Duitsland bezienswaardigheden
4.7/5 - (102 votes)
Duitsland staat synoniem voor diversiteit. De uitgestrekte natuur kruist door het land als romantische valleien, gigantische wouden en hoge met sneeuw bedekte bergtoppen. Tussen al dit natuurschoon vind je pittoreske en charmante dorpjes terug die de cultuur van Duitsland in de verf zetten. De grote steden van Duitsland staan in schril contrast met deze gewoontes en traditie, want zij behoren tot de modernste en open-minded ter wereld. Lekkere biertjes, geweldige feesten, ongelooflijke tradities en ongerepte natuur. Duitsland is fenomenaal.

 

10 Bezienswaardigheden in Duitsland

1. De befaamde kerstmarkten
Rond december wordt Duitsland overspoeld door gezelligheid! Op zowat alle grote pleinen in de steden verschijnen houten hutjes, versierd met miljoenen lichtjes, om dé Duitse traditie kracht bij te zetten: de Duitse kerstmarkt. Lekker eten, de kerstsfeer proeven en gewoon gezellig samen zijn. Daar draait het rond kerst allemaal om, en dat is ook wat deze Duitse traditie zo heerlijk maakt om jaar na jaar terug naartoe te trekken.
kerstmarkt duitsland
2. Brandenburger Tor
De Brandenburger Tor is de enige stadspoort van Berlijn die bewaard is gebleven. Voor dit monumentale bouwwerk hebben zich heel wat speciale gebeurtenissen afgespeeld. Het belangrijkste wellicht de eenmaking van het moderne Duitsland bij de val van de Berlijnse muur in 1989. Dit monument staat vlakbij de Reichstag en enkele andere Berlijnse bezienswaardigheden. Zeker niet te missen, dus!
De Brandenburger Tor
3. De Duitse Alpen
Avonturiers zijn in Duitsland op hun plek! De gigantische Alpen lopen ook door Duitsland, en hier worden deze hoge en steile bergflanken bedwongen door menig wintersportfanaten. Ook voor mensen die het wat rustiger willen aandoen zijn de Duitse Alpen een top attractie. De wandelpaden en charmante dorpjes onderweg zijn gewoon niet te missen.
Duitsland alpen
4. Het kasteel van Neuschwanstein

Eén van de bekendste toeristische trekpleister van Duitsland ligt in Beieren (‘Bavaria’). Het Neuschwanstein kasteel is een prachtig staaltje architectuur en staat perfect op zijn plek op de hoge heuvel- en bergtoppen van zijn rotsachtige omgeving. Als je de fikse klim niet ziet zitten, kan je je ook altijd royaal laten omhoog heisen met paard en koets.

Neuschwanstein

5. Het bloemeneiland van Mainau
Duitsland heeft ook eilanden… En wat voor eilanden! Het kleine eiland van Mainau wordt tussen april en oktober omgetoverd tot een gigantisch geuren- en kleuren-festival! Duizenden verschillende bloemen versieren het eiland terwijl zij in bloei staan. Bijna het hele jaar door bloeit er wel iets op dit bloemenrijke eiland. Raak verdwaald in de serres van het barokslot en laat je verstommen door de schoonheid van de honderden vlinders die hier rondfladderen.
Mainau Duitsland
6. Het Zwarte Woud
De naam klinkt misschien niet meteen uitnodigend, maar het zwarte woud is een van de meest geliefde regio’s in Duitsland. Het Zwarte Woud ligt pal aan de Rijn en de Franse grens en is het paradijs voor heel wat natuur- en wandelliefhebbers. Met dichtbeboste wouden doorspekt van heel wat natuurschoon kom je er helemaal tot rust. Verwacht geen grootsteden, maar wel charmante huisjes, geweldige hotels en overheerlijk eten. In de winter is het Zwarte Woud ook perfect voor de beginnende skiër.
zwarte woud Duitsland
7. Fuiven in Berlijn
Op letterlijk ieder moment van de dag kan je gaan feesten in Berlijn! Tijdens de wintermaanden wordt het veel rustiger aangedaan (dan heb je slechts de keuze tussen een driehonderdtal feestjes per dag), maar tijdens de zomermaanden barst het feest pas echt los! Met duizenden events per dag/avond zit hier wat bij voor iedereen! Bovendien is Berlijn spotgoedkoop om helemaal los te gaan. Biertjes kosten niet meer dan in België en een nachtelijke schranspartij kan al voor enkele euro’s. Let op… Eens je in Berlijn hebt gefeest zal je serieuze ontwenningsverschijnselen gaan vertonen!
Berlijn feesten
8. De Königssee
Wie denkt dat alleen de Scandinavische landen prachtige fjorden hebben om door te varen is verkeerd! De Königssee in Duitsland behoort tot de mooiste meren van Duitsland. Met een elektrisch bootje vaar je langs perfecte berg- en heuvellandschappen en onderweg zie je enkele desolate huisjes en kerkjes voorbij schuiven. Op het einde van je rondvaart word je bovendien ook nog een getrakteerd door de impossante Röthbach-waterval, de hoogste van Duitsland. Vergeet niet om ook rond dit grote meer rond te wandelen, want van deze uitzichten krijg je nooit genoeg!
Koningssee Duitsland
9. Schloss Heidelberg
Het eeuwenoude Schloss Heidelberg moet een van de bekendste ruïnes van Europa zijn. Akkefietjes tussen Lodewijk de veertiende en de Paltse keurvorsten zorgden ervoor dat het kasteel nogal aftakelde. Gelukkig niet voldoende om helemaal tot ruïnes te vervallen, want tot vandaag kan je nog steeds heel wat van dit kasteel bezoeken. Vanuit het kasteel krijg je prachtige uitzichten over de Königstuhl heuvel.
Schloss Heidelberg
10. De dom van Keulen
De dom van Keulen is een van de grootste gotische kathedralen van Europa. Het dertiende eeuwse monument versierd de skyline van Keulen en dat mag best een wonder zijn! Tijdens wereldoorlog twee werd dit majestueuze bouwwerk immers sterk beschadigd. Gelukkig werd de kathedraal mooi opgekalefaterd en doet ze nu menig toeristen snakken naar adem. Wat een prachtig staaltje architectuur is dit!
De dom van Keulen, Duitsland