rotterdam bezienswaardigheden
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een van de grootste havensteden ter wereld lijkt op het eerste zicht misschien niet zo leuk voor een citytrip, maar daar vergis je je toch in!
Dit moderne antwoord op Amsterdam is in alles vooruitstrevend. Prachtige architectuur, innovatieve keuken, de beste clubs en bars en de gaafste musea van heel Nederland. Rotterdam is een stad die verrassend uit de hoek komt en je nog lang zal bijblijven.

De 6 leukste bezienswaardigheden in Rotterdam

Moderne constructies, interessante musea en heel wat cultuur. Je wordt verzot op Rotterdam!

1. De Erasmusbrug van Rotterdam
Reeds in 1996 was Rotterdam vooruitstrevend en vernieuwend! De Erasmusbrug -door sommige ook ‘de zwaan’ genoemd- is een sterk staaltje architectuur die de twee kanten langs de Maas met elkaar verbindt. Vanop de mooie brug krijg je een uitstekend uitzicht over de stad en de voorbijvarende industrie.

Erasmusbrug Rotterdam

2. Kubuswoningen
Vlak tegen Amsterdam Blaak Station liggen de bekende kubuswoningen. Deze gele kubussen staan schots en scheef op elkaar gestapeld en fungeren ook wel degelijk als woningen. In één van de woningen is er zelf een museum ondergebracht die je voor amper twee euro kan binnenstappen. Handig lijkt het ons in ieder geval niet… Maar mooi, dat is het zeker!

Kubuswoningen Rotterdam

3. De molens van Kinderdijk
Op een klein half uurtje van Rotterdam liggen de prachtige molens van Kinderdijk. Deze prachtige poldermolens staan op de UNESCO werelderfgoedlijst en dus zeker een fotootje waard. Je kan de molens perfect te voet of met de fiets bereiken, maar het domein rond de molens is wel verboden terrein voor auto’s.

Molens van Kinderdijk Rotterdam

4. Witte de With
In het centrum van Rotterdam vind je de Witte de With straat. Op zich niet spectaculair of speciaal, maar eens de avond valt breekt het feest hier los. De hele straat staat bol met leuke winkeltjes, bars en zelfs enkele clubs. Wil je wat gaan drinken of even de bloemetjes buiten zetten? Dan is er maar één plek en dat is Witte de With.

Witte de with straat Rotterdam

5. De Euromast
Het hoogste gebouw uit Rotterdam is de Euromast. Met zijn 185m hoogte is het zelf het hoogste bouwwerk van Nederland. Vanop het uitkijkplatform krijg je een prachtig zicht over Rotterdam, maar als je nog een beter zicht wilt krijgen stap je best nog iets hoger. Daar kan je -in een lekker warme capsule- genieten van een 360 graden uitzicht zonder dat je daar zelf wat voor moet doen. De capsule draait immers helemaal rond en gaat helemaal tot bovenaan de toren.

Euromast Rotterdam

6. De Markthal
De Markthal van Rotterdam is nog zo’n indrukwekkend, modern gebouw. Vlakbij de kubuswoningen zie je deze gebogen structuur al gauw opdoemen. Binnenin vind je een markt die permanent aanwezig is. Op deze markt vind je alle soorten eten! Lekkere snoepjes en desserts, gezonde versnaperingen, heerlijke kazen, vitaminerijke drankjes en delicieuze restaurants.

Markthal Rotterdam

 

» Alle excursies en uitstapjes in Rotterdam