sri lanka visum
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Een reis naar het mooie Sri Lanka is een prachtervaring. Als toerist dien je in het bezit te zijn van een visum voor Sri Lanka om het land te kunnen betreden. Deze visumregeling geldt voor alle soorten verblijven, van toeristisch tot zakelijk. Het visum voor Sri Lanka met toeristisch doeleind kan online worden aangevraagd. Je ontvangt het visum pas wanneer je bij de grenspost verschijnt. Online het visum aanvragen voor Sri Lanka werkt snel en eenvoudig. Lees hieronder handige tips.

visum sri lanka

Aanvragen van een visum voor Sri Lanka

Een visum aanvragen voor Sri Lanka is gemakkelijk. De gehele procedure verloopt online. Via de door de Sri Lankaanse overheid uitgegeven website kan je een toestemming voor het binnenreizen van het land aanvragen. Het ETA proces, Electronic Travel Authorization, houdt in dat jouw persoonlijke gegevens worden doorgegeven waarna je bij aankomst in Sri Lanka een visum in je paspoort krijgt. Iedere reiziger, ongeacht de leeftijd, is verplicht om deze ‘ETA’ voor een visum aan te vragen. Echter is tot de leeftijd van 11 jaar het visum gratis. 

Online een visum aanvragen voor Sri Lanka kost 30 USD. Door de schommelende koersen wordt het bedrag in Amerikaanse dollars aangegeven, maar uiteraard wanneer je de betaling voldoet met de creditcard kan dit in eigen valuta. Het fijne is dat de betaling online wordt gedaan, waardoor je veel tijd bespaard op de luchthaven.

Een toeristisch visum voor Sri Lanka is 30 dagen geldig. Directe verlenging behoort niet tot de mogelijkheden. Mocht je langer willen verblijven in Sri Lanka, dan is het aan te raden voorafgaand contact op te nemen met de ambassade van Sri Lanka in Brussel. 

Een zakenvisum kan enkel via de ambassade van Sri Lanka in Brussel worden aangevraagd. Dit is online niet mogelijk. De benodigde gegevens worden door de ambassade vrijgegeven. Bij interesse naar een zakenvisum is het daarom aan te raden eerst contact op te nemen en meer informatie betreft het visum op te vragen.

visum aanvragen Sri Lanka

Belangrijke tips

Naar Sri Lanka reis je met een paspoort. Reizen met een identiteitskaart is niet mogelijk. Iedere reiziger, ongeacht het reisdoel, vraagt met de gegevens uit het paspoort online toestemming om Sri Lanka binnen te reizen. Vervolgens wordt het visum ter plaatse bij de grenspost afgegeven. 

Het paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn op de dag van vertrek uit Sri Lanka. Ook dient het paspoort minimaal 1 lege visumpagina te hebben. 

Het is aan te raden om een kopie van de ‘ETA’, online toestemming, mee te nemen. 

Adresgegevens van de Sri Lankaanse ambassade in België

Voor informatie over Sri Lanka, de visum aanvraag, een zakenvisum of een eventuele verlenging van het visum kan je het beste contact opnemen met de ambassade van Sri Lanka in Brussel. Het is de enige politieke missie in België dat consulaire hulp biedt aan burgers in België. 

Ambassade van Sri Lanka
Jules Lejeunestraat 27 
1050 Brussel
België

Adresgegevens van de Belgische ambassade en consulaat in Sri Lanka

In Sri Lanka is België ook slechts op één post vertegenwoordigd. De enige politieke missie in het land wordt in Colombo uitgevoerd op het Belgische consulaat. Hier kan je als reiziger terecht wanneer er een noodgeval heeft plaatsgevonden en je graag consulaire hulp wilt krijgen.
Het is verstandig om dit adres bij je te dragen. 

Belgisch consulaat
Elvitigala Mawatha, 69 / 5 B – 
Colombo 8
Sri Lanka

visum aanvragen voor sri lanka