Engeland bezienswaardigheden
4.9/5 - (219 votes)

Engeland is een eiland, en die afzondering verklaart ook meteen de eigenheid van dit vreemde volkje. De diepgewortelde geschiedenis vind je overal terug. Van de prachtige steden tot de eeuwenoude monumenten her en der verspreid over de weidse landschappen van dit vriendelijke land. Modern en geschiedenis lopen hier zonder moeite hand in hand met elkaar. De futuristische steden zijn ideaal voor een citytrip, maar ook een uitstap in de natuur die immer lijkt te veranderen is een must.

10 Bezienswaardigheden in Engeland

1. Windsor Castle
Het Windsor Castle is een gigantisch kasteel dat tot vandaag nog wordt bewoond door de Engelse royals. Het is zelfs hét grootste kasteel ter wereld dat op dit moment nog wordt bewoond. Het kasteel ligt net buiten Londen en kan eenvoudig worden bezocht als daguitstap. De koninklijke interieuren zijn prachtig, maar ook de weidse tuinen zijn adembenemend mooi.
Het Windsor Castle van Engeland
2. Stonehenge
Het mysterieuze Stonehenge zorgt al eeuwen voor enkele onopgeloste mysteries. Dit bijzondere monument werd (veronderstellen wetenschappers) in 2300 voor Christus gebouwd, in de jonge steentijd. Eigenlijk zijn archeologen nog steeds niet helemaal zeker waarvoor Stonehenge diende. Sommigen denken dat het gaat om een soort van begraafplaats, anderen denken dat het eigenlijk om een deel van een grote nederzetting ging. De nieuwste schatting is dat het om een soort van bedevaartsoord ging om zieken te genezen. Zeker zullen we het nooit weten, maar desalniettemin blijft het een leuk schouwspel!
Stonehenge
3. Het oud-Romeinse Bath
Bath was lange tijd een Romeinse nederzetting, en van deze overheerser zijn heel wat gebruiken en gebouwen overgebleven. De stad is bekend van zijn thermale baden en prachtige witte façades. De stad was lange tijd enkel voorbehouden tot de rijken, waardoor we nu allemaal samen kunnen genieten van de prachtige vormgeving van het magische Bath.
Bath Engeland
4. De krijtrotsen van Dover
Als je met de boot naar Engeland trekt zal je de gigantische krijtrotsen van Dover al van ver zien opdoemen. Heel wat toeristen rijden van Dover verder naar de hoofdstad van Engeland, Londen. Naast de ‘white cliffs of
Dover’ vind je er ook het prachtige Dover Castle en enkele pittoreske dorpjes terug.
Engeland Dover

5. De Big Ben en het parlement
Een bezoek aan Londen staat op bijna iedereen zijn of haar bucket list! De prachtige stad heeft dan ook wat voor iedereen. Een imposant stadscentrum, uitgebreide stadsparken, toffe activiteiten en uitstapjes, de beste clubs en pubs ter wereld, heerlijk eten en uitzonderlijk mooie gebouwen! Je kan niet zeggen dat je Londen hebt gezien zonder de machtige Bib Ben en de aanpalende houses of parliament te hebben bekeken. Dit is immers hét nationale symbool van Engeland. Je kan ook een bezoek brengen binnenin het parlementsgebouw van Engeland.

Londen Engeland

6. Warwick Castle

Het Warwick kasteel werd opgetrokken door Willem de Veroveraar in 1068. In de komende eeuwen werd dit grootse kasteel gebeurd als een militair fort, maar nu zijn die wrede tijden gelukkig al lang achter de rug! Naast het kasteel staan er ook enkele (werkende!) oorlogsvoertuigen uit de middeleeuwen. Er zijn ook heel wat (seizoensgebonden) tentoonstellingen die rond het Warwick Castle gehouden worden.

Warwick Castle

7. Yorkshire Dales

De Engelse landschappen zijn wereldvermaard! Dat kan ook moeilijk anders. De groene heuvelachtige gebieden zijn doorspekt met prachtige natuur en ydillische dorpjes. Een plek waar je de Engelse countryside op z’n best kan zien is de Yorkshire Dales. Het is een favoriet voor veel wandelaars of mensen die van stilte en rust houden.

yorkshire dales engeland

8. De Cotswolds
Nog zo’n streek voor natuur- en rustliefhebbers is de magische Cotswolds. Het gebied wordt gekenmerkt door heuvelachtige landschappen maar ook omwille van zijn unieke landschapsarchitectuur. Volledige dorpen zijn gebouwd met huizen van kalksteen die perfect opgaan in de mooie landschappen. De Cotswolds zijn ook erg befaamd vanwege zijn wollige schaapjes die in deze regio grazen.
Cotswolds Engeland
9. Hampton Court Palace
Het Hampton Palace was voor lange tijd een ander buitenverblijf voor de koninklijke familie van Engeland. In de achttiende eeuw werd daar een einde aan gebracht, en onder koningin Victoria werd het grote paleis omgevormd tot een indrukwekkend msueum. In het museum vind je heel wat mooie restanten en interessante weetjes terug van een lang vervlogen tijd. De tuinen rondom het kasteel zijn ook erg mooi om te bezichtigen.
Hampton Palace Court Engeland
10. Het Peak District
Het Peak District National Park ligt bijna pal in het midden van Engeland. Dit groene gebied is erg heuvelachtig en wordt doorspekt door riviertjes en grote meren. De omgeving is bezaaid met kalksteen en onder al dit moois liggen ook nog eens enkele grotten verscholen die avonturiers kunnen afdalen. Momenteel is dit het grootste nationale park van Engeland. Het is niet alleen populair onder wandelaars en natuurliefhebbers, want er worden ook heel wat actieve sporten bedreven. Klimmers, watersporters, paardrijders en fietsers zullen helemaal dol zijn op dit park!
Peak District Engeland