eSIM azie
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Als je van plan bent om naar Azië te reizen, is het hebben van een eSIM een absolute must. Met een eSIM in het buitenland kun je eenvoudig en zonder gedoe verbonden blijven, waar je ook bent. Maar wat is een eSIM precies? En waar kun je de beste eSIM voor Azië kopen en hoe gebruik je deze?

Wat is een eSIM?

Een eSIM, ook wel bekend als een ingebouwde SIM-kaart, is een geïntegreerde SIM-kaart die rechtstreeks is ingebouwd in je apparaat. In tegenstelling tot een fysieke SIM-kaart, hoef je geen fysieke kaart te plaatsen of te verwisselen. Een eSIM maakt verbinding via het mobiele netwerk, net als een reguliere SIM-kaart. Het enige verschil is dat je de instellingen op afstand kunt beheren, zonder dat je een fysieke kaart hoeft te vervangen.

De opkomst van eSIM-technologie heeft de manier waarop we onze apparaten gebruiken en verbinden met mobiele netwerken aanzienlijk veranderd. Met een eSIM kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen verschillende mobiele netwerken zonder dat ze fysiek van SIM-kaart hoeven te wisselen. Dit biedt een groot gemak en flexibiliteit, vooral voor mensen die vaak reizen of meerdere telefoonnummers gebruiken.eSIM buitenland AZie

Voordelen van een eSIM:

Een eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten. Laten we eens kijken naar enkele van deze voordelen:

 • Geen gedoe met fysieke SIM-kaarten: Met een eSIM hoef je geen SIM-kaart te kopen, te plaatsen of te verwisselen. Alles is geïntegreerd in je apparaat, waardoor je geen gedoe meer hebt met het fysiek beheren van SIM-kaarten.
 • Vrijheid en flexibiliteit: Met een eSIM kun je verbinding maken met lokale netwerken in Azië en profiteren van lagere tarieven en betere dekking. Dit betekent dat je tijdens je reis in Azië kunt genieten van naadloze connectiviteit zonder je zorgen te maken over het kopen van lokale SIM-kaarten.
 • Geen roamingkosten: Een ander voordeel van een eSIM is dat je lokale tarieven kunt gebruiken in plaats van dure roamingkosten te betalen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je regelmatig naar het buitenland reist.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid: eSIM-verbindingen zijn over het algemeen stabieler en betrouwbaarder dan wifi-verbindingen. Dit is vooral handig als je afhankelijk bent van een betrouwbare internetverbinding voor werk of andere belangrijke taken.

Nadelen van een eSIM:

 • Beperkte compatibiliteit: niet alle apparaten ondersteunen eSIM-technologie. Het is belangrijk om te controleren of jouw apparaat deze functie heeft.
 • Beperkte beschikbaarheid: niet alle landen en telecommunicatiebedrijven ondersteunen eSIM-verbindingen. Gelukkig is dit in Azië echt geen probleem.

azie esim kopen

De beste eSIM voor Azië

Als je op zoek bent naar de beste eSIM voor Azië, zijn er verschillende aanbieders die je kunt overwegen.

AirAlo

Met AirAlo kun je eenvoudig en tegen betaalbare tarieven verbonden blijven tijdens je verblijf in Azië. Ze bieden uitstekende dekking in populaire reisbestemmingen en hebben verschillende datapakketten om aan jouw behoeften te voldoen. Daarnaast biedt AirAlo 24/7 klantenservice, mocht je hulp nodig hebben tijdens je reis.

Bij AirAlo zijn dit de tarieven:

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $5
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $13
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $20
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $37
 • 50 GB met geldigheidsduur van 90 dagen: $100
 • 100 GB met geldigheidsduur van 180 dagen: $185

HolaFly

HolaFly is een andere geweldige optie voor een eSIM in Azië. Ze bieden betrouwbare en snelle verbindingen in verschillende landen in Azië. Met HolaFly kun je eenvoudig je eSIM online kopen en activeren, voordat je op reis gaat. Ze hebben ook een gebruiksvriendelijke app waarmee je eenvoudig je data- en beltegoed kunt beheren.

Bij hen betaal je dit:

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57
 • 30 dagen en ongelimiteerde data: €79

En met de kortingscode 5%OFF krijg je meteen vijf procent op bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Azië

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je vakantie in Azië. Enkele van deze aanbieders zijn SimLocal, GigSky en Ubigi.

Je doet er goed aan om ook eens de eSIM-kaartjes van Bol.com en GetYourGuide. te bekijken. Ook deze zijn goed en kosten niet veel geld.

Het is belangrijk om de tarieven, dekking en beschikbaarheid van eSIM-verbindingen van deze aanbieders te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

Belangrijk: kies een eSIM voor volledig Azië

Als je van plan bent om naar meerdere landen in Azië te reizen, is het belangrijk om een eSIM te kiezen die dekking biedt in alle landen die je wilt bezoeken. Sommige eSIM-aanbieders bieden alleen dekking in specifieke landen, terwijl andere aanbieders volledige dekking in Azië bieden. Zorg ervoor dat je een eSIM kiest die voldoet aan jouw plannen en behoeften.

Ga je maar naar één land in Azië? Dan is een eSIM specifiek voor dat land meestal goedkoper!
Voor Azië schreef ik ook al deze uitgebreide gidsen:

Wat is de goedkoopste eSIM in Azië?

De prijs van een eSIM in Azië varieert afhankelijk van de aanbieder en het datapakket dat je kiest. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen redelijk zijn, vooral in vergelijking met roamingkosten. In de meeste gevallen is AirAlo het goedkoopst, maar het hangt er ook vanaf wat je precies wilt. Beperkte of onbeperkte data? Hoeveel dagen? …

Het is daarom belangrijk om de tarieven van verschillende eSIM-aanbieders te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

eSIM voor Azie vakantie

Voordelen van een eSIM in volledig Azië

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een eSIM tijdens je vakantie in Azië. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Vrijheid om te reizen: met een eSIM kun je eenvoudig van het ene naar het andere land reizen zonder je zorgen te hoeven maken over het kopen van lokale SIM-kaarten of het overschakelen van netwerken.
 • Betere dekking: eSIM-aanbieders hebben vaak partnerschappen met meerdere telecommunicatiebedrijven, waardoor je een betere dekking krijgt dan met een lokale SIM-kaart.
 • Lagere kosten: lokale datapakketten en belminuten zijn over het algemeen goedkoper dan roamingkosten. Met een eSIM kun je dus geld besparen tijdens je reis.
 • Makkelijk beheer: met een eSIM kun je eenvoudig je data- en beltegoed beheren via een gebruiksvriendelijke app. Dit maakt het gemakkelijk om je kosten onder controle te houden tijdens je reis.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Azië?

Als je geen eSIM wilt gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een fysieke SIM-kaart te kopen tijdens je verblijf in Azië. Je kunt lokale telecommunicatiewinkels vinden waar je prepaid SIM-kaarten kunt kopen. Deze SIM-kaarten bieden vaak goede tarieven en dekking in het land waar je verblijft.

Vergeet wel niet dat je voor elk land een nieuwe SIM zult moeten kopen.

Wanneer aankopen en activeren?

Het is raadzaam om je eSIM voor Azië ruim voor je reis aan te schaffen en te activeren. Dit geeft je voldoende tijd om eventuele technische problemen op te lossen en je vertrouwd te maken met het gebruik van de eSIM. Het is vaak mogelijk om je eSIM enkele weken of maanden voor je reis te kopen, dus plan je aankoop dienovereenkomstig.

Hoe eSIM voor Azië activeren: stap voor stap?

Het proces om je eSIM voor Azië te activeren is relatief eenvoudig en verschilt per aanbieder. Over het algemeen volg je deze stappen:

 1. Koop je eSIM online bij bvb. één van bovenstaande aanbieders.
 2. Ontvang de eSIM-activatiecode.
 3. Open de instellingen van je apparaat en zoek naar het gedeelte voor mobiele netwerken of SIM-instellingen.
 4. Selecteer ‘Voeg mobiel abonnement toe’ of een vergelijkbare optie.
 5. Voer de eSIM-activatiecode in wanneer hierom wordt gevraagd.
 6. Volg de instructies op het scherm om je eSIM te activeren.
 7. Eenmaal geactiveerd, kun je verbinding maken met het netwerk en genieten van je eSIM tijdens je rondreis door Azië.

esim data azie

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Azië

Voordat je een eSIM koopt voor je reis naar Azië, zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Aldus de wetgeving van sommige Aziatische landen, kan het gebruik van eSIM-kaarten beperkingen hebben met betrekking tot de toegang tot internet of bepaalde inhoud. Jup, censuur bestaat hier nog op sommige plekken…
 • Zorg ervoor dat jouw apparaat compatibel is met eSIM-technologie voordat je een eSIM koopt. Niet alle apparaten ondersteunen deze functie.
 • Controleer de tarieven, dekking en beschikbaarheid van eSIM-verbindingen in de specifieke landen die je wilt bezoeken. Elk land kan verschillende aanbieders en voorwaarden hebben.

Met de beste eSIM voor Azië kun je zonder zorgen reizen en altijd verbonden blijven. Vergelijk verschillende aanbieders, kies de eSIM die het beste bij jouw behoeften past en volg de eenvoudige stappen om je eSIM te activeren. Eenmaal geïnstalleerd, ben je klaar om optimaal van je reiservaring in Azië te genieten!