marokko visum
5/5 - (1 vote)

Voor een vakantie naar Marokko is het niet nodig om een visum aan te vragen. Je kunt tot maximaal 90 dagen vrij in het land verblijven. Er zijn echter enkele eisen waar je als toerist aan dient te voldoen, deze worden hieronder verder toegelicht. Eens je langer wilt blijven of meerdere malen naar het land wilt reizen dien je wel een visum voor Marokko aan te vragen. Een visum voor Marokko kan worden aangevraagd bij de ambassade van Marokko. Dit kan op slechts één locatie in België en dat is Brussel.

Voorwaarden voor visumvrij reizen

Je kunt zonder visum Marokko betreden, mits je niet langer dan 90 dagen in het land verblijft. Echter zijn er een aantal criteria waaraan je dient te voldoen.

  • Je moet als reiziger in het bezit te zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen.
  • Er moet een bewijs zijn van een retourvlucht of een vlucht naar een eventuele volgende bestemming (m.a.w. er moet al een volgende vlucht zijn geboekt.)
  • Je dient als reiziger documenten voor een eventuele volgende reis vanuit Marokko te kunnen aantonen.
  • Er bestaat vrijwel geen verschil tussen een toeristisch of zakelijk bezoek aan Marokko.
  • Ook in de aanvraag van een visum voor langer verblijf wordt er vrijwel geen onderscheid gemaakt tussen beide doeleinden.

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met het consulaat van Marokko in Antwerpen, Brussel of Luik of de Marokkaanse ambassade in Brussel.

Visum Marokko

Belangrijke tips

Er zijn een aantal handige en belangrijke weetjes die van toepassing kunnen zijn bij het plannen van een reis naar Marokko. Vragen als: “Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Marokko?” en “Gebruik je een paspoort of identiteitskaart in Marokko?” worden hieronder beantwoord.

Over het algemeen is het reizen met een paspoort naar Marokko aan te raden. Een paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Marokko.
Mocht je met een identiteitskaart willen reizen, dan zijn er een aantal criteria van toepassing. Zo kan er enkel met een identiteitskaart gereisd worden wanneer het een door een touroperator georganiseerde reis is, die uit minimaal 8 deelnemers bestaat. Daarnaast dien je samen met de groep reizigers het land te betreden en is het kunnen tonen van een hotelvoucher verplicht.

Consulaat Marokko

Adresgegevens van de ambassade van Marokko in België

Het aanvragen van een visum voor Marokko kan bij de ambassade van Marokko in Brussel. België heeft meerdere Marokkaanse diplomatieke missies, maar enkel de ambassade verwerkt de aanvragen van de visa.

De Marokkaanse ambassade
Sint-Michielslaan 29
1040 Brussel

Adresgegevens van het Belgische consulaat en ambassade in Marokko

Het is altijd verstandig onderstaande adresgegevens op te slaan of bij te hebben. In geval van nood of problemen kan je terecht bij de Belgische ambassade of consulaat in Marokko.

Ambassade Rabat
6 Avenue Mohamed El Fassi
10010 Rabat
Marokko

Consulaat-generaal Casablanca
9, Rue Al Farabi
20070 Casablanca
Marokko

hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor marokko