Bezienswaardigheden in Spanje
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Van noord tot zuid-Spanje word je verwelkomt door prachtige stranden, majestueuze steden, fenomenale monumenten en een ongelooflijke cultuur en folklore.
Dit passionele land is voor de levensgenieters. Iedereen vind hier wel zijn gading. Of het nu gaat om vakantiegangers die alleen maar aan het strand willen liggen of avontuurlijke verkenners. Spanje is een land met meer diversiteit dan je op het eerste zicht zou denken.

10 Mooie bezienswaardigheden in Spanje

1. Het Alhambra
Het Alhambra is een van de bekendste middeleeuwse paleizen ter wereld! Tot het einde van de vijftiende eeuw was het in handen van de Moorse heersers en pas dan werd het prachtige islamitische bouwwerk door de katholieken heroverd. Het UNESCO gebouw is grandioos! Zowel van binnen als vanbuiten is het prachtig. Boek zeker op voorhand, aangezien er geen onbeperkte bezoekersaantallen binnen mogen!

Het Alhambra in Spanje

2. De Sagrada Familia
De Sagrada Familia is een gigantische basiliek, ontworpen door de befaamde Antoni Gaudi. De bouw van deze Catalaanse schoonheid werd in 1882 begonnen en zal pas in 2026 volledig af zijn. Nog even werk dus… Maar desalniettemin is het nu al een prachtige en unieke bezienswaardigheid.

Sagrada familia

3. De Canarische eilanden

De Canarische eilanden van Spanje staan synoniem voor zon, zee, strand en puur genieten. Helemaal in het zuiden van Spanje, temidden van de Atlantische Oceaan liggen de 13 Canarische eilanden, waarvan er acht van bewoond zijn. Met heerlijke temperaturen het hele jaar door is een bezoek aan één van deze prachtige eilanden altijd de moeite waard.

Canarische eilanden

4. Picos de Europa
De Picos de Europa of de ‘Pieken van Europa’ zijn enkele prachtige bergketens in het noorden van Spanje. De meeste bergtoppen zijn hoger dan 2000 meter en voor diegenen die liever in grotten afdalen is er ook goed nieuws! Hier vind je immers enkele van de diepste grotten van Spanje. De Picos de Europa is voornamelijk interessant voor natuurliefhebbers en wandelaars. Eigenlijk is het een perfect uitstapje voor iedereen die het noorden van Spanje bezoekt en er even op uit wil trekken.
Picos de Europa
5. Feesten op Ibiza
Ibiza is één van de bekendste eilanden ter wereld! Het is slechts één van de eilanden die tot de Balearen behoort, maar zeker en vast het bekendste. In Ibiza vind je alles terug! Mooie gebouwen, prachtige stranden en heel wat bezienswaardigheden. Maar één activiteit steekt hier toch met kop en schouders bovenuit: de geweldige feesten van Ibiza!
Je kan er iedere dag het feestbeest in jezelf loslaten en overdag heerlijk uitrusten op een van de tropische stranden.
feesten in Ibiza
6. Het Alcazar in Sevilla
Het befaamde Alcazar paleis is nog zo’n indrukwekkend paleis in Spanje! In het paleis vind je allerlei stijlen met elkaar vermengd, maar vooral de Islamitische (Moorse) en Neoklassieke stijlkenmerken zijn goed te zien. Niet alleen het interieur en exterieur van het gebouw zijn adembenemend. Ook de exotische tuinen zijn erg mooi. Het paleis is zo mooi dat de Spaanse koninklijke familie er regelmatig nog langs komt.
alcazar sevilla
7. Camp Nou
Belgen zijn dol op voetbal, en heel wat Belgen zijn ook verzot op de Spaanse voetbalteams! Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona en trekt jaarlijks heel wat toeristen. Op het terein van de voetbalclub vind je ook een clubmuseum. Als je de kans hebt om een voetbalmatch bij te wonen, doe dat dan zeker! De sfeer is buitengewoon, of je nu voetbalfan bent of niet.
Camp nou Spanje
8. De Mezquita van Cordoba
Het lijkt wel alsof iedere grootstad in Spanje een monumentale kathedraal heeft die je móét gaan bekijken! De kathedraal van Córdoba is nog zo’n UNESCO gebouw die werkelijk wonderbaar is. Voordat het een kathedraal was, was dit gigantische bouwwerk in feite een moskee (de Spaanse naam voor moskee is Mezquita). Hier vind je wederom heel wat prachtige Moorse architectuur en mooie tuinen terug. Zonder twijfel het mooiste gebouw van Cordoba!
Mezquita van Cordoba
9. Las Medulas
Vroeger was de regio rond Las Médulas een van de belangrijkste goudmijnen voor het Romeinse Rijk. Nu kan je daar nog steeds enkele archeologische opgravingen van gaan bekijken, maar het is eigenlijk voornamelijk de prachtige natuur die tegenwoordig heel wat toeristen aantrekken (als gevolg van de Romeinse mijntechniek). Het UNESCO werelderfgoed is grotendeels te voet toegankelijk. Je kan hier door gigantische, open grotten en wijdse landschappen wandelen.
Las Medulas
10. Het Ciutat de las Artes y las Ciencias

Spanje heeft heel wat mooie historische gebouwen, maar ook modernisme doen de Spanjaarden goed! De skyline van Valencia wordt opgesmukt door ‘de stad van kunst en wetenschap’ of de Ciudad de las Artes i les Ciencias, een cultureel en wetenschappelijk centrum waar verscheidene musea en openbare gebouwen zijn in ondergebracht. Ieder bouwwerk lijkt wel uit de toekomst te zijn geplukt.

Ciutat de les Arts i les Ciències
[hotdeal country=”spanje”]