eSIM bali
5/5 - (1 vote)

De wereld van reizen verandert voortdurend en de manier waarop we reizen verandert mee. Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reisconnectiviteit is de eSIM voor op reis. Misschien heb je er al van gehoord, maar weet je nog niet precies wat het is en waarom het handig kan zijn tijdens je vakantie naar Bali. In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en je helpen de beste eSIM voor Bali te vinden, evenals tips over hoe je deze kunt gebruiken en waar je hem kunt kopen.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Voordat we ingaan op de details van de beste eSIM voor Bali, laten we eerst eens kijken naar wat een eSIM eigenlijk is en waarom het zo handig kan zijn voor reizigers.

De term “eSIM” staat voor “embedded SIM” en het is een ingebouwde SIM-kaart in je apparaat, zoals een smartphone of een tablet.
In plaats van een fysieke SIM-kaart te gebruiken, kun je met een eSIM je apparaat verbinden met een mobiel netwerk zonder dat je een fysieke kaart hoeft te vervangen.

Dit betekent dat je geen gedoe meer hebt met het kopen van een lokale SIM-kaart of het zoeken naar een plek om deze te laten knippen om in je apparaat te passen.
Met een eSIM kun je gemakkelijk van mobiel netwerk wisselen en profiteren van snel en betrouwbaar internet, waar je ook bent. Dit is vooral handig tijdens een rondreis door Indonesië, waar je waarschijnlijk veel tijd wilt doorbrengen op het strand en de lokale cultuur wilt ontdekken.

Met een eSIM ben je altijd verbonden en kun je al je avonturen delen met vrienden en familie thuis.

Voordelen van een eSIM:

 • Gemakkelijk te activeren zonder fysieke kaart.
 • Mogelijkheid om van mobiel netwerk te wisselen zonder van SIM-kaart te veranderen.
 • Snel en betrouwbaar internet, waar je ook bent.
 • Geen gedoe meer met het zoeken naar een plek om een lokale SIM-kaart te kopen en te laten knippen.
 • Bespaar tijd en geld door geen dure internationale roamingkosten te betalen.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle apparaten ondersteunen eSIM-technologie.

eSIM buitenland Bali

De beste eSIM voor Bali

Nu je meer weet over wat een eSIM is en waarom het handig kan zijn tijdens je vakantie naar Bali, laten we eens kijken naar de beste eSIM-opties die beschikbaar zijn.

Twee eSIM-aanbieders die populair zijn onder reizigers naar Bali zijn AirAlo en HolaFly.

AirAlo

AirAlo biedt betaalbare eSIM-plannen aan met een goede dekking op het hele eiland. Ze hebben verschillende dataplannen die aansluiten bij verschillende behoeften, van kortetermijnplannen voor een korte vakantie tot langdurige plannen voor een langer verblijf. Hun klantenservice is ook goed beoordeeld, wat handig kan zijn als je hulp nodig hebt bij het activeren van je eSIM.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5,5
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $8
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $11
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $16,5
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $24,75
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $40

HolaFly

HolaFly is een andere populaire eSIM-aanbieder voor Bali. Ze bieden ook betaalbare dataplannen en hebben een betrouwbare dekking op het hele eiland. Wat HolaFly onderscheidt, is dat zij alleen onbeperkte dataplannen verkopen. Handig als je met een groep reist of je telefoon als een hotspot wilt gebruiken.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €99

Met de kortingscode 5%OFF krijg je trouwens vijf procent op alle bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Bali

Naast AirAlo en HolaFly zijn er ook andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie naar Bali. Eén daarvan is BaliConnect, en nog een andere is TravelSIM.

Kijk zeker eens naar GetYourGuide hun mogelijkheden, want ook zij hebben interessante deals voor Indonesië (en Azië).

Wat is de goedkoopste eSIM in Bali?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste eSIM-optie voor Bali, lijkt AirAlo de goedkoopste. Dat komt vooral omdat je bij hen per GB kunt betalen. Het hangt er dus een beetje vanaf hoeveel data jij zult nodig hebben.

bali esim

Alternatief: Fysieke SIM + Waar kopen in Bali?

Hoewel een eSIM veel voordelen biedt tijdens je vakantie naar Bali, kan het zijn dat je liever een fysieke SIM-kaart gebruikt. Misschien heb je een ouder apparaat dat geen eSIM ondersteunt, of misschien geef je gewoon de voorkeur aan het gebruik van een traditionele SIM-kaart.

Als je in Bali op zoek bent naar een fysieke SIM-kaart, kun je deze meestal kopen bij lokale telecomwinkels, luchthavens of zelfs bij sommige hotels. Het kan handig zijn om van tevoren wat onderzoek te doen en te kijken welke aanbieders de beste dekking en tarieven bieden voor jouw behoeften.

Makkelijker: eSIM online

Als je de voorkeur geeft aan het gemak van een eSIM, kun je deze meestal online kopen en activeren voordat je op reis gaat. De meeste eSIM-aanbieders hebben een eenvoudig bestelproces op hun website, waar je kunt kiezen uit verschillende dataplannen en je apparaat kunt registreren.

Wanneer aankopen en activeren?

Nu je weet waar je de beste eSIM voor Bali kunt kopen en hoe je deze kunt activeren, vraag je je waarschijnlijk af wanneer je dit het beste kunt doen. Over het algemeen raden we aan om je eSIM ruim van tevoren te kopen en te activeren, zodat je zeker weet dat je verbonden bent zodra je op Bali aankomt.

eSIM indonesie bali

Hoe eSIM voor Bali activeren: stap voor stap?

Activeren van een eSIM voor Bali is meestal een eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Kies de beste eSIM-optie voor Bali, zoals AirAlo of HolaFly.
 2. Nadat je je eSIM hebt besteld, ontvang je meestal een e-mail met een QR-code.
 3. Scan de QR-code met je apparaat om je eSIM te activeren.
 4. Volg de instructies op het scherm om je eSIM te configureren en te verbinden met het mobiele netwerk.
 5. Zodra je eSIM is geactiveerd, kun je genieten van snel en betrouwbaar internet tijdens je vakantie in Bali!

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Bali

Voordat je een eSIM koopt voor je vakantie naar Bali, zijn er een paar belangrijke dingen om te weten:

 • Controleer of je apparaat eSIM-technologie ondersteunt. Niet alle apparaten zijn compatibel met eSIM, dus zorg ervoor dat je apparaat deze functie heeft voordat je een eSIM koopt.
 • Zorg ervoor dat je je apparaat hebt ontgrendeld voordat je een eSIM gebruikt. Sommige mobiele providers vergrendelen hun apparaten zodat je alleen hun eigen SIM-kaarten kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je apparaat is ontgrendeld voordat je een eSIM activeert.
 • Houd rekening met je dataverbruik tijdens je vakantie in Bali. Hoewel een eSIM handig is, kan het zijn dat je nog steeds beperkt bent in je datagebruik. Zorg ervoor dat je een dataplan kiest dat voldoende is voor je behoeften en wees bewust van je datalimieten om onverwachte kosten te voorkomen.

Met deze tips en informatie ben je klaar om de beste eSIM voor Bali te kiezen, deze te activeren en te genieten van snel en betrouwbaar internet tijdens je vakantie op dit betoverende eiland. Of je nu op zoek bent naar gemak, kostenbesparingen of flexibiliteit, een eSIM is een uitstekende optie voor reizigers die altijd verbonden willen blijven, waar ze ook gaan.