De mooiste eilanden van Griekenland
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Deze Griekse eilanden mag je zeker niet missen!

Wie droomt er niet van een luilekkervakantie op een of ander tropisch eiland? Toch hoef je niet noodzakelijk naar Bali of Bora Bora te trekken om onder de indruk te zijn van een paradijselijk landschap. In zuid europa vind je de eilanden van Griekenland die tot de mooiste ter wereld behoren.

1. Santorini

Het eiland Santorini is de klassieker als we het hebben over eilanden in Griekenland. Ongetwijfeld behoort het Griekse eiland tot een van de mooiste eilanden van Europa. Santorini is een vulkanisch eiland en zijn zwarte stranden zijn in schril contrast met de hemelsblauwe zee en de witte huisjes die op de kliffen zijn gebouwd. Santorini is de perfecte bestemming als je houdt van het nachtleven en de romantiek.

Prijs: €€€€€

santorini griekenland
Santorini is één van de mooiste Griekse eilanden, en zeker één van de bekendste!

2. Corfu

Van alle eilanden is het eiland Corfu misschien wel die met de meeste variatie. Net daarom wordt er wel eens beweerd dat Corfu het mooiste Griekse eiland is. Van de mix van etnische culturen tot de verscheidenheid in het landschap. De invloeden van hun Griekse, Italiaanse, Franse en Britse verleden is terug te vinden in de architecturale stijl van de dorpjes. Buiten die dorpjes tref je eveneens nog heel wat indrukwekkende ongerepte stranden aan.

Prijs: €€€€

corfu griekenland
Corfu, met zijn prachtig blauwe wateren. Een paradijs in Europa!

3. Mykonos

Mykonos is het eiland voor de vakantiegangers die van het uitgaansleven willen genieten. Het wordt wel eens het Ibiza van de Griekse eilanden genoemd. De gezapige sfeer die in de straten hangt is besmettelijk en verovert je van zodra je voet op Mykonos zet. Net om die reden is het eiland een van de meest populaire eilanden in zuid europa. De stad Chora is een typische stad op Mykonos en trekt met zijn prachtige witte molens en gezellige haven heel wat toeristen aan. Paradise beach is dan weer een van de mooiste stranden.

Prijs: €€€€€

mykonos mooiste eilanden griekenland
Zonsondergang op het strand van Mykonos.

4. Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland en meteen ook het meest bevolkte. Dat maakt het ook een van de meest bezochte bestemmingen in Griekenland. Het eiland is een lappendeken vol historische, charmante havens waar gezellige terrasjes de toeristen lokken. Het binnenland is dan weer een groene oase vol olijfbomen die het eiland groener maakt dan de rest. Het ruige gebergte en ruwe kloven zoals de Samariakloof zijn een perfecte daguitstap voor wie even de prachtige stranden wil inruilen voor een portie cultuur en natuur. Het zijn dus niet alleen zonnekloppers die naar hier trekken maar ook outdoor liefhebbers die willen wandelen, klimmen, paardrijden of zwemmen.

Prijs: €€€€

kreta griekenland
Kreta, volgens velen een van de mooiste plaatsen van Griekenland!

5. Paxi

Paxi is een van de grootste Ionische eilanden en is dicht bij Corfu gelegen. Toch is het een stuk minder toeristisch. Nochtans kan Paxi omschreven worden als een oase van rust en biedt het dus hetgeen waar de reiziger naar op zoek is. Voeg daar de prachtige stranden en gezellige restaurantjes aan toe en je hebt alles om het als een van de mooiste eilanden van Europa te beschouwen. De haven van Gaios is een van de grootste trekpleisters van Paxi. Het beste moment van de dag is ’s avonds wanneer de dagjestoeristen die hier hun dag hebben gespendeerd terug naar Corfu zijn vertrokken. Op dat moment heb je de zonsondergang bijna voor je alleen terwijl je geniet van een van de heerlijke visgerechten.

Prijs: €€

Paxi griekenland
Paxi, één van de minder toeristische eilanden in Griekenland.

6. Tilos

Tilos is een van de mooiste plaatsen van Griekenland waar het massatoerisme niet reikt. De bergen en het ruwe landschap maken deze bestemming een favoriet voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar het wildlife dat het eiland te bieden heeft. Je kunt er oog in oog komen te staan met dieren zoals dwergolifanten en talloze exotische vogelsoorten. Gezien het eiland geen luchthaven heeft is het enkel te bereiken met de boot vanaf Rhodos, Mykonos of Athene.

Prijs: €€€

tilos griekenland eilanden
Tilos, nog zo’n eiland in Zuid-Europa dat er hemels uitziet!

7. Ikaria

De naam van het eiland is afkomstig van de legende dat Icarus hier in de zee zou zijn neergestort nadat hij vanaf Kreta wou ontsnappen. In dat geval had Icarus geluk want het eiland heeft adembenemende vergezichten en mysterieuze baaien. De echte troeven van het eiland zijn echter het bijna ontoegankelijke, wilde en bergachtige binnenland. Ook de thermische waterbronnen hier zijn een echte must-do. Misschien is het net daarom dat de lokale inwoners sommigen van de oudste mensen ter wereld worden.

Prijs: €€€

ikaria bestemmingen griekenland
Ikaria is een minder bekende bestemming in Griekenland, maar daardoor is het ook een echt pareltje!

8. Zakynthos

Volgens sommigen is Zakynthos één van de mooiste eilanden van Griekenland. Sommigen beweren zelfs dat het het mooiste Griekse eiland is, maar de realiteit is dat dat erg afhangt van de voorkeur. Wel heeft Zakynthos voor heel wat verschillende type reizigers iets te bieden. Net dat verklaart de populariteit van het eiland. Zo vinden zowel zonnekloppers, natuurliefhebbers en fuifbeesten hier hun gading. Het Vassilikos schiereiland is een goede keuze voor wie houdt van de natuur terwijl het uitgaansleven zich vooral afspeelt in de levendige stadjes in het zuiden en het oosten zoals Laganas en Kalamaki. De iconische Schipwreck Bay waar ivoorwitte rotskliffen uit de hemelsblauwe zee rijzen is een zicht dat je anders enkel op een postkaartje treft.

Prijs: €€€€

zakynthos mooiste griekse eiland
Zakynthos is misschien wel het mooiste Griekse eiland… Vinden jullie dat ook?

9. Skyros

Het is moeilijk iemand te vinden die het eiland Skyros heeft bezocht en er niet van houdt. Skyros is wellicht een van de mooiste eilanden van Griekenland en is gelegen in het westelijke gedeelte van de Egeïsche zee. Het is wellicht eveneens een van de rustigste eilanden. Een levendig nachtleven zal je hier niet aantreffen, maar overdag kun je een fiets of scooter huren en de verborgen schatten in de kleine straatjes gaan ontdekken. Het noordelijke gedeelte van het eiland is bedekt met groene heuvels en de thuis van Mount Olympus terwijl het zuiden dan weer erg vlak en dor is. Een contrast waar je ongetwijfeld van zult houden.

Prijs: €€€

skyros griekenland mooiste eilanden in europa
Griekenland heeft enkele van de mooiste eilanden in Europa. En Skyros is daar ook eentje van!

10. Gavdos

Het meest zuidelijke eiland is meteen ook het meest ongerepte eiland. Net daarom behoort het tot een van de mooiste eilanden in Europa. De unieke en intacte natuur lopen hand in hand met hun toewijding om de eeuwenoude tradities in stand te houden. Gavdos is zoals de Griekse eilanden er veertig jaar geleden bij lagen. Toeristische attracties zal je er niet aantreffen, maar dat is net de charme van het eiland.

Prijs: €€

gavdos mooiste eilanden van griekenland
Gavdos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Misschien zelfs van Europa!