bezienswaardigheden PArijs
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Parijs is een van de meest bezochte vakantiebestemmingen in de wereld! En wij Belgen wonen er zo dichtbij. Ideaal voor een citytrip dus!

De prachtige stad met de eifeltoren, het Louvre, de Nôtre Dame, de Arc de Triomphe, het Sacre coeur, … heeft meer dan genoeg om te bezichtigen. De stad van de liefde is dan wel heerlijk om als koppeltje te bezoeken, maar voor de singles is er ook meer dan voldoende te beleven! De stad bruist van het leven. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts.
Geniet van de heerlijke keuken, de prachtige Franse taal en de typische cultuur van de hoofdstad van Frankrijk.

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Parijs

Je wordt niet zo maar een wereldstad! Parijs heeft meer dan genoeg moois om enkele dagen mee te vullen! Hier enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen.

1. De Eifeltoren
Parijs zou zonder dit prachtige monument nooit zo beroemd zijn geworden! Het bekendste monument van Frankrijk staat aan de linkeroever van de Seine en wordt door sommigen zelf gezien als een van de wereldwonderen. Ieder jaar beklimmen meer dan zes miljoen reizigers dit stalen staaltje architectuur, wat dit meteen het meestbezochte monument ter wereld maakt.

Eifeltoren Parijs

2. Het Louvre
In Parijs houden ze van groots, groter, grootst! Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld en heeft tegelijkertijd ook een van de kostbaarste (en indrukwekkendste!) collecties van deze aarde. De Mona Lisa is hier wellicht het beroemdste voorbeeld van.

Louvre Parijs

3. De catacomben van Parijs
Onder deze romantische hoofdstad ligt een veel minder liefdevolle stad te pronken… Doordat de begraafplaatsen rond Parijs overvol raakten, werd besloten om de oude kalksteengroeven onder de stad te gebruiken als opslagplaats voor meer dan zes miljoen Parijzenaars (overleden inwoners, welteverstaan). Van de 290km lange tunnel kunnen toeristen iets meer dan anderhalve kilometer bezoeken. Durf jij het aan?

catacomben van Parijs

4. De Notre Dame
De kathedraal van de Notre Dame in Parijs is een prachtig vroeggotisch gebouw. In het imposante gebouw worden drie relikwieën bewaard die nog van Christus zouden zijn geweest. Het is ook over dit mooie gebouw dat Victor Hugo zijn boek ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ heeft geschreven.

Notre dame van Parijs

5. Jardin Luxembourg
De ‘Luxemburgse tuin’ is een van de mooiste stadsparken van Parijs. Le Luco ligt in het zesde arrondissement en heeft prachtige terrassen, standbeelden en een mooie vijver. Er zijn tal van activiteiten te doen in dit park! Zo kan je er genieten van een drankje in het openluchtcafé, genieten van een beetje cultuur met het poppentheater, een potje tennis spelen of leren hoe je een imker kan worden in de imkerschool.

Jardin du luxembourg Parijs

6. Het Sacre Coeur en Montmartre
In het achttiende arrondissement van Parijs ligt de prachtige Sacré-coeur op de Montmartre. Niet alleen de kerk is fenomenaal mooi, ook het uitzicht die je van deze hoge top boven Parijs krijgt is oogverblindend. In de omgeving van de kerk vind je ook heel wat artiesten terug. Erg gezellig buurtje!

Het Sacre Coeur en Montmartre

7. De Arc de Triomphe
De Parijse Triomfboog werd op het einde van de befaamde Champs-Élysées gebouwd ter ere van enkele overwinningen van Napoleon. Deze machtige Arc de Triomphe is de derde grootste ter wereld, en de grootste op het Europese continent.

De Arc de Triomphe in Parijs

8. Galeries Lafayette
Londen heeft zijn Harrods en Parijs heeft zijn Galeries Lafayette. Dit peperdure warenhuis is zeker een bezoek waard. Misschien hoef je er niet meteen wat te kopen, maar een aanblik werpen op het rijkelijk versierde interieur zal je mond doen openvallen!

Galeries Lafayette