Cambodja visum
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Visum informatie voor Cambodja

Reizen naar Cambodja is een rijke ervaring voor iedereen. Het land betreden kan enkel met een visum. Cambodja hanteert een regeling waarbij het mogelijk is zowel online, bij de ambassade als bij de grenspost een visum aan te vragen. Een regulier toeristenvisum is 3 maanden geldig en biedt een maximaal verblijf van 30 dagen. Lees hieronder handige tips die je kunt gebruiken tijdens de voorbereiding van je reis naar Cambodja.

Een visum voor Cambodja aanvragen

Het visum voor Cambodja aanvragen is een stricte eis om het land te mogen betreden. Jarenlang was het enkel mogelijk om aan de grensposten het visum te verkrijgen. Sinds kort is het ook mogelijk om op voorhand online het visum voor Cambodja te regelen. Het visum is voor toeristisch gebruik en er mag maximaal 30 dagen worden verbleven. Een verlenging is niet direct mogelijk, hiervoor dien je bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken te zijn. 

Het online aanvragen van het visum voor Cambodja werkt heel eenvoudig. Je vult online alle persoonlijke gegevens in en betaalt met een creditcard het bedrag van omstreeks 30 USD. Let wel op, het E-visa is nog niet in heel Cambodja in gebruik. Enkel wanneer je binnenkomt bij de volgende grensposten is het mogelijk een E-visa op voorhand aan te vragen:

• Phnom Penh International Airport
• Siem Reap International Airport
• Cham Yeam (Koh Kong)
• Poi Pet (Banteay Meanchey)
• Bavet (Svay Rieng)

Alle overige grensposten, met name aan de Thaise en Vietnamese grens, werken nog niet met het online visum systeem. Hier kan je vooralsnog op de luchthaven een visum voor Cambodja aanvragen. Natuurlijk kan je ook altijd bij de ambassade van Cambodja terecht voor meer informatie of een eventuele visumaanvraag. 

Indien er met een zakelijk doel naar Cambodja wordt gereisd dient er ten alle tijde een visum voor Cambodja op de ambassade in Brussel te worden aangevraagd.

Visum voor Cambodja aanvragen

Belangrijke tips

Voor een reis naar Cambodja is een paspoort verplicht. Daarnaast dient het paspoort op zijn minst nog 6 maanden geldig te zijn op dag van vertrek. Ook moet er nog minimaal 1 lege visumpagina aanwezig zijn voor het plaatsen van het visum voor Cambodja. 

De kosten van een visum online zijn 30 USD plus servicekosten. Aan de grenspost is het bedrag gelijk, maar door wisselende koersen kan het bedrag afwijken. Het is aan te raden contant geld bij te hebben, om problemen met wisselgeld te voorkomen. 

Zoals eerder genoemd, let goed op via welke grenspost je het land binnenkomt. Niet alle luchthavens werken met het E-visa systeem. Voorkom onnodige kosten en lees op voorhand goed alles door. 

Adresgegevens van de ambassade van Cambodja

Voor het aanvragen van een visum voor Cambodja, zowel voor toeristisch als zakelijk doeleind, ben je op de ambassade aan het juiste adres. Cambodja heeft als enige politieke missie de ambassade in Brussel. Hier kan je op afspraak terecht voor informatie en visumaanvragen.

Ambassade Cambodja
Tervurenlaan 264, bus A 
1150 Brussel

Adresgegevens van het Belgische consulaat en ambassade in Cambodja

Bij problemen of noodgevallen kan je je als toerist met Belgische nationaliteit richten tot het ere-consulaat in Phnom Penh of de Franse ambassade in Phnom Penh. Het ere-consulaat is de enige Belgische politieke missie in het land, maar op beide adressen kan je als Belg consulaire bijstand vragen. 

Het is verstandig beide adressen op te slaan en bij te houden tijdens de reis. 

Ere-consulaat van België
#404 D, Monivong Boulevard
Boeung Keng Kang 1
Chamkarmon District
Phnom Penh – CAMBODIA

Ambassade van Frankrijk
N°1 Monivong Boulevard
Phnom Penh

Visum Cambodja

Reizen naar Cambodja

Ben je nog niet zeker naar waar je wilt reizen? Cambodja is een prachtig land én het is er spotgoedkoop!
Kijk eens naar deze prachtdeals naar Cambodja:

[hotdeal country=”Cambodja”]