4.7/5 - (23 votes)

In een land als Thailand komen bepaalde ziekten nog (regelmatig) voor. Het is daardoor aan te raden om je tegen een aantal ziekten te vaccineren voordat je gaat genieten van je prachtige reis. Je leest hieronder welke vaccinaties worden aanbevolen. Tevens worden ook andere preventieve maatregelen besproken tegen malaria, seksuele overdraagbare aandoeningen en voedselvergiftiging.

vaccinaties Thailand

Vaccinaties voor Thailand die worden aangeraden

Het aantal en soort inentingen voor Thailand liggen niet in verband met de reisduur. Of je nu kort op vakantie of een reis van 2 maanden door het land maakt, de onderstaande vaccinaties worden aanbevolen:

De DTP vaccinatie (difterie, tetanus en polio) en de vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). De laatst genoemde vaccinatie geldt enkel wanneer je onder primitieve omstandigheden gaat rondreizen door Thailand, wanneer je verblijft in een hotel of resort is deze inenting niet direct van toepassing. Bij twijfel kan je een arts raadplegen om een beslissing te maken. Het is verstandig om jezelf zo goed mogelijk te beschermen en voor de zekerheid de inenting tegen hepatitis A te nemen.

Voor de mensen die geen BMR inenting tegen mazelen hebben gehad worden aangeraden deze alsnog te nemen alvorens er naar Thailand wordt afgereisd.

Reis je voordat je Thailand binnenkomt naar of door een ‘gele koorts land’? Het nemen van een inenting tegen gele koorts is dan verplicht. Wanneer je 7 dagen voor binnenkomst in Thailand in een ‘gele koorts land’ bent geweest dien je jezelf goed te beschermen. Dit advies geldt niet alleen voor verblijven in deze landen, ook overstappen en korte stops langer dan 12 uur worden hier tot gerekend.

Let op! Bij een verblijf van 3 maanden of meer worden er meer inentingen voor Thailand geadviseerd, namelijk: hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en tuberculose is sommige gevallen.

thailand inentingen

Malaria preventie in Thailand

Wanneer je naar Thailand gaat en reist of verblijft in het binnenland of langs de grenzen van Laos, Myanmar, Maleisië of Cambodja is er een grote kans op malaria. De malariamug komt hier veelvoudig voor en het is daardoor sterk aan te raden om je goed te beschermen tegen deze gevaarlijke beestjes.

Malaria in Thailand kan je het beste bestrijden met anti-muggen middelen met DEET. Dit werkzame stofje zit in verschillende sprays, lotions en gels. Het zorgt er voor dat de malariamuggen hun reuk verliezen en zo niet in staat zijn om te steken. Er zijn middelen met 30% DEET, deze zijn voor iedereen aan te raden. Ook voor kinderen onder de 2 jaar, borstvoedende vrouwen en zwangeren. Een hogere concentratie DEET van 40% kan ook gebruikt worden, echter niet door bovenstaand genoemde personen.

Daarnaast is het dragen van kleding met lange mouwen/lange pijpen verstandig, evenals het dragen van sokken tot over de enkels. Verder is het slim jezelf te beschermen tegen malaria in Thailand middels een klamboe. De muggen steken het meest in de avond, nacht en vroege ochtend, exact de momenten dat je minder alert bent.

malaria Thailand

Seksuele overdraagbare aandoeningen in Thailand

Thailand is een endemisch land betreft seksuele overdraagbare aandoeningen, oftewel SOA’s. Als toerist is het daarom extra raadzaam voorzichtig te zijn op seksueel gebied. Niet alleen het gebruik van de juiste voorbehoedsmiddelen helpt hierbij, ook persoonlijke hygiëne en het maken van verstandige keuzes zijn van groot belang. De kans op besmetting is hier eenmaal groter en als toerist zit je hier niet op te wachten.

Voedselvergiftiging in Thailand

Thailand is een waar walhalla op het gebied van eten en drinken. Op iedere hoek van de straat zie je eettentjes, straatverkopers en restaurants. Hier schuilt het grote gevaar voor een voedselvergiftiging. Door slechte hygiëne, warme temperaturen en onkunde is de kans groot op besmetting. Tevens, en dat brengt ons terug naar de vaccinaties voor Thailand, is de kans aanwezig dat je hepatitis A oploopt wanneer je slecht water drinkt of in aanraking komt met besmet eten. Het is te allen tijde belangrijk je goed te vaccineren!

inentingen Thailand