bezienswaardigheden in San Francisco
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

“If you’re going to San Francisco. Be sure to wear some flowers in your hair” Zo luidt de songtekst van het bekendste ‘San Francisco nummer‘ ooit. De prachtige stad in de staat Californië ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en is een heerlijke plek om te vertoeven. San Francisco wordt gekenmerkt door de typerende heuvels waarop de stad is gebouwd en zij maken het mede hierdoor één van de leukste steden van Amerika. De relaxte en open sfeer die er heerst trekt veel toeristen. Met name uit Europa zijn er veel reizigers die de stad komen verkennen. Er zijn ontzettend veel (beroemde!) bezienswaardigheden in San Francisco, hierdoor is er veel te beleven en raak je er niet snel uit gekeken!

bezienswaardigheden in San Francisco

Golden Gate Bridge

Hoogstwaarschijnlijk is dit reusachtige bouwwerk één van de bekendste hoogtepunten van San Francisco: de Golden Gate Bridge. Zodra je aan San Francisco denkt doemt de rode hangbrug op in je gedachten. De bekende brug is hét symbool van de stad en trekt jaarlijks een kleine 9 miljoen bezoekers. Aan beide zijden van de brug zijn voetpaden, hierdoor is het mogelijk om te voet de brug te bewandelen. Ook fietsen is hier mogelijk en zorgt voor een pracht zicht over de omgeving van San Francisco. Een mooie foto met de brug op de achtergrond mag natuurlijk niet ontbreken!

golden gate bridge san francisco

Alcatraz

Een tweede bezienswaardigheid van San Francisco is Alcatraz. Het eiland in de baai werd jarenlang tussen 1934 en 1963 gebruikt als zwaar beveiligde gevangenis. De bekendste gevangene in de beruchte gevangenis was Alphonse Capone, beter bekend als Al Capone. Het eiland is de ultieme locatie voor een gevangenis, gezien de kans om te ontsnappen erg klein is. De bijzondere plek en rijke historie zorgen ervoor dat je dit niet mag missen. Op dit moment dient de gevangenis als een interactief museum waar je alles over het eiland en zijn ex-gevangenen te weten komt. Alcatraz bezoeken hoort daardoor zeker op je to-do lijstje wanneer je in San Francisco bent. Als toerist kan je Alcatraz bezoeken per ferry. Boek je tickets op voorhand. Dit is een van de populairste attracties van de Verenigde Staten en vaak zit het enkele dagen op voorhand volgeboekt.
Vanuit de haven Pier 33 in Fisherman’s Wharf is het slechts 15 minuten varen. Tijdens de wintermaanden is het verstandig om goed gekleed de oversteek te maken. Er kan een zeer koude wind staan op het eiland.

Boek je tickets online en vermijd wachtrijen.

Bezienswaardigheden San Francisco Alcatraz

 

Alamo Square

Voor een goed uitzicht over de omgeving van San Francisco moet je in Alamo Square zijn. Deze woonwijk staat bekend om haar Victoriaanse architectuur en ligt op een van de vele heuvels die de stad rijk is. Hierdoor kijk je over een groot gedeelte van de stad en is het voornamelijk bij zonsondergang een plaatje om te zien. De huizen in Alamo Square zijn in uiteenlopende kleuren geschilderd en hebben een mooie, interessante vormgeving. De “painted ladies” zijn ook het bezoeken waard en behoren met recht tot de mooiste bezienswaardigheden van San Francisco.

Painted Ladies Alamo Square - bezienswaardigheden San Francisco

Fine Arts Museum of San Francisco

Voor een stukje kunst en cultuur ben je in het Fine Arts Museum op de juiste plek. Het museum heeft 2 locaties, zowel in het Golden Gate Park als in het Lincoln Park kan je genieten van hedendaagse kunst, maar ook kunst uit de 17e tot 21e eeuw komt hier aan bod. Het is een interessant uitstapje voor het hele gezin, maar ook wanneer je een dagje rust en cultuur wilt proeven is het een goede uitvalsbasis tijdens de verdere drukte die de stad te bieden heeft.

san francisco museum of fine art

Chinatown

Je vindt bijna in iedere grote stad wel een Chinatown, zo ook in San Francisco. De bijzondere wijk behoort tot de leukste bezienswaardigheden van San Francisco. Het is de oudste Chinatown van Noord-Amerika en het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Waan je even in klein China en struin langs de vele Aziatische gebouwen die het straatbeeld van San Francisco sieren. De beste manier om alles te zien van dit kleine stukje China is door mee te gaan met de “Chinatown Tour”. Tijdens deze tour kom je langs een fortune cookie fabriek en mag je zelfs even een kijkje binnen nemen. Een unieke ervaring en zo kom je op een leuke manier te weten hoe en waar deze bijzondere koekjes gemaakt worden.San Francisco bezienswaardigheden Chinatown

Presidio van San Francisco

Het Presidio is een groots nationaal park in de stad waar je kunt wandelen, hiken, fietsen en nog veel meer. Ook rustig picknicken of genieten van de omgeving hoort hier zeker bij. Presidio is een mooi stuk groen in de drukke omgeving van San Francisco. De lokale bevolking is er gek op, en de vele toeristen die de stad bezoeken des te meer. Het is samen met het Golden Gate Park één van de grootste parken in de regio én Amerika. Het park behoort zeker tot één van de hoogtepunten van San Francisco.

Presidio San Francisco

Golden Gate Park

Als tweede park in de lijst is Golden Gate Park een grote aanrader. Het groene park ligt naast de bekende Golden Gate Bridge. Het is een groot stadspark waar het goed vertoeven is. Met ruim vier vierkante kilometer is het één van de grootste en best bezochte stadsparken van Amerika. De botanische tuin is onderdeel van het park, met een Japanse theetuin en een ontelbaar aantal prachtige bloemen en planten. Tevens is er een natuurwetenschappelijk museum voor de nodige kennis. Voor een moment van rust of een stukje cultuur is het iets wat je zeker moet doen in San Francisco. Je kunt er wandelen, fietsen, picknicken maar ook een van de vele evenementen bezoeken die regelmatig worden georganiseerd.

Golden Gate Park San Francisco

Kabeltram van San Francisco

Wanneer je op een authentieke wijze de stad wilt verkennen en de attracties en uitzichten van San Francisco op een leuke manier wilt zien, dan is een ritje op de kabeltram een aanrader. Er zijn drie verschillende routes door de stad. Je kunt er voor kiezen om de rode, groene of blauwe route te nemen. Iedere route rijdt langs andere hoogtepunten van San Francisco. In de tram is het mogelijk om een ticket te kopen. Het is een leuke manier om de stad met een gezin te verkennen én het scheelt een hoop kilometers wandelen!

san francisco kabeltram

Attracties en bezienswaardigheden bezoeken

Er is natuurlijk nog veel meer te zien dan deze acht bezienswaardigheden en attracties. Kijk eens wat er allemaal wordt aangeboden:

» Alle tours en excursies in San Francisco

 

Reizen naar de Verenigde Staten

[hotdeal country=”Verenigde Staten”]