Kunsthistorisch Museum wenen
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Het Kunsthistorisch Museum in Wenen is een must-see bestemming voor kunstliefhebbers van over de hele wereld. Dit prachtige museum biedt een schat aan artistieke meesterwerken en een fascinerende kijk in de geschiedenis van de kunst en is daardoor absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden van Wenen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten voordat je het Kunsthistorisch Museum gaat bezoeken.

Een beetje geschiedenis en achtergrondinformatie

Voordat we ingaan op de hoogtepunten van het museum, is het belangrijk om een beetje achtergrondinformatie te kennen. Het Kunsthistorisch Museum werd opgericht in 1891 en is gevestigd in een prachtig historisch gebouw dat op zichzelf al een kunstwerk is. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken die teruggaat tot het oude Egypte en gaat door tot de moderne tijd.

De collectie van het Kunsthistorisch Museum omvat schilderijen, beeldhouwwerken, kunstvoorwerpen, munten en nog veel meer. Het is een van de meest indrukwekkende en diverse kunstcollecties ter wereld.

Het Kunsthistorisch Museum is niet alleen bekend om zijn kunstcollectie, maar ook om zijn architectuur. Het gebouw zelf is een meesterwerk van neorenaissancestijl en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het werd ontworpen door de beroemde architect Gottfried Semper en zijn zoon Manfred Semper. Het imposante exterieur van het museum is versierd met prachtige sculpturen en gedetailleerde ornamenten, die de bezoekers al bij aankomst betoveren.

Wanneer je het museum binnenstapt, word je begroet door een adembenemende hal die je direct onderdompelt in de wereld van kunst en cultuur. De marmeren vloer, de hoge plafonds en de elegante zuilen geven de ruimte een majestueuze uitstraling. Hier bevindt zich ook de beroemde grote trap, die als een meesterwerk op zichzelf wordt beschouwd. Het is een populaire plek voor bezoekers om foto’s te maken en te genieten van het indrukwekkende uitzicht.

wenen Kunsthistorisch Museum

Hoogtepunten van het museum

Met zijn indrukwekkende collectie van meer dan 8.000 kunstwerken valt er heel wat te zien, maar toch zijn er een aantal hoogtepunten die je echt niet mag missen.

Twee van de meest bekende werken in de collectie zijn de schilderijen “Jagers in de Sneeuw” en “Boerenbruiloft“. Een andere must-see is de “De Toren van Babel” van Pieter Bruegel de Oude. Dit indrukwekkende schilderij toont het bijbelse verhaal van de bouw van de beroemde toren en is een voorbeeld van de meesterlijke techniek van Bruegel.

Naast schilderijen heeft het museum ook een uitgebreide verzameling Griekse en Romeinse beeldhouwwerken. Je zult versteld staan van de gedetailleerde vakmanschap die in deze oude kunstwerken te zien is.

Een andere interessante tentoonstelling is de Egyptische afdeling, waar je de kans krijgt om mummies en andere oude artefacten te zien. Dit is een fascinerende reis terug in de tijd naar de oude Egyptische beschaving.

De collectie van het museum is verdeeld over verschillende afdelingen, elk met zijn eigen specialiteit. Naast deze afdelingen, heeft het museum ook afdelingen gewijd aan onder andere Oosterse kunst, prenten en tekeningen, en kunstnijverheid.

Naast de schilderijen en sculpturen herbergt het museum ook een indrukwekkende collectie van decoratieve kunst. Van kostbare juwelen tot elegante meubels en van verfijnd porselein tot prachtig gedecoreerde klokken, elke kamer in het museum is gevuld met schatten die je doen verbazen over het vakmanschap en de creativiteit van de ambachtslieden door de eeuwen heen.

hoogtepunten Kunsthistorisch Museum wenen

Wat zijn de openingsuren?

Het Kunsthistorisch Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Op donderdag is het museum zelfs tot 21.00 uur geopend, wat een geweldige gelegenheid biedt om kunstwerken te bewonderen in een rustigere ambiance.

Het is raadzaam om van tevoren je tickets te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Dit voorkomt lange wachtrijen en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je museumbezoek.

Daarnaast biedt het museum ook rondleidingen aan, waarbij een deskundige gids je meeneemt door de hoogtepunten van de collectie en interessante achtergrondinformatie geeft.

Een onvergetelijke ervaring

Het Kunsthistorisch Museum in Wenen biedt een onvergetelijke ervaring voor kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten. Met zijn adembenemende collectie en prachtige architectuur is het een bestemming die je niet mag missen tijdens je verblijf in Wenen. De hoogtepunten van het museum zullen je versteld doen staan van de schoonheid en kunstzinnigheid die door de eeuwen heen zijn gecreëerd.

Kunsthistorisches Museum Wien

Plan je bezoek aan het Kunsthistorisch Museum en bereid je voor op een reis door de rijke geschiedenis van de kunst. Vergeet niet je tijd te nemen om elk kunstwerk te bewonderen – maar blijf ook weer niet té lang staan, want er is veel te zien!