bezienswaardigheden Portugal
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een vakantie of citytrip naar Portugal kan vele dingen zijn, maar teleurstellend is er daar niet een van. De Iberische natie werd overspoeld door Kelten, Visigoten, Moren en Christenen en tot op de dag van vandaag zie je van al deze culturen nog overblijfselen in het prachtige Portugal. Middeleeuwse kastelen, zuiderse dorpjes, romantische steden en ongerepte stranden. De grandioze uitzichten worden bijgestaan door een prachtige geschiedenis, heerlijk eten en dat alles tegen economische prijsjes. Ja, Portugal is echt geweldig.

10 Bezienswaardigheden in Portugal

 

1. Mosteiro dos Jerónimos
Het Mosteiro dos Jerónimos (In het Nederlands: Hiëronymietenklooster) is een van de mooiste gebouwen van Lissabon. Dit rijkelijk versierde gebouw was een soort van ‘dankjewel’ omdat Vasco da Gama een nieuwe zeeweg ontdekte die de toenmalige koning, Manuel I, stinkend rijk maakte. In het overdadige klooster vind je alle leden van de koninklijke familie terug en Vasco da Gama mocht daar zelf gaan tussen liggen!
Mosteiro dos Jerónimos portugal
2. Praia da marinha
Praia da Marinha is een van de mooiste stranden in de Algarve regio. Volgens sommige magazines en websites is het zelfs een van de mooiste badplaatsen ter wereld! Dit ongerepte stukje zandstrand is bijna volledig ingesloten door imposante rotsformaties en kliffen en heeft heerlijk heldere wateren om pootje in te baden.

praia da marinha Portugal

3. De toren van Belém
De ‘Torre de Belém’ is nog zo’n populaire bezienswaardigheid in Lissabon. Tijdens de ontdekkingsreizen werd Portugal een heel rijk land en daar moesten ze natuurlijk mee kunnen pronken… De toren van Belém werd gebouwd als een rijkelijke toegangspoort tot Lissabon, maar tegelijkertijd was het ook een verdedigingstoren om de stad te beschermen. Net zoals het bovengenoemde klooster is ook dit gebouw in de Manuelstijl gebouwd.
Toren van Belém Portugal
4. Palácio da Pena in Sintra
Het Paleis van Pena ziet er op het eerste zicht een beetje vreemd uit. Het lijkt wel alsof het gebouw bestaat uit allemaal restjes die vervolgens aan elkaar zijn geplakt. Op de grondvesten van een vervallen Hiëronymietenklooster werd dit Palácio Nacional da Pena gebouwd tijdens de romantische periode in de negentiende eeuw. Mooi vanbinnen en vanbuiten!
Palácio da Pena
5. Klooster van Batalha
Het klooster van Batalha, of in het Portugees de ‘Mosteiro de Santa Maria da Vitória of Mosteiro da Batalha’ (probeer dat maar vijf keer achter elkaar te zeggen!) is een van de indrukwekkendste gebouwen van Portugal. Daarom werd het in 2007 ook uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal. Zowel vanbinnen als vanbuiten is dit gebouw een pareltje. Dat mag ook wel… Want het duurde meer dan anderhalve eeuw om het bouwwerk af te maken!
Klooster van Batalha
6. De bottenkapel van Evora
De Capela Dos Ossos is een schattig kapelletje in Évora. Schattig… Tot je binnen gaat. Vrijwel het volledige interieur van deze unieke kapel werd bedekt met beenderen, doodshoofden en alles wat je maar kan denken afkomstig van een menselijk skelet. De kapel werd in de zestiende eeuw gebouwd door een monnik die wou duidelijk maken dat het leven voorbijgaand is. Luguber maar tegelijkertijd ook fascinerend, vind je niet?
Capela Dos Ossos Portugal
7. De natuur van Madeira
Madeira is één van de bekendste eilandjes van Portugal. Doordat het tussen 700 en 1000 kilometer van de kust ligt, is het eiland heel erg verschillend van het vasteland. Daardoor krijg je een stukje adembenemende natuur te zien. Prachtige heuvellandschappen, bergen en rotsen en ydillische watervalletjes die non-stop door het eiland stromen. Natuur, rust en prachtige stranden. Wat wil een mens eigenlijk nog meer?
natuur Madeira Portugal
8. Boottocht in Aveiro
Aveiro wordt soms ook wel eens het Venetië van Portugal genoemd. De kanalen van Aveiro lopen kriskras door de stad en hoe kan je deze mooie stad met zijn kleurige huisjes beter verkennen dan in een bootje? Geen saaie bootjes trouwens! De Moliceiro zijn kleurrijke, langwerpige boten die je boottocht toch wel uniek maken. Je kan zelf een volledige dag excursie maken in één van de bootjes. Er is dan ook veel te zien in het mooie Aveiro!
Aveiro boottocht
9. De Azoren
Portugal heeft heel wat eilandjes, maar het meest tot de verbeelding sprekend blijven wel de Azoren. De zeventien eilanden spreken al jaren tot de verbeelding en dat kan ook moeilijk anders… Prachtige natuur, buitengewone uitzichten en heerlijke rust. De eilanden zijn ook erg populair onder walvissen en dolfijnen, wat dit meteen ook een van de voornaamste toeristische attracties maakt.
Leuk weetje: vroeger werden de eilanden ook de Vlaamse eilanden genoemd, omdat ze vermoedelijk werden ontdekt door Vlaamse kolonisten.
de azoren Portugal
10. Bom Jesus do Monte
Portugal is een heel gelovig land, en er zijn dus heel wat pelgrimsoorden, kerken en kapellen. Een van de mooiste pelgrimsoorden ligt in Braga; het Bom Jesus do Monte. Nadat je de prachtige Barokke trappen hebt opgeklommen (116 meter hoog!) kom je uit bij een Barokke kerk die in 2015 nog tot basiliek werd verheven.
Bom Jesus do Monte Portugal