eSIM india
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Ben je van plan om naar India te reizen? Dan is het handig om te weten welke eSIM de beste keuze is voor jouw avontuur in dit prachtige land.

In dit artikel zal ik je alles vertellen over eSIM’s in het buitenland, waarom ze handig zijn voor reizigers naar India, de voordelen en nadelen ervan, en natuurlijk de beste eSIM die je kunt kiezen.

Daarnaast geef ik je handige tips over hoe je een eSIM kunt gebruiken en waar je deze kunt kopen.

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM, ook wel bekend als een embedded Subscriber Identity Module, is een ingebouwde SIM-kaart die in veel moderne smartphones en tablets kan worden geïnstalleerd. Het verschil met een traditionele fysieke SIM-kaart is dat je met een eSIM geen fysieke kaart hoeft te plaatsen. In plaats daarvan kun je de eSIM rechtstreeks in je apparaat activeren via een QR-code of een mobiele netwerkprovider.

Voor reizigers naar India zijn eSIM’s enorm handig omdat ze het gedoe van het kopen en vervangen van fysieke SIM-kaarten elimineren. Met een eSIM kun je eenvoudig van mobiele provider wisselen zonder dat je een nieuwe SIM-kaart hoeft te kopen en in je telefoon hoeft te plaatsen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld, omdat je geen nieuwe SIM-kaart meer hoeft te kopen telkens wanneer je een ander land bezoekt.

Daarnaast bieden eSIM’s ook andere voordelen voor reizigers. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om meerdere mobiele netwerkproviders op één apparaat te hebben. Dit is ook erg handig bij 2FA logins.

Voordelen van een eSIM:

  • Gemakkelijk wisselen van mobiele provider zonder fysieke kaarten te hoeven vervangen

Een van de grote voordelen van een eSIM is het gemak waarmee je van mobiele provider kunt wisselen, zonder gedoe met fysieke kaarten. Met een eSIM kun je eenvoudig van provider veranderen door simpelweg de instellingen op je apparaat aan te passen. Dit betekent dat je niet langer naar een telecomwinkel hoeft te gaan om een nieuwe SIM-kaart te kopen en te installeren. Het enige wat je hoeft te doen, is de benodigde gegevens invoeren en je bent klaar om te gaan!

  • Geen gedoe meer met zoeken naar lokale telecomwinkels om SIM-kaarten te kopen

Het gedoe van het zoeken naar lokale telecomwinkels om SIM-kaarten te kopen behoort tot het verleden met een eSIM. Je kunt nu eenvoudig vanuit huis of kantoor je mobiele provider wijzigen, zonder dat je fysiek naar een winkel hoeft te gaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite en eventuele frustratie die gepaard gaat met het vinden van een winkel die de juiste SIM-kaarten op voorraad heeft.

  • Flexibiliteit om meerdere telefoonnummers te hebben voor zakelijke en persoonlijke doeleinden

Een eSIM biedt ook de flexibiliteit om meerdere telefoonnummers te hebben voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden. Met een eSIM kun je eenvoudig meerdere profielen op je apparaat hebben, elk met een ander telefoonnummer. Dit is vooral handig voor mensen die hun telefoon zowel voor werk als privé gebruiken. Je kunt eenvoudig schakelen tussen verschillende nummers, afhankelijk van de situatie, zonder dat je meerdere fysieke SIM-kaarten hoeft te hebben.

eSIM indie

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle smartphones en tablets ondersteunen eSIM-technologie
 • Sommige providers bieden mogelijk geen eSIM-plannen aan in bepaalde landen
 • Niet alle mobiele netwerken hebben dekking in afgelegen gebieden van India

De beste eSIM voor India

Als het gaat om de beste eSIM voor India, zijn er een paar spelers op de markt die uitblinken.

AirAlo

Een van de topkeuzes is AirAlo. Deze eSIM-provider biedt uitstekende dekking in heel India en heeft flexibele dataplannen die zijn afgestemd op de behoeften van reizigers. Daarnaast bieden ze ook goede klantenondersteuning voor eventuele vragen of problemen die je kunt tegenkomen tijdens je reis.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $4,5
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $8
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $10,5
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $15
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $25
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $40

HolaFly

Een andere eSIM-provider die het vermelden waard is, is HolaFly. Met hun brede dekking en betaalbare dataplannen kunnen reizigers in India genieten van een betrouwbare en snelle internetverbinding zonder gedoe met fysieke SIM-kaarten.

Bij HolaFly betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €29
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €44
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €59
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op hun prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in India

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in India. Enkele bekende namen zijn XYZ Telecom en ABC Mobile.

Kijk zeker eens naar de data eSIM’s van GetYourGuide. Ook Bol.com verkoopt die!

Wat is de goedkoopste eSIM in India?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste eSIM in India, loont het de moeite om de tarieven en dataplannen van verschillende providers te vergelijken. AirAlo lijkt in dit geval wel het goedkoopst voor reizigers naar India.

Zorg ervoor dat je de voorwaarden en tarieven grondig controleert voordat je een beslissing neemt.

India eSIM kopen

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in India?

Als je geen eSIM wilt gebruiken, kun je nog steeds een fysieke SIM-kaart kopen in India. Je kunt SIM-kaarten kopen bij lokale telecomwinkels, luchthavens of zelfs online.

Populaire mobiele netwerkproviders in India zijn Airtel, Vodafone Idea en Jio. Deze providers hebben een breed scala aan dataplannen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Wanneer aankopen en activeren?

Je kunt je eSIM voor India het beste aankopen en activeren voordat je op reis gaat. Op die manier ben je klaar om verbinding te maken zodra je aankomt en hoef je geen tijd te verspillen aan het zoeken naar een lokale telecomwinkel. Het is raadzaam om dit enkele dagen voor je vertrek te doen om mogelijke problemen of vertragingen op te lossen.

Stappenplan: Hoe eSIM voor India activeren

Het activeren van je eSIM voor India is een eenvoudig proces dat maar een paar stappen vereist:

 1. Ontvang de QR-code per e-mail
 2. Open de instellingen van je smartphone of tablet
 3. Navigeer naar het gedeelte “Mobiele netwerk” of “Cellular”
 4. Scan de QR-code met je camera
 5. Volg de instructies op het scherm om je eSIM te activeren
 6. Geniet van je verbinding in India!

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor India

Voordat je een eSIM voor India koopt, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten:

 • Niet alle smartphones en tablets ondersteunen eSIM-technologie. Controleer of jouw apparaat compatibel is voordat je een eSIM aanschaft.

eSIM buitenland India

Met deze informatie ben je nu goed voorbereid om de beste eSIM voor India te kiezen, deze te gebruiken en te kopen. Geniet van je reis en maak je geen zorgen meer over het gedoe met fysieke SIM-kaarten. Met een eSIM kun je onbezorgd en gemakkelijk verbonden blijven tijdens je avontuur in India!