt SIM-kaarten kopen bij de luchthaven, elektronicawinkels of zelfs online. Het is echter belangrijk op te merken dat het activeren van een fysieke SIM-kaart meer tijd zal kosten en dat je mogelijk extra documentatie moet verstrekken, zoals een paspoort of identiteitsbewijs.

Makkelijker: eSIM online

Een eSIM online kopen is een handige optie als je je reis naar Japan van tevoren plant.

Bovenstaande eSIM-aanbieders bieden de mogelijkheid om de eSIM online te kopen en te activeren voordat je op reis gaat. Dit betekent dat je de eSIM al hebt geïnstalleerd zodra je in Japan aankomt, waardoor je direct gebruik kunt maken van je telefoon en verbonden kunt blijven.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is raadzaam om je eSIM ruim van tevoren te kopen en te activeren, bij voorkeur voordat je op reis gaat naar Japan. Dit geeft je voldoende tijd om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je telefoon klaar is voor gebruik.

Houd er rekening mee dat de activeringsprocedure kan variëren tussen verschillende providers, dus zorg ervoor dat je de instructies opvolgt die bij je eSIM worden geleverd.

Hoe eSIM voor Japan activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Japan is meestal een eenvoudig proces dat je in een paar stappen kunt voltooien. Hier is een algemeen overzicht van het activeringsproces:

 1. Koop een eSIM bij de door jou gekozen provider.
 2. Ontvang een QR-code of activatie-instructies via e-mail.
 3. Open de instellingen van je telefoon en ga naar het gedeelte ‘Mobiel netwerk’ of ‘SIM-kaart’.
 4. Selecteer ‘Voeg mobiel abonnement toe’ of ‘Voeg gegevensplan toe’.
 5. Scan de QR-code of voer de activatiecode in die je hebt ontvangen.
 6. Volg de instructies op het scherm om de eSIM te activeren.

Het exacte activeringsproces kan variëren, afhankelijk van je telefoonmodel en provider. Zorg ervoor dat je de instructies van je specifieke provider opvolgt om een soepele activering van je eSIM te garanderen.

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Japan

Voordat je een eSIM aanschaft voor je reis naar Japan, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat je telefoon compatibel is met eSIM-technologie.
 • Vergelijk de prijzen en plannen van verschillende eSIM-aanbieders om de beste optie voor jou te vinden. AirAlo is goedkoper, maar HolaFly geeft je onbeperkte data.
 • Controleer de dekking en snelheid van het netwerk in de gebieden waar je van plan bent te verblijven.
 • Zorg ervoor dat je de instructies voor het activeren van de eSIM zorgvuldig volgt om problemen te voorkomen.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid om de beste eSIM voor Japan te vinden en optimaal te profiteren van de vele voordelen die het biedt. Of je nu in Japan bent voor een zakenreis of een ontspannen vakantie, een eSIM kan je mobiele connectiviteit vereenvoudigen en verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Kies vandaag nog de beste eSIM voor jouw reis naar Japan en geniet van zorgeloos communiceren en online zijn!