hongarije bezienswaardigheden
4.8/5 - (51 votes)

Hongarije is wellicht het enige land dat zo mooi aan zijn communistische geschiedenis is kunnen ontsnappen. De rijke tradities en folklore van het Hongaarse volk zijn goed bewaard gebleven, zeker als je naar het platteland trekt. De grote steden zijn modern, vooruitstrevend en staan vol met prachtige art-nouveau gebouwen die tot de mooiste ter wereld behoren. Niet alleen de adembenemende landschappen en steden zijn wat Hongarije de moeite waard maakt. Alleen al het eten en de thermale baden maken Hongarije tot een van de leukste bestemmingen in Europa.

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Hongarije

1. Het parlementsgebouw van Hongarije
Het bekendste gebouw van Hongarije bevindt zich in de Hongaarse hoofdstad, Boedapest. Langs de Danube staat dit gigantische art-nouveau bouwwerk te pronken. Niet alleen de buitenkant is mooi, ook de binnenkant is oogverblindend. Je kan binnenin het parlement gegidste rondleidingen nemen. ’s Avonds kleurt het gebouw goud en wordt Boedapest hierdoor een van de indrukwekkendste skylines van Europa.

Parlementsgebouw Hongarije

2. Het Sziget festival
Tijdens de zwoele zomers van Hongarije wordt ook het Sziget festival georganiseerd. Dit gigantische outdoor-festival bekoort jong en oud een week lang met de beste artiesten van over de hele wereld. In tegenstelling tot heel wat andere festivals is dit feest trouwens heel goedkoop! Een inkomstpas voor elke dag van het festival kost maar driehonderd euro per persoon. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de goedkope drankjes…
Sziget Hongarije
3. Het Balatonmeer
Het kan ook niet anders dat het grootste meer van Europa op een bezienswaardigheid uitdraait. De ‘zee van Hongarije’ is zo uitgestrekt dat het verschillende dorpjes en steden aandoet. Langs dit grote meer vind je prachtige zandstranden en je kan er de leukste watersporten op beoefenen. Het water van het meer is een constante 25°C en dus perfect voor pootje te baden!
Balatonmeer Hongarije
4. De basiliek van Esztergom
De Esztergom basiliek is de belangrijkste (en wellicht ook de mooiste) basiliek van Hongarije. Het is immers de hoofdzetel van de katholieke kerk in dit land. Het indrukwekkende gebouw huisvest ook een indrukwekkende inboedel. Zo vind je er onder andere het derde grootste orgel van Europa terug.
Basiliek van Esztergom
5. Thermale baden
Hongarije heeft heel wat tradities en eentje daarvan is om heerlijk te gaan relaxen in een thermaalbad. Je vindt ze bijna overal in Hongarije terug, maar het meeste (en de mooiste) zie je ze in de hoofdstad opdoemen. Niet alleen het heerlijk warme water is goddelijk om in te vertoeven, ook het interieur en exterieur van de gebouwen doen je verstelt staan. Enkele van de bekendste baden zijn de Szechenyi baden (foto), De Gellert baden, de Lukács baden, Hévíz, Sárvár en Miskolctapolca.
Szechenyi bad Boedapest