brazilie esim
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Overweeg je om een eSIM te gebruiken tijdens je reis naar Brazilië? In dit artikel bespreken we de beste eSIM-opties, de voordelen en nadelen van een eSIM, en waar je een eSIM kunt kopen en activeren. We delen ook enkele handige tips en alternatieven. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de beste eSIM voor Brazilië.

Wat is een eSIM?

Een eSIM, oftewel embedded SIM, is een geïntegreerde SIM-kaart die in je apparaat is ingebouwd. In plaats van een fysieke SIM-kaart te gebruiken, maakt een eSIM verbinding met het mobiele netwerk van je provider via een elektronische chip. Dit betekent dat je geen fysieke kaart hoeft te verwisselen wanneer je van provider wilt veranderen of wanneer je naar het buitenland reist.

Een eSIM biedt je de mogelijkheid om een mobiel data-abonnement te activeren zonder een fysieke SIM-kaart te gebruiken. Het is een handige optie voor reizigers, omdat het gemakkelijk is om van provider te wisselen en geen gedoe met het verwisselen van SIM-kaarten oplevert.

De eSIM-technologie is een relatief nieuwe ontwikkeling in de wereld van mobiele communicatie. Het biedt gebruikers meer flexibiliteit en gemak bij het beheren van hun mobiele abonnementen. Met een eSIM hoef je niet langer een fysieke SIM-kaart te kopen en te installeren. In plaats daarvan kun je eenvoudig een eSIM-profiel downloaden en activeren op je apparaat.

Om een eSIM te kunnen gebruiken, moet je apparaat eSIM-compatibel zijn. Steeds meer smartphones, tablets en smartwatches ondersteunen tegenwoordig eSIM-technologie. Het enige wat je nodig hebt, is een compatibel apparaat en een eSIM-profiel van je provider.

Voordelen van een eSIM:

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

  • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten verwisselen

Met een eSIM hoef je nooit meer te worstelen met het verwisselen van fysieke SIM-kaarten. Je kunt eenvoudig van provider wisselen zonder dat je een nieuwe SIM-kaart hoeft aan te schaffen of naar een winkel moet gaan om deze te laten vervangen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de moeite van het omgaan met kleine SIM-kaarten en het risico van het beschadigen van de SIM-kaart of het SIM-kaartslot van je apparaat.

  • Makkelijk van provider wisselen, zelfs tijdens je reis

Een ander groot voordeel van een eSIM is de mogelijkheid om eenvoudig van provider te wisselen, zelfs tijdens je reis. Als je bijvoorbeeld naar het buitenland reist, kun je gemakkelijk een lokale provider kiezen en een eSIM-profiel van die provider op je apparaat activeren. Dit stelt je in staat om lokaal te bellen, sms’en en internetten zonder hoge roamingkosten te betalen. Het enige wat je nodig hebt, is een compatibel apparaat en een eSIM-activatiecode van de lokale provider.

  • Geen risico op het kwijtraken of beschadigen van een fysieke SIM-kaart

Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het kwijtraken of beschadigen van een fysieke SIM-kaart. Omdat de eSIM ingebouwd is in je apparaat, is er geen fysieke kaart die je kunt verliezen of beschadigen. Dit is vooral handig voor mensen die vaak van SIM-kaart wisselen, zoals reizigers of mensen die regelmatig van provider veranderen.

  • Meerdere eSIM-profielen op één apparaat mogelijk

Een ander voordeel van een eSIM is de mogelijkheid om meerdere eSIM-profielen op één apparaat te hebben. Dit betekent dat je verschillende telefoonnummers en bijbehorende abonnementen kunt hebben, allemaal op hetzelfde apparaat. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld zowel een zakelijk als een persoonlijk telefoonnummer wilt hebben, of als je regelmatig naar verschillende landen reist en lokale telefoonnummers nodig hebt.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle apparaten ondersteunen eSIM (verifieer of jouw apparaat eSIM-compatibel is)

eSIM Brazilie

De beste eSIM voor Brazilië

Als je op zoek bent naar de beste eSIM voor je reis naar Brazilië, hebben we enkele goede opties voor je. Deze providers bieden betrouwbare dekking en concurrerende tarieven voor datagebruik in Brazilië:

AirAlo

AirAlo is een populaire eSIM-provider met uitstekende dekking in Brazilië. Ze bieden betaalbare datatarieven en een eenvoudig activeringsproces. Met AirAlo kun je zorgeloos genieten van snelle en betrouwbare mobiele data tijdens je verblijf in Brazilië.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $8
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $15
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $21
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $32,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $49

HolaFly

HolaFly is een andere eSIM-provider die zeer geschikt is voor reizen naar Brazilië. Ze bieden een breed scala aan databundels en hebben goede tarieven. Met HolaFly heb je geen gedoe met fysieke SIM-kaarten en ben je altijd verbonden met het beste mobiele netwerk in Brazilië.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op hun prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Brazilië

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je reis naar Brazilië. Kijk zeker ook even op GetYourGuide en Bol.com voor andere pakketten.

Het is raadzaam om de tarieven, dekking en voorwaarden van verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt.

eSIM volledig Zuid-Amerika (ook Brazilië)

Er bestaan ook mogelijkheden om een eSIM aan te schaffen die in een groot deel van Latijns-Amerika werkt. Zo hoeft je geen aparte eSIM voor Colombia en Brazilië meer aan te kopen, bijvoorbeeld.

Voor zo’n eSIM voor Zuid-Amerika betaal je iets meer voor, maar dan moet je niet meer telkens van kaartje te veranderen als je een rondreis door verschillende landen onderneemt.

Bij HolaFly betaal je dit voor een eSIM in Zuid-Amerika (14 landen):

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €29
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €147
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €217

Bij AirAlo betaal je dit voor een eSIM in Zuid-Amerika (19 landen):

 • 1 GB en 7 dagen: $15
 • 2 GB en 15 dagen: $28
 • 3 GB en 30 dagen: $39
 • 5 GB en 30 dagen: $60

eSIM kopen Brazilie

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Brazilië

Een eSIM biedt verschillende voordelen tijdens je vakantie in Brazilië. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een eSIM te gebruiken:

 • Geen gedoe met het kopen van een lokale SIM-kaart
 • Geen taalbarrière bij het activeren van je mobiele data
 • Directe toegang tot mobiel internet bij aankomst
 • Geen zorgen over het verliezen van een fysieke SIM-kaart tijdens je reis

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Brazilië?

Als je liever een fysieke SIM-kaart wilt gebruiken tijdens je verblijf in Brazilië, kun je deze kopen bij lokale telefoonwinkels, luchthavens of bij de officiële winkels van de Braziliaanse providers. Het kan echter lastig zijn om de juiste winkel te vinden en het kan een tijdrovend proces zijn. Bovendien moet je mogelijk een taalbarrière overwinnen bij het kopen en activeren van de SIM-kaart.

Makkelijker: eSIM online

Een eSIM kopen en activeren is veel eenvoudiger dan het kopen van een fysieke SIM-kaart. Je kunt online een eSIM bestellen bij de provider van je keuze en het activeringsproces voltooien zonder naar een fysieke winkel te gaan. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook eventuele taalbarrières en ongemakken. Zorg ervoor dat je de activeringsinstructies van de provider zorgvuldig volgt om ervoor te zorgen dat je eSIM correct wordt geactiveerd.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is raadzaam om je eSIM ruim voor je reis naar Brazilië aan te schaffen. Dit geeft je voldoende tijd om de eSIM te ontvangen en het activeringsproces te voltooien. Sommige providers bieden zelfs de mogelijkheid om de eSIM alvast te activeren voordat je op reis gaat, zodat je bij aankomst direct verbonden bent.

Hoe eSIM voor Brazilië activeren: stappenplan

Het activeren van een eSIM voor Brazilië kan per provider verschillen, maar over het algemeen volg je de volgende stappen:

 1. Koop een eSIM bij de provider van jouw keuze
 2. Ontvang de eSIM-activeringsinstructies van de provider
 3. Open de instellingen van je apparaat en ga naar het eSIM-menu
 4. Volg de instructies om je eSIM te activeren
 5. Verbind je apparaat met het mobiele netwerk en geniet van je mobiele dataverbinding

Let op: zorg ervoor dat je de eSIM-activeringsinstructies zorgvuldig volgt om ervoor te zorgen dat je eSIM correct wordt geactiveerd. Mocht je problemen ondervinden, neem dan contact op met de klantenservice van je eSIM-provider voor ondersteuning.

eSIM Brazilie Zuid-Amerika

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Brazilië

Voordat je een eSIM aanschaft voor je reis naar Brazilië, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Zorg ervoor dat je apparaat eSIM-compatibel is
 • Controleer of je huidige provider eSIM ondersteunt en wat de voorwaarden zijn
 • Verifieer de dekking en tarieven van verschillende eSIM-aanbieders
 • Vraag naar eventuele speciale aanbiedingen of bundels die beschikbaar zijn voor je reis naar Brazilië

Door deze punten in overweging te nemen, kun je de beste eSIM-optie kiezen die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het gedoe met fysieke SIM-kaarten en kun je gemakkelijk verbonden blijven tijdens je reis naar Brazilië. Kies de beste eSIM-provider voor jouw behoeften, volg het activeringsproces en geniet van een zorgeloze mobiele data-ervaring tijdens je verblijf in Brazilië!