bezienswaardigheden rome zondag
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Van het Colosseum tot de Vaticaanse Musea, van de Trevifontein tot de Spaanse Trappen, Rome heeft een breed scala aan bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Maar zijn ze ook open op zondag? En wist je dat er op zondag ook enkele speciale evenementen en activiteiten zijn die je misschien wel wilt meemaken? Laten we beginnen met onze uitgebreide gids.

De Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea zijn een van de grootste en meest bezochte musea ter wereld. Ze bevatten een uitgebreide collectie kunstwerken en historische artefacten die door de eeuwen heen door de pausen zijn verzameld. Op de laatste zondag van de maand zijn de Vaticaanse Musea gratis toegankelijk, wat een geweldige kans is om deze prachtige collectie te zien zonder de normale toegangsprijs te betalen.

Maar houd er wel rekening mee dat het op deze dagen erg druk kan zijn in het kleinste landje ter wereld. Het is raadzaam om vroeg aan te komen in Vaticaanstad om de lange wachtrijen te vermijden. Vergeet ook niet om de Sixtijnse Kapel te bezoeken, die deel uitmaakt van de Vaticaanse Musea en waar je bovendien de beroemde fresco’s van Michelangelo kunt bewonderen.

Op de overige zondagen zijn deze musea betalend te bezoeken.

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pietersbasiliek is één van de grootste en belangrijkste kerken ter wereld. Het is een prachtig voorbeeld van renaissancearchitectuur en bevat vele kunstwerken, waaronder de ‘Pieta’ van Michelangelo. Op zondag, als de paus in de stad is, houdt hij de Angelusgebed en zegening vanuit een raam van de Vaticaanse appartementen. En dat maakt een bezoek aan Vaticaanstad toch wel heel geslaagd!

De basiliek is ook de laatste rustplaats van Sint-Petrus, een van de apostelen van Jezus en de eerste paus. Je kunt zijn graf bezoeken in de crypte van de basiliek. Vergeet ook niet om de koepel van de basiliek te beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht heeft over Rome.

sint pietersbasiliek bezienswaardigheden rome zondag

Romeinse Forum en Colosseum

Het Romeinse Forum en het Colosseum zijn twee van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome. Ze zijn een getuigenis van het grote Romeinse Rijk en zijn een must-see voor elke bezoeker van de stad. Op de eerste zondag van de maand zijn ze gratis toegankelijk. Maar opnieuw: weet wel dat je dan mogelijk uren in de rij staat en dat het héél druk zal zijn om deze monumenten te bezoeken!

Het Romeinse Forum was het centrum van het politieke, economische en religieuze leven in het oude Rome, terwijl het Colosseum het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk was, waar gladiatorengevechten en andere openbare evenementen werden gehouden.

Palatijn

De Palatijn is een van de zeven heuvels van Rome en is nauw verbonden met de geschiedenis van de stad. Volgens de legende is het de plaats waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, werden opgevoed door een wolvin. Op de Palatijn kunt u de ruïnes van de keizerlijke paleizen bezoeken, die bovendien een prachtig uitzicht bieden op het Romeinse Forum en het Colosseum.

Op zondag is de Palatijn open voor het publiek en het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rust en stilte, weg van de drukte van de stad. Het is ook een geweldige plek om te picknicken en te genieten van het prachtige uitzicht op Rome.

Piazza Navona en het Pantheon

De Piazza Navona en het Pantheon zijn twee andere must-see bezienswaardigheden in Rome, en ook deze kun je op een zondag gewoon bezoeken.

De Piazza Navona, met zijn prachtige fonteinen en levendige sfeer, is een van de mooiste pleinen van Rome.

Het Pantheon, een voormalige Romeinse tempel en nu een kerk, is een van de best bewaarde gebouwen uit de oudheid en een architectonisch meesterwerk.

Op zondag zijn beide plaatsen open voor het publiek en ze zijn altijd vol leven, met straatartiesten, kunstenaars en muzikanten die bijdragen aan de levendige sfeer.

Trevifontein en de Spaanse Trappen

De Trevifontein en de Spaanse Trappen zijn twee van de meest beroemde bezienswaardigheden van Rome. Ze zijn altijd druk met toeristen, maar op zondagochtend, voordat de menigte arriveert, kunt u ze in alle rust bewonderen. Versta ons niet verkeerd: er zullen bijna altijd wel wat mensen rondlopen, maar het zal wel een groot verschil zijn met de volkstoeloop die er later op de dag plaatsvindt…

De Trevifontein, de grootste en beroemdste fontein van Rome, is vooral bekend van de film ‘La Dolce Vita’ van Federico Fellini. Volgens de traditie, als je een muntje over je schouder in de fontein gooit, zul je op een dag terugkeren naar Rome.

De Spaanse Trappen, met hun elegante ontwerp en prachtige bloemen in het juiste seizoen, zijn dan weer vooral een geweldige plek om mensen te kijken. En van de bezienswaardigheid te genieten natuurlijk!

trevi fontein bezienswaardigheden rome zondag

Rome is een stad die nooit slaapt, en dat geldt ook voor zondag. Er zijn tal van bezienswaardigheden te zien en activiteiten te doen, van het bezoeken van de Vaticaanse Musea en de Sint-Pietersbasiliek tot het wandelen door het Romeinse Forum en het Colosseum, van het bewonderen van de Trevifontein en de Spaanse Trappen tot het ontspannen op de Piazza Navona en het bezoeken van het Pantheon.

Met deze gids hopen we dat je een beter idee hebt gekregen van wat je kunt doen in Rome op zondag. Vergeet niet om van tevoren te plannen en om vroeg op te staan om de menigte te vermijden. En vergeet vooral niet om te genieten van de schoonheid en de magie – op eender welke dag dat je er bent!