eSIM Korea
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Reizen naar Korea kan een onvergetelijke ervaring zijn. Vanwege de groeiende populariteit van eSIM-technologie zijn reizigers nu in staat om naadloos verbonden te blijven, zonder gedoe met fysieke simkaarten. Maar wat is een eSIM voor in het buitenland precies en welke provider is de beste keuze voor Korea? In dit artikel bespreken we de ins en outs van eSIM-kaarten, de voordelen en nadelen, en helpen we je de juiste eSIM voor jouw avontuur in Korea te vinden.

Wat is een eSIM?

Een eSIM, of een ingebouwde SIM-kaart, is een digitale versie van de traditionele simkaart. In plaats van een fysieke kaart in je telefoon te plaatsen, wordt de eSIM rechtstreeks in het apparaat ingebouwd. Dit stelt je in staat om draadloze verbindingen te maken zonder een fysieke SIM-kaart te hoeven gebruiken.

De opkomst van eSIM-technologie heeft de manier waarop we verbinding maken met mobiele netwerken aanzienlijk veranderd. Met een eSIM kunnen gebruikers naadloos van provider wisselen zonder een nieuwe fysieke simkaart te hoeven kopen of wachten op verzending. Het enige wat je hoeft te doen is een eSIM-profiel downloaden van je provider en activeren op je apparaat.

Naast het gemak van het niet hoeven verwisselen van simkaarten, biedt eSIM ook andere voordelen. Het biedt bijvoorbeeld een grotere flexibiliteit bij het kiezen van een mobiele provider, omdat je eenvoudig van provider kunt wisselen zonder gedoe. Bovendien kunnen apparaten met eSIM meerdere profielen opslaan, wat handig is voor mensen die vaak reizen en graag lokale simkaarten gebruiken om roamingkosten te vermijden.

Voordelen van een eSIM

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een eSIM-kaart tijdens je reis naar Korea:

 • Eenvoudige activering: In plaats van een fysieke SIM-kaart nodig te hebben, kun je je eSIM in slechts een paar klikken activeren. Dit proces is snel en gemakkelijk, waardoor je direct verbonden bent zodra je aankomt.
 • Geen gedoe met simkaarten: Geen gedoe meer met het verwisselen van simkaarten of het zoeken naar lokale providers. Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een verkooppunt of het verliezen van je simkaart.
 • Mogelijkheid om meerdere nummers te gebruiken: Met een eSIM kun je meerdere telefoonnummers gebruiken op één apparaat. Dit kan handig zijn als je zowel een zakelijk als een persoonlijk nummer hebt, of als je een lokaal nummer wilt hebben tijdens je verblijf in Korea.

Nadelen van een eSIM

Hoewel er veel voordelen zijn verbonden aan eSIM-kaarten, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden:

 • Beperkte compatibiliteit: Niet alle apparaten ondersteunen eSIM-technologie. Controleer daarom eerst of je apparaat compatibel is voordat je een eSIM-kaart aanschaft.

eSIM Korea kopen

De beste eSIM voor Korea

Als het gaat om de beste eSIM-provider voor Korea, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier zijn twee populaire keuzes:

AirAlo

AirAlo is een gerenommeerde eSIM-provider die uitstekende dekking biedt in Korea. Ze hebben verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van de duur van je verblijf. Met snelle activering en betrouwbare service is AirAlo een populaire keuze onder reizigers.

Dit zijn hun prijzen:

 • 10 dagen en ongelimiteerde data: $32
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: $62

HolaFly

HolaFly is een andere bekende eSIM-provider die goede dekking biedt in Korea. Ze bieden verschillende pakketten aan.
Met hun eenvoudige activeringsproces en attente klantenservice, is HolaFly een betrouwbare keuze voor reizigers die verbonden willen blijven tijdens hun verblijf in Korea.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

Met de kortingscode 5%OFF krijg je trouwens vijf procent op alle bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Korea

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je reis naar Korea. Enkele van deze providers zijn:

 • Korea Telecom
 • SK Telecom

Ik zou ook aanraden om de eSIM pakketten van GetYourGuide en Bol.com te vergelijken. Want ook daar vind je soms mooie deals tegen erg aantrekkelijke prijzen.

Wat is de goedkoopste eSIM voor Korea?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste eSIM-optie voor je reis naar Korea, kan het lonen om verschillende providers met elkaar te vergelijken.

In dit geval vind je de goedkoopste opties bij HolaFly – maar wellicht ben je wat langer in Zuid-Korea dan 5 dagen, dus of dat ook de slimste keuze is… dat weet alleen jij!

eSim in Korea Azie

Tip: eSIM voor Azië

Ga je op rondreis door Azië? Dan is het misschien interessanter om een eSIM voor Azië aan te schaffen. Daarmee ben je onmiddellijk bereikbaar in meer dan één land. En zo hoef je bvb. geen eSIM voor Japan meer aan te schaffen, maar kun je gewoon altijd blijven internetten.

Bij AirAlo zijn de prijzen voor zo’n regionale kaart als volgt:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

Bij HolaFly betaal je voor ongelimiteerde data:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

Ook GetYourGuide en Bol.com bieden regionale eSIM’s aan voor Azië. Vergelijken is dus een goed idee!

eSIM Zuid-Korea

Alternatief: Fysiek SIM kaartje + waar te koop in Zuid-Korea?

Als een eSIM geen optie is voor jou of je apparaat niet compatibel is, kun je altijd nog een fysieke simkaart aanschaffen in Korea. Er zijn verschillende telecomwinkels en providers waar je simkaarten kunt kopen, waaronder:

 • Korea Telecom: Korea Telecom is de grootste telecomprovider in Korea en heeft verkooppunten in de meeste grote steden.
 • SK Telecom: SK Telecom is een andere grote speler op de Koreaanse telecommarkt. Ze hebben ook veel verkooppunten verspreid over het land.

Makkelijker: eSIM online

Een andere handige optie is om je eSIM online te kopen voordat je naar Korea reist. Veel eSIM-providers (zie hierboven) bieden de mogelijkheid om hun kaarten online te bestellen en te activeren, zodat je bij aankomst direct verbonden kunt zijn.

Wanneer aankopen en activeren?

Als je van plan bent om een eSIM te gebruiken tijdens je reis naar Korea, is het belangrijk om te weten wanneer je je kaartje moet kopen en activeren. Het beste is om dit minstens een paar dagen voor je vertrek te doen, zodat je zeker weet dat je klaar bent om verbinding te maken zodra je in Korea aankomt.

Hoe eSIM voor Korea activeren: stap voor stap?

Het activeren van je eSIM voor Korea is eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Ontvang een QR-code of activatiecode van de provider via e-mail.
 2. Open de instellingen van je apparaat en ga naar het menu voor mobiele netwerken.
 3. Tik op “Voeg mobiel netwerk toe” en selecteer de optie om een eSIM toe te voegen.
 4. Scan de QR-code of voer de activatiecode handmatig in.
 5. Volg de instructies op het scherm om je eSIM te activeren.
 6. Zodra de activering is voltooid, ben je klaar om te genieten van je verbinding in Korea!

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Korea

Voordat je een eSIM aanschaft voor je reis naar Korea, zijn er een paar belangrijke dingen om te weten:

 • Controleer of je apparaat compatibel is met eSIM-technologie voordat je een eSIM-kaart aanschaft.
 • Houd er rekening mee dat sommige providers mogelijk een bevestiging van je identiteit nodig hebben voordat ze je eSIM kunnen activeren.

Zuid-Korea eSIM

Met de groeiende populariteit van eSIM-technologie is reizen naar Korea nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de juiste eSIM-kaart kun je genieten van naadloze connectiviteit en de vrijheid om het meeste uit je reis te halen. Kies de beste eSIM-provider voor jouw behoeften, activeer je eSIM op tijd en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in Korea!