Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je van plan om naar Thailand te reizen en wil je optimaal gebruik maken van je smartphone? Dan is een eSIM voor op vakantie dé oplossing voor jou. In dit artikel bespreken we de beste eSIM opties voor Thailand, hoe je ze kunt gebruiken en waar je ze kunt kopen. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantie en verbonden blijven met het thuisfront.

Wat is een eSIM?

Een eSIM, ook wel een embedded SIM genoemd, is een digitale SIM-kaart die al is ingebouwd in je smartphone of wearable. Het is een kleine chip die het mogelijk maakt om verbinding te maken met een mobiel netwerk zonder fysieke SIM-kaart te hoeven plaatsen. Met een eSIM kun je eenvoudig van provider wisselen en hoef je geen plastic kaartje meer te verwisselen.

De opkomst van eSIM-technologie heeft de manier waarop we onze mobiele apparaten gebruiken en beheren aanzienlijk veranderd. Voorheen moesten we een fysieke SIM-kaart in onze telefoon plaatsen om toegang te krijgen tot mobiele netwerken. Dit betekende dat we vaak van SIM-kaart moesten wisselen wanneer we van provider veranderden of naar een ander land reisden. Met de komst van eSIMs is dit verleden tijd.

Met een eSIM kun je eenvoudig van provider wisselen zonder dat je een nieuwe fysieke SIM-kaart hoeft aan te schaffen. Je kunt gewoon de instellingen op je apparaat aanpassen en verbinding maken met een andere provider. Dit biedt meer flexibiliteit en gemak voor gebruikers, omdat ze niet langer gebonden zijn aan een specifieke provider of fysieke SIM-kaart.

eSIM thailand

Voordelen van een eSIM

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele fysieke SIM-kaart. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Flexibiliteit: Met een eSIM kun je gemakkelijk van provider wisselen zonder een nieuwe fysieke SIM-kaart te hoeven kopen. Dit kan handig zijn als je regelmatig naar het buitenland reist.
 • Dual-SIM functionaliteit: Met een eSIM kun je twee telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken op één toestel, handig als je zowel een zakelijk als een persoonlijk nummer hebt.
 • Geen gedoe met losse SIM-kaarten: Met een eSIM hoef je nooit meer te prutsen met fysieke SIM-kaarten die gemakkelijk kwijt raken of beschadigd kunnen raken.

Een ander voordeel van een eSIM is de mogelijkheid om eenvoudig nieuwe abonnementen toe te voegen aan je toestel. Met een traditionele SIM-kaart moest je naar een winkel gaan om een nieuwe kaart te kopen en deze fysiek in je telefoon te plaatsen. Met een eSIM kun je echter gewoon online een nieuw abonnement afsluiten en deze direct op je toestel activeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook gedoe.

Nadelen van een eSIM

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van een eSIM:

 • Beperkte ondersteuning: Niet alle telefoons ondersteunen eSIM. Het is belangrijk om te controleren of je huidige smartphone eSIM-activatie aanbiedt.
 • Beperkingen in sommige landen: Niet alle landen ondersteunen eSIM. Het kan zijn dat je in bepaalde landen alleen een fysieke SIM-kaart kunt gebruiken.

eSIM azie thailand

De beste eSIM voor Thailand

Als je van plan bent om naar Thailand te reizen en optimaal gebruik te maken van het mobiele netwerk, zijn er verschillende eSIM-aanbieders om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de beste eSIM-opties voor Thailand:

AirAlo

AirAlo is een populaire eSIM-provider die een goede dekking biedt in Thailand. Met AirAlo kun je snel en gemakkelijk een eSIM aanschaffen en activeren. Ze bieden verschillende data- en belbundels aan die ideaal zijn voor reizigers.

In vergelijking met HolaFly (zie hieronder) zijn zij duidelijk veel goedkoper.

Dit zijn hun mogelijkheden en tarieven voor Thailand:

 • 50 GB met geldigheidsduur van 10 dagen: $9,90
 • Onbeperkte data met geldigheidsduur van 15 dagen: $19,95

HolaFly

HolaFly is een andere betrouwbare eSIM-provider die sterk aanbevolen wordt voor reizen naar Thailand. Ze hebben betaalbare data- en belbundels en bieden uitstekende dekking in het hele land. Met HolaFly ben je altijd verbonden, waar je ook bent. Je betaalt bij hen meer, maar krijgt altijd onbeperkte data. Ideaal als je met een groep reist of je telefoon ook als een persoonlijke hotspot wilt gebruiken.

Dit zijn hun tarieven:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €19
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €69
 • 60 dagen en ongelimiteerde data: €87
 • 90 dagen en ongelimiteerde data: €99

Met de kortingscode 5%OFF krijg je trouwens vijf procent op alle bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een reis naar Thailand

Naast AirAlo en HolaFly zijn er ook andere eSIM-aanbieders die een goede dekking en service bieden in Thailand. Enkele van deze aanbieders zijn XYZ eSIM en ABC SIM.

Vergelijk daarom ook nog eens met de opties van GetYourGuide en Bol.com, want daar vind je nog meer aanbieders – ook tegen aantrekkelijke prijzen.

Het is altijd verstandig om de tarieven en dekking van verschillende providers te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat is de goedkoopste eSIM in Thailand?

Als je op zoek bent naar een goedkope eSIM-optie voor Thailand, zijn er verschillende providers die betaalbare tarieven aanbieden. AirAlo is hier duidelijk wel de goedkoopste. In Zelfs als je twee keer het onbeperkte pakket bij hen afsluit, zit je nog altijd (veel) goedkoper dan bij HolaFly.

Ook bij GetYourGuide vind je enkele heel goede eSIM’s voor in Azië.

Tip: kijk ook naar regionale eSIM’s voor Azië

Zowel HolaFly ald AirAlo en aanbieders op Bol.com als GetYourGuide bieden ook de optie aan om een eSIM af te sluiten die geldig is in meer landen dan alleen Thailand.

Als je een rondreis plant door (Zuidoost-)Azië, kan het dus heem interessant zijn om die prijzen ook eens te vergelijken! Op die manier hoef je niet voor bvb. Cambodja of Vietnam een aparte eSIM aan te schaffen.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

Bij HolaFly zijn dit de kosten voor een eSIM voor meerdere landen in Azië:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

Vergelijk deze mogelijkheden en tarieven van regionale eSIM’s voor Azië ook eens met de aanbiedingen van Bol.com en GetYourGuide.

eSIM Buitenland Thailand

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Thailand

Het gebruik van een eSIM tijdens je vakantie naar Thailand biedt verschillende specifieke voordelen:

 • Directe activatie: Met een eSIM kun je direct verbinding maken met het mobiele netwerk zodra je aankomt in Thailand. Je hoeft hiervoor geen lokale SIM-kaart te kopen en te activeren.
 • Makkelijk opladen: Je kunt je eSIM-data en beltegoed eenvoudig online opwaarderen, zonder dat je naar een fysieke winkel hoeft te gaan.
 • Geen gedoe met roaming: Met een lokale eSIM hoef je je geen zorgen te maken over hoge roamingkosten. Je kunt zorgeloos internetten en bellen tegen lokale tarieven.

Alternatief: fysieke SIM + Waar zijn die te koop in Thailand?

Als je geen eSIM wilt gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een fysieke SIM-kaart te kopen in Thailand. Er zijn verschillende telecomwinkels en kiosken waar je een SIM-kaart kunt kopen.

Populaire providers in Thailand zijn AIS, dtac en TrueMove. Zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs bij je hebt, omdat dit meestal vereist is om een SIM-kaart te kunnen kopen.

Makkelijker: eSIM online

Als je liever geen tijd wilt besteden aan het zoeken naar een fysieke winkel om een SIM-kaart te kopen, is een eSIM online aanschaffen de beste optie voor jou.

Je kunt eenvoudig online een eSIM aanschaffen bij verschillende providers en deze direct activeren.

Wanneer aankopen en activeren?

Je kunt een eSIM voor Thailand het beste aankopen en activeren voordat je naar Thailand reist. Dit geeft je voldoende tijd om de eSIM te activeren en eventuele problemen op te lossen voordat je op reis gaat.

Zorg ervoor dat je de juiste gegevens en instructies krijgt van de provider om de activatie soepel te laten verlopen.

Hoe eSIM voor Thailand activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Thailand is eenvoudig en kan in enkele stappen worden voltooid:

 1. Koop een eSIM bij een provider van jouw keuze.
 2. Ontvang de eSIM-activatie-instructies van de provider.
 3. Open de eSIM-instellingen op je telefoon en scan de QR-code die je hebt ontvangen.
 4. Volg de instructies op het scherm om de eSIM te activeren.
 5. Controleer of de eSIM correct is geactiveerd en verbinding maakt met het mobiele netwerk.

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Thailand

Voordat je een eSIM aanschaft voor Thailand, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

Met de juiste eSIM-provider kun je zorgeloos genieten van je reis naar Thailand en altijd verbonden blijven. Kies de beste eSIM-optie die bij je past en blijf altijd online, waar je ook bent in dit prachtige land.