vakantie aan zee
5/5 - (2 votes)

Breng je vakantie door aan de Belgische kust

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun verdiende vakantie door te brengen op een prachtig zandstrand met zomerse temperaturen terwijl de kinderen kunnen ravotten in de zee. Toch is het niet altijd makkelijk om als jong gezin met enkele kleine kinderen een vliegtuigreis ondernemen naar een tropische bestemming.

Niet alleen financieel is het een serieuze dobber, maar ook op praktisch vlak is het allesbehalve stressvol? En is het niet verlost zijn van de stress waar we naar op zoek zijn tijdens een vakantie? Misschien is het een leuk alternatief om je vakantie aan de kust door te brengen?

vakantie aan zee België

Leukste badsteden van de Belgische kust

Of je nu van plan bent om een weekend aan zee door te brengen of een volledige vakantie aan de kust, de Belgische badsteden bieden genoeg mogelijkheden om er een leuke vakantie van te maken. Wie zijn vakantie aan zee door brengt in De Panne kan een namiddagje aan het strand combineren met een dagtrip naar het nabijgelegen Plopsaland. Het themapark is gericht op kinderen maar biedt genoeg vertier voor volwassenen evenzeer.

Met een bezoek aan badstad De Haan duik je dan weer de geschiedenis in. Meer bepaald naar de Belle Epoque periode. Het centrum van De Haan staat nog vol huizen uit die periode en tijdens het Trammelant weekend verandert het straatbeeld even helemaal terug naar de Belle Epoque.
In De Haan vind je evenzeer Sunparks, een indoor tropisch zwembad dat ook terug te vinden is in de badstad Oostduinkerke.

De koningin der badsteden echter is Oostende, een bijnaam die verwijst naar zijn verleden toen de koninklijke familie nog geregeld tijd doorbracht hier. De Venetiaanse gaanderijen en de Mercator zijn hier de echte toeristische attracties maar in de zomer lopen de stranden goed vol voor een namiddagje zonnen.

Wie kinderen bezig te houden heeft tijdens zijn vakantie aan zee kan er ook voor kiezen deze door te brengen in Blankenberge. Met het Sea Life Center en het serpentarium zijn er twee dierenattracties in de buurt die je kinderen laten kennismaken met de wereld van de reptielen en de onderwaterfauna.

zee belgie

Huis, bungalow of appartement

Wie voor meerdere dagen aan zee wil verblijven zal moeten zien aan een accommodatie te geraken om te overnachten.
De Belgische kust heeft heel wat opties op dat vlak en het ligt dus vooral aan je eigen voorkeur van wat je uiteindelijk huurt.

Wie zicht op zee wil, zal zich moeten richten op het zoeken van een appartement aan zee. De kustlijn staat vol appartementsgebouwen waarbij het merendeel het hele jaar te huur wordt aangeboden. Appartementen vind je van De Panne tot Knokke. Deze worden vaak te huur gesteld per midweek of enkel voor het weekend. Deze laatste optie is erg interessant als je enkel een weekend aan zee wil door brengen. Let wel dat je voor een appartement aan zee best wel vroeg je huurperiode vastlegt gezien deze snel volzet zijn, zeker in het hoogseizoen.

Een andere optie om je vakantie aan de kust door te brengen is door een huisje aan zee te huren. Deze zijn vaak gelegen op wandelafstand en hebben ondanks het gebrek aan zicht op zee het voordeel dat je over een eigen tuin beschikt. Op die manier hoeven de kinderen niet noodzakelijk naar het strand om buiten te ravotten.

Wie eerder in een bungalow aan zee wil verblijven zal dezelfde afstand naar het strand moeten overbruggen. Daarbovenop zijn er aan de kust heel wat parken en campings waar bungalows gegroepeerd staan. Op die manier kan je nog altijd gebruik maken van de gemeenschappelijke faciliteiten van het vakantiepark. Denk maar aan een zwembad, tennisterrein of zelfs restaurant.

Wie geregeld zijn vakantie aan zee doorbrengt kan er voor kiezen om een huisje op het strand te huren. Dit zijn geen volwaardige woningen, maar eerder strandcabines waarbij je je strandspullen kunt opbergen. Een dergelijk huisje op het strand is dan ook eerder interessant voor mensen die op regelmatige basis aan de kust hun vakantie doorbrengen.

Wil je alvast even naar de mogelijkheden kijken? Hier enkele handige websites om een huis, bungalow, appartement of hotel te huren aan de Belgische kust:

Hotels en appartementen aan de Belgische kust:

Bungalows en huisjes aan de Belgische kust:

Campings aan de Belgische kust:

Vakantie naar zee

Romantische overnachtingen aan zee

Een vakantie aan zee doorbrengen kan erg romantisch zijn. Genieten van een prachtige wandeling op het strand tijdens de zonsondergang kan een leuke afsluiter van de dag zijn nadat je al een hele dag van elkaars gezelschap hebt genoten.

De polderstreek is erg gekend voor de vele vissershuisjes die nog bewaard zijn gebleven. Wie een romantische setting zoekt, kan zijn vakantie aan zee doorbrengen in een van deze gerestaureerde authentieke visserswoningen.
In deze accommodaties vind je alle voorzieningen die je nodig hebt om van een rustige en ontspannen vakantie te kunnen genieten.

Vakantiehuisjes zijn vaak net iets verder van het strand gelegen, maar hebben dan weer een erg rustige setting voor de momenten waarop je je wil terug trekken van de drukte aan het strand. Deze locaties zijn ook vaak ideaal om een fiets- of wandeltocht te starten.

belgische kust