auto huren Corsica
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Corsica is Frankrijks grootste eiland en ligt in de Middellandse Zee. Vanuit België is het eenvoudig om er naartoe te vliegen met TuiFly (vanaf €45). Eenmaal op het eiland aangekomen is een auto huren een absolute must. Alleen op deze manier ontdek je de veelzijdige landschappen van Corsica. Daarnaast is het openbaar vervoer beperkt en kun je op deze manier lang niet bij alle hoogtepunten komen.

Het eiland

Sinds 1768 hoort Corsica bij Frankrijk, maar de Corsicanen zouden het liefst onafhankelijk zijn. Vanaf 1991 heeft het dan ook een aparte status binnen de Franse republiek. Corsica moet het vooral van het toerisme hebben. Aan afwisselende natuur is helemaal geen gebrek op Corsica. Het eiland heeft dan ook de bijnaam “Ile de Beauté” (eiland van de schoonheid). Als je hier rondrijdt, ontdek je vanzelf: pittoreske stadjes, gigantische wijngaarden, ruige berglandschappen, prachtige zandstranden, uitgestrekte bossen en vergeten dorpjes. Corsica kent zelfs een zogenaamde ‘groene woestijn’. Dit is het beschermde natuurgebied Désert des Agriates helemaal in het noorden van het eiland.

autohuur corsica

Wat kost autohuur op Corsica?

Corsica ligt relatief afgelegen van het vasteland, waardoor je zou verwachten dat de kost van autohuur hier wat duurder is, maar niets in minder waar.

Online is het al mogelijk om een auto te huren vanaf 81,51€ per week. Dat is amper €11,64 per dag!

Ik raad aan om prijzen te vergelijken tussen Holidaycars en Sunny Cars.
Deze online autoverhuurders bieden bijna altijd de voordeligste prijzen aan. Bij Sunny Cars krijg je bovendien een all-in huurauto. Dat wil zeggen dat je volledig bent verzekerd en dat je, als er iets mis gaat, helemaal niets zelf moet betalen.
Bij Holidaycars kan je een verzekering afsluiten zonder eigen risico voor €11 extra per dag.

Hieronder enkele prijsvoorbeelden:

Holidaycars:
Eén week een auto huren bij Ajaccio airport: €81,51 zonder verzekering of €151,51 all-in.
Eén week een auto huren bij Bastia airport: €81,51 zonder verzekering of €151,51 all-in.

Sunny Cars:
Eén week een auto huren bij Ajaccio airport: €179 (all-in huurauto)
Eén week een auto huren bij Bastia airport: €179 (all-in huurauto)

auto huren Corsica Holidaycars

auto huren Corsica sunny cars

De wegen

De wegen op Corsica zijn smal, kronkelig en op sommige plekken slecht onderhouden. Voor de beginnende bestuurder kan dit, vooral in de bergen, lastig zijn, maar een ervaren chauffeur zal op Ile de Beauté nauwelijks problemen ondervinden in het verkeer. Even snel van de ene plek naar de andere is er echter niet bij en dat moet je ook niet willen. Dan mis je teveel van het prachtige landschap. De belangrijkste wegen hebben een T en een cijfer (bijvoorbeeld T11) of een D en een cijfer (bijvoorbeeld D789). De meeste van deze wegen verbinden de grote plaatsen, bijvoorbeeld Bastia, Ajaccio en Porto Vecchio met elkaar.

huurauto Corsica

Waar een auto huren?

Corsica heeft vier belangrijke vliegvelden verdeeld over het hele eiland. Deze vind je bij Bastia in het noordoosten, Calvi in het noordwesten, Ajaccio in het westen en Porte Vecchio (Figari) in het zuiden.

TuiFly heeft rechtstreekse vluchten vanuit Brussel Zaventem naar Ajaccio (vanaf €49) en Bastia (vanaf €45).
Vanuit Brussel Charleroi zijn er rechtstreekse vluchten met Air Corsica naar Ajaccio, Figari en Bastia. Vluchten vanaf hier beginnen bij €50.

Op al deze vliegvelden zijn er voldoende mogelijkheden om een auto te huren. De tarieven verschillen per aanbieder en per seizoen. Het kan daarom voordeliger zijn om van tevoren al een huurauto vast te leggen. De meeste verhuurbedrijven bieden de optie om de auto in de ene plaats te huren (bijvoorbeeld Bastia) en in een andere weer in te leveren (bijvoorbeeld Ajaccio). Bedenk vooraf goed hoe je rondreis op Corsica eruit gaat zien. In sommige gebieden, met name in het binnenland waar veel onverharde zandwegen liggen, is een terreinwagen geen overbodige luxe.

Waar moet je aan denken?

Als je eenmaal een auto gehuurd hebt dan ben je er nog niet. Er zijn nog een paar andere zaken waar je goed om moet denken als je een rondreis op Corsica wilt maken. Denk maar eens aan:

 • Plan van tevoren het begin- en het eindpunt van je reis.
 • Bedenk welke route(s) je wilt gaan volgen.
 • Maak een inschatting van het geldbedrag dat je denkt ongeveer kwijt te zijn.
 • Huur niet zomaar de eerste de beste auto, maar bedenk je goed hoeveel ruimte je nodig bent.

wagen huren Corsica

Welke bezienswaardigheden moet je bezoeken?

De bezienswaardigheden op Corsica bestaan aan de ene kant uit de grote en kleine plaatsen die het eiland rijk is en aan de andere kant de prachtige natuur. Door met je huurauto van plaats naar plaats te reizen, krijg je vanzelf een indruk van de adembenemende natuur van het eiland. We geven een overzicht van de voornaamste van deze bezienswaardigheden, maar houd in je achterhoofd dat dit maar een klein deel is van alle mooie attracties die Corsica te bieden heeft.

Désert des Agriates

In het noorden van Corsica vind je deze ‘groene woestijn’: een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 160 vierkante kilometer. Deze woestijn kun je alleen bezoeken met een fourwheeldrive, omdat er uitsluitend onverharde zandwegen zijn. In het natuurgebied regent het weinig en er wonen geen mensen, daarom spreken we in dit geval van een rotswoestijn. De natuur is ruig en er zijn veel hobbelige zandwegen. Zowel de natuurliefhebber als de chauffeur komen hier volledig aan hun trekken.

Ajaccio

De hoofdstad van het eiland is tevens de geboorteplaats van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte. Het meest centrale punt van stad is het Place Charles de Gaulle. Op deze rotonde komen maar liefst twaalf rijbanen uit. Hier vind je ook de ‘Casa Buonaparte’, waarin een museum over Napoleon gevestigd is. Aan de Boulevard du Roi Jérôme kun je heerlijk uit eten een leuk hotelletje boeken. Wil je de drukte van de stad even ontvluchten? Rijd dan naar de jachthaven, waar je heerlijk kunt rondkijken of genieten op het strand.

Ajaccio Corsica

Bastia

De tweede stad van Corsica staat vooral bekend om zijn haven. De oude haven ademt een prachtige sfeer uit met kronkelige steegjes en gezellige pleintjes. Bastia ligt ingeklemd tussen de bergen en de zee. Hierdoor bestaat de stad uit een oud en een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte heeft minder bezienswaardigheden, maar wel een kilometerslang zandstrand.

Bonifacio

Dit vestingstadje is gebouwd op een tachtig meter hoge kalkrots. Corsica wordt ook wel ‘Frankrijk in het klein’ genoemd en men beweert dat Bonifacio het rustige alternatief is van St. Tropez. De wirwar aan smalle straatjes en de oude vestingmuren maken dat je hier absoluut even rond moet kijken. In Bonifacio kun je ook zoutpannen en waterbassins bezoeken.

waar auto huren in Corsica

Parc Naturel Régional de Corse

Dit natuurpark ligt centraal op Corsica en omvat bijna twee derde van het eiland. In dit gebied bevinden zich voornamelijk kleine plaatsjes (143) die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn. Een boom die je hier veel ziet, is de, altijdgroene, kurkeik. Daarnaast leven er ook bijzondere dieren in het park zoals de moeflon, het kleinste wilde schaap ter wereld, en de steenarend. Het veelzijdige natuurpark is voor ieder type reiziger een ideale plaats om een prachtige trip te maken.

Porto Vecchio / de stranden

In het oosten van het eiland vind je de meeste en mooiste stranden. Met name de stranden rondom de derde stad van Corsica, Porto Vecchio, zijn schitterend qua aanblik. In en rondom Porto Vecchio zul je in het hoogseizoen de meeste toeristen aantreffen, maar als je even verder zoekt, kun je ook rustige, idyllische stranden vinden in een van de baaien die het Île de Beauté rijk is.

stranden Corsica

Een fly-drive vakantie naar Corsica

Zoals de naam al zegt, is een fly-drivereis een reis waar de vlucht en een huurauto zijn inbegrepen. Dit is vooral erg handig als je niet de reis en de auto zelf wilt, of kunt, regelen. Het voordeel van een fly- drivereis is dat zodra het vliegtuig is geland de huurauto al klaar staat. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat de huurauto die je in gedachten had al verhuurd is. Ook kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, zoals een plotselinge prijsverhoging. Je hebt immers de auto van te voren al vastgelegd en betaald.

Corsica auto huren

Het verkeer op Corsica

Als je in Corsica met een huurauto de weg opgaat, moet je je natuurlijk wel aan de verkeersregels houden. Hoewel het voor de Corsicanen zelf wat gevoelig ligt, valt het eiland onder Frankrijk en gelden dus ook de Franse verkeersregels.

Verkeersregels

 • In Corsica rijdt men rechts van de weg en haalt men links in.
 • Op een kruising hebben bestuurders van rechts voorrang (tenzij anders aangegeven).
 • Er worden geen haaientanden gebruikt, maar een lijn van dikke blokken die aangeven dat de bestuurder voorrang moet geven. Vaak staat er op het wegdek nog een grote omgekeerde driehoek
 • Op de smalle bergwegen heeft dalend verkeer altijd voorrang ten opzichte van stijgend verkeer.
 • Bestuurders op een rotonde hebben voorrang als de rotonde is gemarkeerd met het driehoekige waarschuwingsbord ‘Rotonde’ en/ of als het bord ‘Vous n’avez pas la priorité’ (U hebt geen voorrang) wordt weergegeven. Als deze borden ontbreken, hebben bestuurders die de rotonde naderen, voorrang.
 • Je mag niet aan de linkerkant van de weg parkeren tegen de rijrichting in.
 • Het is verboden te parkeren voor ziekenhuizen, politiebureaus, postkantoren, bij rood-witte of rode markering van het trottoir en naast een onderbroken gele streep aan de rand van de weg.

huurwagen Corsica

Veiligheid

 • Het enige wat je in Frankrijk nodig hebt om een personenauto te mogen besturen is een geldig rijbewijs. Daarbij geldt de regel dat de bestuurder bekwaam moet zijn om de auto veilig te besturen.
 • Naar aanleiding van het vorige kun je een boete krijgen als je tijdens het rijden bijvoorbeeld iets eet of drinkt, een sigaret rookt, make-up aanbrengt, iets uit het dashboardkastje pakt of onveilig schoeisel (zoals teenslippers) draagt.
 • Je mag maximaal 0,5 promille alcohol in je bloed hebben als bestuurder. Voor bestuurders die korter dan drie jaar hun rijbewijs hebben geldt een promillage van 0,2.
 • Tijdens het rijden mag je geen gebruik maken van een mobiele telefoon. Dit geldt ook als het voertuig stilstaat, bijvoorbeeld bij een rood stoplicht of een spoorwegovergang.
 • Het is in Frankrijk verboden te roken in de auto of camper in het bijzijn van een kind jonger dan achttien jaar.
 • Je bent verplicht om een alcoholtest bij je te hebben in de auto. Bestuurders die geen test bij zich hebben, krijgen trouwens geen boete. Met deze test kun je als bestuurder zelf controleren of je bij gebruik van alcohol het voertuig mag besturen.

Pech of ongeval

Bij pech of ongeval moet de bestuurder een veiligheidshesje aantrekken, de alarmlichten inschakelen en een gevarendriehoek minstens dertig meter achter de auto plaatsen.

De hiervoor genoemde zaken en moeten dus ook allemaal verplicht aanwezig zijn in het voertuig dat je bestuurt. Controleer dit voordat je wegrijdt in de huurauto.

auto huren op Corsica

Snelheid

De maximumsnelheid is binnen de bebouwde kom vijftig kilometer per uur. Daarbuiten is de snelheid negentig en op autosnelwegen 130 kilometer per uur. Bij regen gelden er lagere snelheden.

Tanken

De meeste benzinestation bevinden zich in of rond de grote plaatsen van het eiland. Als je dus een rondreis door het binnenland wilt gaan maken, zorg dan dat je met een volle tank op pad gaat. Let verder op de volgende aandachtspunten:

 • Euro 95 benzine wordt in Frankrijk steeds meer vervangen door E10. Vraag van tevoren aan de verhuurder of je huurauto geschikt is voor E10. Zo niet, tank dan Euro 98. Diesel is eveneens overal verkrijgbaar.
 • Je kunt met een gerust hart een auto huren die lpg als brandstof heeft. In iedere grote plaats op Corsica kun je deze brandstof tanken.
 • Mocht je een elektrische auto willen huren, weet dan wel dat de oplaadpunten niet heel talrijk zijn op Corsica. Gelukkig komen er wel steeds meer. Reizen met een elektrische auto vergt dan ook de nodige planning en voorbereiding.`

Corsica landschappen

Online een auto huren

Het online huren van een auto biedt veel voordelen. Je bent meestal goedkoper uit, omdat de tarieven nogal eens schommelen. Tevens kun je de huurmaatschappijen beter met elkaar vergelijken en kun je rustig de kleine lettertjes van het huurcontract doornemen. Verder hoef je ter plekke niet lang te wachten en zullen je niet zo snel extra zaken worden aangesmeerd. Bij het vergelijken van prijzen voor huurauto’s kun je het beste gebruik maken van vergelijkingssites. Deze zijn vaak goedkoper dan de site van de autoverhuurders zelf. Twee zeer geschikte websites hiervoor zijn: Holiday Cars en Sunny Cars. Als je deze twee sites gebruikt om autohuur op Corsica te vergelijken, ben je nooit te duur uit.

Holiday Cars

Als je echt op zoek gaat naar de goedkoopste wagen, dan zit je bij Holiday Cars bijna altijd goed.
Hier worden automatisch honderden autoverhuurders met elkaar vergeleken zodat jij automatisch de goedkoopste prijs kan zien.
Online kan je ook meteen een verzekering afsluiten. Voor €11 extra per dag hoef je je dan geen zorgen meer te maken.

Sunny Cars

Sunny Cars biedt alleen all-in huurauto’s aan. Dit zijn wagens die volledig zijn verzekerd en waar je geen eigen risico meer voor hoeft te betalen, als er iets mocht gebeuren.
Op het eerste zicht lijken deze auto’s vaak duurder, maar dat zijn ze dus vaak niet omdat je geen andere verzekering meer hoeft af te sluiten.

Andere sites

Er zijn natuurlijk nog meer websites waar je huurauto’s kan vergelijken. Wij raden dan ook aan om hier een kijkje te nemen, zodat je zeker bent dat je de mooiste deal hebt gescoord. Websites die je zeker moet raadplegen zijn: Autoeurope, Happycar, Booking Monkey en Rental Cars. Deze sites vergelijken voornamelijk de grotere aanbieders van autoverhuur.
Die kan je natuurlijk ook allemaal manueel bekijken, maar bedenk wel dat zij bijna altijd veel hogere tarieven hanteren.
Bureau’s die in Corsica opereren zijn o.a.: Alamo, Avis, Budget, Sixt, …

online auto huren Corsica