gran canaria excursies
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Op Gran Canaria valt er heel wat te beleven waardoor je eigenlijk zelfs tijd te kort komt. Daarom loont het de moeite om goed na te denken over welke uitstapjes op Gran Canaria je wil maken. Sommige kan je eenvoudig zelf doen, voor andere is het eenvoudiger en goedkoper als je ze op voorhand in een georganiseerde formule boekt. Lees daarom hier alles over de tien leukste Gran Canaria excursies voor alle leeftijden en soorten reizigers.

Gran Canaria excursies

Wil je nóg meer ideeën krijgen voor je reis naar Gran Canaria? Kijk dan zeker eens naar de tours van GetYourGuide. Hier vind je meer dan 75 uitstapjes in Gran Canaria en bovendien kan je bij hen tot 24u op voorhand gratis annuleren.

 

 

1. Boottocht dolfijn spotten (33 euro pp)

Samen met maximum 96 andere passagiers ga je aan boort van de Spirit of the Seas in de haven van Puerto Rico om voor het ruime sop te kiezen op weg naar het avontuur. Je trekt de Atlantische Oeaan op waar de fascinerende grienden en tuimelaars in hun natuurlijke habitat vertoeven. Daarnaast is dit onderwaterleven rijk aan groene schildpadden en vliegende vissen, die je dankzij de glazen bodem van de boot uitstekend kan zien. De dolfijnen zwemmen mee in de golven van de boot, wat geweldige kliekjes (voor je Instagram) oplevert. In het onwaarschijnlijke geval dat je geen dolfijnen kunt zien, krijg je een gratis ticket om een volgende keer opnieuw je kans te wagen. Dit is absoluut een van de meest onvergetelijke Gran Canaria excursies. Boeken kan op deze pagina aan €33 per persoon.

gran canaria excursie boottocht dolfijnen

2. Mogán: tour van 40 minuten in een onderzeeër (31,5 euro pp)

Eén van de meest originele tours van Gran Canaria is er een waarbij je bovenstaand maritiem leven effectief onderwater bekijkt! De Golden Shark is achttien meter lang en vier meter breed, dus van claustrofobie zal je geen last hebben. De ideale manier om de kleurrijke vissen te bewonderen zonder dat je daarvoor een duikbrevet moet hebben. Daarnaast is er voor iedere passagier een televisiescherm waarop je alles extra goed kan volgen. Beschikbaarheid en prijzen vind je op deze website. Boeken kan vanaf €31,5 per persoon.

uitstapjes gran canaria mogan onderzeeer

3. Maspalomas: VIP camel ride, Dunes Experience en thee (21,5 euro pp)

Wie al eens in Marokko is geweest, heeft waarschijnlijk al een keertje op een kameel gereden en kan beamen wat voor een onvergetelijke ervaring dit is. Als je dit nog niet hebt gedaan en altijd al eens hebt willen doen, moet je daarvoor helemaal niet naar Marokko reizen! Zo is er op Gran Canaria de Kleine Saharra woestijn, waar je ook een ritje op een kameel kunt maken. De ideale manier om de gouden duinen van Maspalomas te verkennen. Eerst krijg je ook nog een glas thee te drinken in een berbertent, zo lijkt het alsof je in de echte Sahara bent! Interesse in deze leuke tour in Gran Canaria? Meer info vind je hier.

maspalomas gran canaria excursies

4. Sioux City Park: Western avontuur (22 euro pp)

In 1972 bouwde men een heus Far West dorpje na op Gran Canaria omdat hier een aantal westerns werden opgenomen. Nadien besloot men dit in te richten als een echt park, waar je je zo in het Wilde Westen waant. Je kan spectaculaire shows zoals een bankoverval en shoot outs tussen bandieten en de sheriff zien. Nadien kan je iets drinken in de Sioux City Saloon. Er is zelfs een dierentuin waar je reuzekippen, emoes, meerkatten en dwergkrokodillen kunt aanschouwen. Van een originele excursie op Gran Canaria gesproken! Boeken kan op deze pagina.

sioux city park gran canaria

5. Buggy Tour (95 euro voor één persoon, 120 euro voor twee personen)

Toegegeven, dit is één van de meer prijzigere tours op Gran Canaria, maar je mag wel achter het stuur kruipen van een coole buggy! Vervolgens maak je een ritje van 90 km rond het zuidelijke deel van het eiland. Je vertrekt eerst naar de Ayagaures vallei om door te rijden naar het panoramisch zicht dat je hebt vanaf het Pedro Gonzales uitzichtpunt. De perfecte plek om het indrukwekkende berglandschap in je op te nemen. Nadien rijd je door naar prachtige canyons en de charmante dorpjes. Verder bezoek je ook nog de Vallei van de Duizend Palmbomen en enkele andere spectaculaire uitzichtpunten. Vergeet niet dat kinderen die aan deze activiteit willen deelnemen groter moeten zijn dan 1,35 meter.
Wil je graag meer info of enkele foto’s zien? Dat kan op deze pagina.

buggy tour gran canaria

6. Gps-gebaseerde dagtocht op een Vespa (53 euro per groepje van twee personen)

Spring op een elegante Vespa Primavera 125 cc (waarvoor je enkel een autorijbewijs nodig hebt, geen speciaal motorrijbewijs) en verken zelf op eigen tempo het eiland. Dankzij de bijgeleverde gps vind je zo je weg en is het onmogelijk verdwalen. Dit is een van de leukste Gran Canaria excursies omdat je zelf de route kan bepalen en zo alle leuke hotspots zelf kan uitkiezen! Lijkt dit uitstapje je leuk? Prijzen, beschikbaarheid en online boeken kan hier.

vespa huren gran canaria tours

7. Safari naar Fataga in een jeep (52 euro pp)

Met maximum vier andere personen neem je plaats in een stoere Jeep, die wordt bestuurd door een professionele chauffeur die ook als gids fungeert. Dan begint je avontuur richting Lomos de Pedro langs vele bochtige weggetjes waarbij je een schitterend zicht hebt op de canyons en de hoogste piek van het Arguineguín ravijn. Dan is het tijd om off-road te gaan richting de dam bij Prese de Chira, het waterreservoir van het eiland. Langs Tunte kan je genieten van een ander soort en vulkanisch landschap. Je stopt nog even in het gezellige dorpje Cercado de Araña en uiteindelijk kom je aan in Fataga in de Vallei van 1000 Palmbomen. Een schitterende manier om tot bij plekken te komen waar je anders niet zou geraken en bovendien één van de meest complete excursies op Gran Canaria.
Boeken kan op deze pagina, en daar kan je ook meteen prijzen en beschikbaarheid checken.

fataga excursies gran canaria

8. Luxe catamaran boottocht (69 euro persoon)

Dit is een fantastische Gran Canaria excursie voor zij die het er eens goed van willen nemen. Je gaat aan boord van een luxe catamaran, waar geen kinderen zijn toegelaten. Tijdens het vier uur durende uitje mag je de hele tijd gebruik maken van de open bar en de honger stillen aan het koud en warm buffet. Daarbij kan je het onderwaterleven bewonderen dankzij de glazen vloer van de boot. Onderweg stop je ook nog eens om te snorkelen of zwemmen. En het mooiste van al is dat de boot uitgerust is met wifi, dus je kan je vrienden lekker jaloers maken met je avonturen!
Lijkt deze tour jou ook als een droom? Boek dan snel online!

gran canaria excursies catamaran boottocht

9. Viservaring in het zuiden (72 euro pp)

Dit is een van de ultieme mannen excursies op Gran Canaria: vijf à zes uur heerlijk ongestoord vissen! Tijdens het hoogseizoen (van september tot maart) doe je aan bodemvissen en van april tot september doe je aan het zogenaamde “trolling”. Hierbij gebruik je één of meerdere vislijnen die van aas zijn voorzien en door het water worden getrokken. Als je geen vis vangt, kan je altijd genieten van de verse lunch die wordt voorzien. Boeken kan online via deze pagina.

tours gran canaria vissen

10. Snorkelen bij Las Canteras Beach (39 euro pp)

Snorkelen is een van de Gran Canaria excursies die je absoluut niet mag missen. Begeleid door een professionele instructeur die je veiligheid te allen tijde kan garanderen kan je de kleurrijke vissen die de Spaanse wateren kenmerken van naderbij bewonderen. Met een beetje geluk zie je zelfs een octopus of zeeslang! Deze activiteit kan worden gedaan door iedereen vanaf tien jaar of ouder. Prijzen, beschikbaarheid en boeken kan via deze website.

excursies gran canaria snorkelen las canteras beach

Daarbovenop zijn er nog een heel aantal andere excursies op Gran Canaria (zoals bijvoorbeeld een krokodillenboerderij), maar deze zijn toch wel de tien leukste uitstapjes op het eiland. Zeker in het hoogseizoen kan het druk zijn dus om van een plekje verzekerd te zijn kan je best (ruimschoots) op voorhand reserveren. Zo kan je zorgeloos genieten van een onvergetelijke vakantie op dit paradijs op aarde.