nederland bezienswaardigheden
5/5 - (1 vote)

Onze noorderburen zijn een van de meest vooruitstrevende naties ter wereld. Moderne metropolen zoals Den Haag en Rotterdam zijn daar het perfecte toonbeeld van, maar ook de lokale folklore en cultuur gaat niet verloren. Denk daarbij maar aan romantische steden zoals Amsterdam, Utrecht en Leiden.

10 top bezienswaardigheden in Nederland

Ga een kijkje nemen naar de grote tulpenvelden, sta versteld van het prachtige platteland of bewonder dit lage land vanop een bootje in een van de grachten. Voor een perfecte citytrip hoef je helemaal niet zo ver te reizen, want Nederland heeft echt álles!

1. De grachten
Nederland is gebouwd op en rond water. In iedere grootstad vind je wel enkele typische grachtjes terug! De romantische waterweggetjes vervoeren dagelijks duizenden toeristen langs de prachtige, historische gebouwen van het koninkrijk der Nederlanden. De grachtjes zijn niet weg te denken uit Nederland en een bezoek aan Holland is dan ook niet volledig zonder even op het water te gaan dobberen!

nederland grachten
2. De molens van Kinderdijk
Op ongeveer een half uurtje van Rotterdam ligt een prachtig stukje UNESCO werelderfgoed. Wellicht het bekendste monument van Nederland, de molens van Kinderdijk. De negentien poldermolens zorgen ervoor dat water vanop een lager niveau naar een hoger niveau worden getild. Deze prachtige bouwwerken zijn alleen te voet of met de fiets te bezoeken.
De molens van Kinderdijk
3. Het Keukenhof
Nederland en tulpen. Het is een begrip dat al decennia lang meegaat! Van eind maart tot eind mei staat het prachtige domein Keukenhof in bloei en wordt dit een van de drukst bezochte trekpleisters van Nederland. Prachtige kleuren en heerlijke geuren. Daar word je goed gezind van!
Het Keukenhof
4. Natuurdomein ‘De Veluwe’
Er is heel wat natuurschoon in Nederland te vinden, maar een van de indrukwekkendste domeinen blijft wel ‘De Veluwe’. Het volledige laagland behoort zelf tot een van de grootste van Europa. Je kan er dus makkelijk enkele uren of dagen in verdwalen! Perfect om rustig te wandelen of fietsen en te genieten van prachtige uitzichten.
de veluwe
5. De Waddeneilanden
De Waddeneilanden zijn de eigendom van Denemarken, Duitsland en Nederland. Het bekendste Nederland is wellicht Textel. Deze kleine eilandjes zijn een heerlijke uitstap voor iedere natuurliefhebber. Het is immers een erg belangrijk gebied voor vogels, robben en zeehondjes. De eilanden zijn bijna volledig autovrij (sommigen zijn dat zelfs volledig).
De Waddeneilanden
6. Het Rijksmuseum van Amsterdam

Nederland heeft héél wat musea (Den Haag lijkt alleen maar te bestaan uit musea!) en als er eentje is die je móét zien, dan is het wel het Rijksmuseum van Amsterdam. In het prachtige gebouw zijn heel wat waardevolle werken ondergebracht die erg belangrijk zijn voor de Nederlandse kunst en geschiedenis. Zo zijn er heel wat werken van o.a. Vermeer en Rembrandt. Regelmatig zijn er ook erg interessante tentoonstellingen opgesteld.

Rijksmuseum Amsterdam
7. Kaasmarkten
Je krijgt de naam ‘kaaskop’ natuurlijk niet zomaar… Nederlanders zijn verzot op kaas! Tegenwoordig zijn er nog vijf kaasmarkten die je op Nederlandse bodem kan gaan bezichtigen (Alkmaar, Gouda, Edam, Hoorn, Woerden). De meeste van deze kaasmarkten worden gehouden om toeristen te plezieren, maar in Gouda en Woerden draait het ook nog steeds om handel tussen groothandelaars en kaasboeren. Een kaasmarkt bezoeken kan in de zomermaanden.
nederland kaasmarkten
8. Anne Frank
Anne Frank is waarschijnlijk het bekendste slachtoffer van de Nazi’s. Dit dappere Joodse meisje woonde voor lange tijd in de Nederlandse hoofdstad en tekende daar haar notities op in het befaamde dagboek. Ga langs alle plekjes waar Anne een deel van haar jeugd heeft doorgebracht en eindig met een rondleiding door het imposante Anne Frank huis.
Anne Frank Huis Amsterdam
9. De Nederlandse kust
Met een kuststrook van meer dan vijfhonderd kilometer moet Nederland natuurlijk wel een aardig stukje mooie kust hebben. Hierboven hadden we het al over de wadden, maar ook minder ver -o.a. Katwijk, Cadzand, Vlissingen- zijn de mooiste stranden van Nederland en bijhorende duinen magnifiek en perfect om voor enkele dagen op uit te rusten.
Nederlandse kust
10. Nederlands Limburg
Vlakbij maar toch een wereld van verschil! Nederlands Limburg wordt gekenmerkt door prachtige vlaktes, heel wat natuurschoon en enkele pittoreske steden. Vergeet niet om ook het historisch erg belangrijke Sint-Pietersfort te betreden en door de mergelgrotten te verdwalen. Nederlands Limburg is indrukwekkend en vlakbij!
maastricht mergelgrotten