Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Als je van plan bent om naar China te reizen, is het handig om te weten welke eSIM voor op vakantie het beste bij jouw behoeften past en waar je deze kunt kopen. Een eSIM is een elektronische SIM-kaart die je kunt gebruiken in plaats van een fysieke SIM-kaart. Het biedt verschillende voordelen voor reizigers, maar er zijn ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

In dit artikel gaan we dieper in op de beste eSIM voor China, hoe je deze kunt gebruiken en waar je ze kunt kopen.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM, ook wel een ingebouwde SIM-kaart (‘embedded’) genoemd, is een digitale SIM-kaart die al in je apparaat is ingebouwd. In tegenstelling tot een fysieke SIM-kaart hoef je dus geen fysieke kaart meer in je apparaat te plaatsen. Dit heeft verschillende voordelen voor reizigers.

Ten eerste hoef je geen lokale SIM-kaart in het buitenland te kopen en te wisselen. Met een eSIM kun je eenvoudig verbinding maken met het lokale mobiele netwerk van het land waar je naartoe reist. Dit bespaart je tijd en gedoe bij het zoeken naar winkels die SIM-kaarten verkopen en het wachten op activering.

Ten tweede kun je met een eSIM meerdere mobiele providers op één apparaat hebben. Dit betekent dat je kunt schakelen tussen providers, afhankelijk van de dekking en tarieven op jouw locatie. Dit kan vooral handig zijn als je naar afgelegen gebieden reist waar de dekking misschien niet optimaal is bij één provider.

Voordelen van een eSIM

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

Gemakkelijk verbinding maken met lokale mobiele netwerken zonder fysieke SIM-kaarten te kopen

Met een eSIM is het niet langer nodig om fysieke SIM-kaarten te kopen en te wisselen wanneer je naar een ander land reist. Je kunt eenvoudig verbinding maken met lokale mobiele netwerken door simpelweg de benodigde gegevens op je apparaat in te voeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld, omdat je geen extra kosten hoeft te maken voor het aanschaffen van nieuwe SIM-kaarten.

Mogelijkheid om meerdere mobiele providers te hebben op één apparaat

Met een eSIM kun je meerdere mobiele providers hebben op één apparaat. Dit betekent dat je kunt profiteren van verschillende tarieven en dekking, afhankelijk van je behoeften en locatie. Je kunt bijvoorbeeld een lokale provider gebruiken wanneer je in het buitenland bent, maar ook je huidige provider behouden voor je thuisland. Dit biedt flexibiliteit en gemak, zonder dat je extra apparaten of SIM-kaarten hoeft aan te schaffen.

Geen gedoe met het wisselen van fysieke SIM-kaarten

Het wisselen van fysieke SIM-kaarten kan soms een gedoe zijn. Je moet de kaart uit je apparaat halen, een nieuwe kaart plaatsen en ervoor zorgen dat deze correct is geïnstalleerd. Met een eSIM is dit gedoe verleden tijd. Je kunt eenvoudig van provider wisselen door de benodigde gegevens op je apparaat in te voeren, zonder dat je fysieke kaarten hoeft te verwisselen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de kans op het beschadigen van je SIM-kaart of apparaat.

Nadelen van een eSIM

 • Nog niet alle apparaten ondersteunen eSIM-technologie
 • Niet alle mobiele providers bieden eSIM-plannen aan
 • Mogelijke extra kosten bij aankoop en activering van een eSIM

eSIM kopen voor China

De beste eSIM voor China

Als je op zoek bent naar de beste eSIM voor je reis naar China, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.
Twee van de meest populaire eSIM-aanbieders voor China zijn AirAlo en HolaFly.

AirAlo

AirAlo biedt verschillende data-pakketten aan die specifiek zijn afgestemd op reizigers naar China. Ze hebben goede dekking in de grootste steden van China en bieden ook betrouwbare snelheden daarbuiten.
AirAlo heeft ook een gebruiksvriendelijke app waarmee je eenvoudig je eSIM kunt beheren en saldo kunt toevoegen.

AirAlo hanteert deze tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $8,5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $11,5
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $16,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $28
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $49

HolaFly

HolaFly is een andere populaire eSIM-provider voor China. Ze bieden verschillende data-plannen aan die geschikt zijn voor reizigers van verschillende behoeften. HolaFly heeft ook goede dekking in de meeste delen van China en biedt snelle internetverbindingen. Hun eSIM kan gemakkelijk worden geactiveerd via een QR-code.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €99
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €129

Met de kortingscode 5%OFF krijg je bovendien vijf procent op bovenstaande prijzen van HolaFly.

Andere eSIM-aanbieders voor een vakantie in China

Naast AirAlo en HolaFly zijn er ook andere eSIM-aanbieders die geschikt kunnen zijn voor een vakantie in China. Enkele van deze aanbieders zijn SimTravel, Surfroam en GigSky.

Wij raden aan om ook de eSIM pakketten van GetYourGuide en Bol.com te raadplegen. Ook daar vind je aantrekkelijke deals, namelijk.

Het is sowieso de moeite waard om de tarieven, dekking en snelheden van elke aanbieder te vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw behoeften.

Is een regionale eSIM voor Azië iets voor jou?

Nog een optie is trouwens om te kiezen voor een regionale eSIM voor Azië. Dit is een SIM-kaartje die actief is in meerdere Aziatische landen. Als je de grens oversteekt, hoef je dan geen nieuw kaartje meer te kopen.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

China SIM kaartje

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in China?

Als je liever geen eSIM gebruikt, kun je er ook voor kiezen om een fysieke SIM-kaart in China te kopen. Er zijn verschillende winkels en kiosken in China waar je lokale SIM-kaarten kunt kopen.

Dit kan handig zijn als je direct een SIM-kaart nodig hebt bij aankomst in China en als je geen apparaat hebt dat eSIM ondersteunt.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is raadzaam om je eSIM voor China ruim van tevoren aan te schaffen en te activeren. Dit geeft je de tijd om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je eSIM klaar is voor gebruik bij aankomst in China. Het is ook belangrijk om de geldigheidsduur van je eSIM te controleren en ervoor te zorgen dat deze geldig is voor je reis.

Hoe China eSIM activeren: Stappenplan

Elke eSIM-aanbieder heeft zijn eigen activatieprocedure, maar over het algemeen zijn de stappen vergelijkbaar. Hier is een algemene stap-voor-stap handleiding voor het activeren van een eSIM voor China:

 1. Scan de QR-code van de eSIM met de camera van je apparaat
 2. Volg de verdere instructies op je apparaat om de eSIM te configureren
 3. Controleer of je verbinding hebt met het lokale mobiele netwerk in China

Houd er rekening mee dat de exacte stappen kunnen variëren afhankelijk van de eSIM-aanbieder en het apparaat dat je gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de aanbieder zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat je eSIM correct wordt geactiveerd.

China Esim kopen

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor China

Voordat je een eSIM koopt voor je reis naar China, zijn er enkele belangrijke dingen om te weten.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of je apparaat eSIM ondersteunt. Niet alle apparaten ondersteunen deze technologie, dus het is belangrijk om dit van tevoren te verifiëren.

Ten derde is het belangrijk om te kijken naar de geldigheidsduur van de eSIM. Sommige eSIM-aanbieders bieden kortere geldigheidsduur dan andere, dus zorg ervoor dat de geldigheidsduur van de eSIM overeenkomt met je reisduur.

Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen en gebruiken van de beste eSIM voor je reis naar China. Vergeet niet om de tarieven en dekking te vergelijken, en controleer altijd of je apparaat eSIM ondersteunt voordat je een eSIM koopt.