visum aanvragen voor turkije
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een verblijf in Turkije gaat gepaard met het aanvragen van een visum. Een toeristisch visum is verplicht om het land te betreden. Het is echter niet veel werk, integendeel. De aanvraag van visum voor Turkije is een stuk eenvoudiger en sneller vergeleken met een aantal jaar geleden. Het systeem betreft de visa’s is sinds een aantal jaar veranderd en sterk gemoderniseerd. Een visum aanvragen voor Turkije kan sinds 2013 online, het is snel en voorkomt de lange rijen met wachtende toeristen op de luchthaven. Lees hieronder de voorwaarden en handige tips voor het aanvragen van een visum voor Turkije.

Aanvragen van een e visum voor Turkije

Het aanvragen van een digitaal visum voor Turkije is voor vrijwel iedere toerist verplicht. Een toeristisch visum is enkel bedoeld voor toeristische doeleinden. Het uitvoeren van arbeid is ten strengste verboden. Zakelijke visa’s worden alleen via de ambassade verstrekt op uitnodiging van de werkgever in Turkije. Voor meer informatie betreft een zakenvisum kan je het beste contact opnemen met het Turkse consulaat of de Turkse ambassade in België.

Een visum aanvragen voor Turkije is sinds 2013 een stuk sneller en eenvoudiger. De Turkse overheid heeft een website ontwikkeld waar iedere toerist een e-visum kan aanvragen. Het systeem is goed te begrijpen. Van iedere reiziger worden de persoonlijke gegevens gevraagd. Na het invullen van alle benodigde gegevens wordt het visum gereed gemaakt. De betaling verloopt via een creditcard. Binnen enkele minuten ontvang je het e visum voor Turkije als PDF bestand in je mailbox.

Het e visum voor Turkije is een elektronisch visum. Er wordt geen gebruik gemaakt van visumstickers in het paspoort, alles staat elektronisch geregistreerd en wordt uitvoerig gecontroleerd bij binnenkomst in Turkije.

De kosten van het visum voor Turkije bedragen 15 USD. Door de sterk schommelende koers wordt het bedrag in dollars aangegeven. Vanzelfsprekend kan het bedrag in eigen valuta worden betaald met de creditcard.

Visum voor Turkije voor jou laten aanvragen

Is het aanvraagproces iets te ingewikkeld? Dan zijn er gelukkig ook organisaties die een visum voor Turkije kunnen aanvragen voor jou.
Zij controleren de aanvraag op fouten en zorgen ervoor dat alles perfect wordt afgehandeld.

visum aanvragen turkije

Belangrijke tips

Een regulier e visum voor Turkije biedt een verblijf van maximaal 90 dagen en is 180 geldig. Let op: binnen 180 dagen mag er slechts 90 dagen worden verbleven. Wanneer je langer wilt verblijven dien je een verblijfsvergunning aan te vragen, dit kan enkel worden aangevraagd bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie kan je ook terecht bij de Turkse ambassade in Brussel of het Turkse consulaat in Antwerpen.

Je kunt zowel met een paspoort als identiteitskaart reizen naar Turkije. Beide reisdocumenten dienen nog minstens 6 maanden geldig te zijn op de dag van aankomst. Ook is op zijn minst 1 lege visumpagina in het paspoort verplicht.

Doordat de Turkse overheid alle visumaanvragen online afwikkelt kan er op de luchthaven geen visum meer worden aangekocht. Jarenlang was dit een gewoonte voor velen, het is daarom aan te raden tijdig het digitale visum voor Turkije aan te vragen. Dit kan overigens tot maximaal 90 dagen voor vertrek.

Turkije visum

Adresgegevens van de Turkse ambassade en consulaat in België

Voor vragen betreft reizen naar Turkije, het verkrijgen van een zakelijk visum, een langdurig visum of een verblijfsvergunning kan je je richten tot de Turkse ambassade in Brussel of het consulaat in Antwerpen.

Turkse ambassade
Rue Montoyer 4
1000 Brussel
België

Turks consulaat
Sorbenlaan 16
2610 Wilrijk Antwerpen
België

e visum turkije

Adresgegevens van de Belgische ambassade en consulaten in Turkije

Tijdens een verblijf in Turkije kan het voorkomen dat je tijdens een noodgeval graag consulaire hulp ontvangt. Je kunt het beste terecht bij de Belgische ambassade of het consulaat-generaal. Met name in de bekende badplaatsen zijn ook een ruim aantal ere-consulaten gevestigd, hier kan je ook contact opnemen voor vragen. Let hierbij wel op dat de ere-consulaten over minder bevoegdheden beschikken en soms een consul te werk hebben die de Belgische taal niet machtig is.

Het is aan te raden onderstaande gegevens bij je te dragen tijdens een verblijf in Turkije.

Ambassade Ankara
Mahatma Gandi Caddesi, 55
06700 Gaziosmanpasa Ankara
Turkije

Consulaat-generaal Istanbul
Siraselviler Caddesi, 39
34433 Taksim Istanbul
Turkije

Ereconsulaat Antalya
Paloma Hotels Head Office – Yenigol Mahallesi Serik Caddesi No: 64/2
07170 Antalya
Turkije

Ereconsulaat Bodrum
Önderhan Beach Club – Ortakent Mah. Hurma Sokak 35/A
48420 Ortakent/Bodrum/Mugla
Turkije

Ereconsulaat Bursa
Novomed KBB Merkezi Zubeyde Hanim Cad. n° 5
16090 Osmangazi/Bursa
Turkije

Ereconsulaat Gaziantep
2.Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer. Güler Blv No:25 Başpınar
Gaziantep
Turkije

Ereconsulaat Izmir
Gazi Osman Paşa Bulvarı Batı İş Merkezi No:10/1 K:6 D:607 Alsancak
Izmir
Turkije

visum voor Turkije