Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ga je binnenkort genieten op het mooie Kaapverdië? Voor een vakantie naar Kaapverdië is een visum vereist. Hieronder lees je precies hoe je een visum kunt verkrijgen. Verder kan je ook handige tips lezen die van toepassing kunnen zijn tijdens de voorbereiding op jouw vakantie.

Een visum voor Kaapverdië aanvragen

Voor een binnenkomst op de Kaapverdische eilanden is een visum nodig. Dit visum is bedoelt voor toeristische doeleinden. Je kunt een visum voor Kaapverdië eenvoudig bij aankomst op de luchthaven kopen of op voorhand bij de ambassade in Brussel.

Een toeristisch visum biedt een verblijf van maximaal 90 dagen en dient te worden gebruikt binnen 180 dagen na aanschaf. Verlenging is niet direct mogelijk, mocht je toch langer dan 90 dagen willen verblijven dien je dit aan te geven bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kaapverdië visum

De voorwaarden voor een visum van Kaapverdië

Wanneer je op de ambassade van Kaapverdië in Brussel het visum wilt aanvragen zal je een aantal eisen worden getoond. Hier dien je aan te voldoen om het visum te kunnen bemachtigen. Het zijn de volgende criteria:

  • Het is enkel mogelijk te reizen met een internationaal paspoort
  • Het paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn op het moment van de visumaanvraag
  • Er dient een pasfoto te worden ingeleverd
  • De vliegtickets dienen te worden getoond
  • Indien verbleven wordt in een hotel is het vereist om een kopie van de hotelreservatie te tonen
  • Hetzelfde geldt voor verblijven in andere type accommodaties
  • Zowel volwassenen als kinderen dienen een visum te kopen, enkel voor kinderen tot 12 jaar is het gratis

De aanvraag van het visum op de luchthaven verloopt enigszins gelijk. De douaneambtenaar kan vragen naar een vluchtreservering of reserveringsbewijs van de accommodatie. Ook wordt er streng gecontroleerd op de geldigheidsduur van het paspoort.

De kosten voor een visum voor Kaapverdië zijn zowel bij de grenspost als op de ambassade gelijk. Een visum voor toeristisch doeleind bedraagt 45 euro. Het is verstandig dit bedrag met cash geld te betalen.

Visum voor Kaapverdië

Adresgegevens van de ambassade van Kaapverdië in België

Voor meer informatie betreft de wetgeving omtrent het visum, de aanvraag van het visum of een verlenging van een visum kan je contact opnemen met de ambassade van Kaapverdië in Brussel. Zij zullen je vanuit daar meer informatie verstrekken. De ambassade in Brussel is de enige politieke missie van Kaapverdië in België.

Ambassade van Kaapverdië
Johannalaan 29
1050 Brussel

Adresgegevens van de Belgische ambassade en consulaten in Kaapverdië

Bij een verblijf in Kaapverdië kan het zijn dat je graag consulaire hulp ontvangt als toerist met de Belgische nationaliteit. Het is mogelijk om contact op te nemen met het Belgische ere-consulaat. Let echter op dat de medewerkers op het ere-consulaat beduidend minder consulaire rechten hebben en jouw situatie wellicht minder goed kunnen behandelen dan een ambassade.

Het is aan te raden onderstaande gegevens tijdens je verblijf in Kaapverdië bij je te dragen.

Ere-consulaat van België
Rua de Entre-os-Rios, nº 2A – rés-do-chão
87/C Praia
Cabo Verde

Visum aanvragen Kaapverdië