eSIM canada
Interessant? Geef je ons 5 sterren?

Reizen naar Canada kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan ook gepaard gaan met uitdagingen, vooral als het gaat om communicatie. Gelukkig is er een oplossing die steeds populairder wordt onder reizigers: de eSIM. In dit artikel zullen we kijken naar de beste eSIM-opties voor Canada, hoe je ze kunt gebruiken en waar je ze kunt kopen. Laten we beginnen!

Wat is een eSIM en waarom zijn ze handig voor een reiziger?

Een eSIM, oftewel een embedded SIM-kaart, is een digitale versie van de traditionele SIM-kaart. In plaats van een fysieke kaart te moeten plaatsen en verwisselen, maakt een eSIM gebruik van een embedded chip in je apparaat, zoals je smartphone of tablet. Wat eSIMs zo handig maakt voor reizigers, is dat je meerdere telefoonnummers en dataverbindingen op één toestel kunt hebben, zonder gedoe met fysieke SIM-kaarten.

Als je een reiziger bent, kan een eSIM een geweldige optie zijn om altijd verbonden te blijven, waar je ook bent. Als je met een huurauto door Candada reist, heb je altijd internet voor Google Maps – maar je kunt even goed al je sociale media kanalen altijd updaten en gewoon in contact blijven met het thuisfront.

Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van lokale SIM-kaarten of het betalen van hoge roamingkosten. Je kunt gewoon je eSIM gebruiken om toegang te krijgen tot lokale netwerken en te genieten van snelle en betrouwbare connectiviteit.

Voordelen van eSIMS

Een van de voordelen van een eSIM is het gemak. Je hoeft geen fysieke kaarten meer te dragen en te verwisselen. Alles wat je nodig hebt, is al ingebouwd in je apparaat. Dit betekent dat je minder kans hebt om je (eigen) SIM-kaart te verliezen of te beschadigen. Bovendien kun je met een eSIM gemakkelijk schakelen tussen verschillende telefoonnummers en dataverbindingen, afhankelijk van je behoeften en locatie.

Een ander voordeel van een eSIM is de flexibiliteit die het biedt. Met een eSIM kun je meerdere telefoonnummers en dataverbindingen hebben op één toestel. Dit is vooral handig als je zowel privé als zakelijk gebruik maakt van dezelfde telefoon. Je kunt bijvoorbeeld een apart telefoonnummer hebben voor je werk en een ander telefoonnummer voor persoonlijk gebruik. Dit stelt je in staat om je werk en privéleven gescheiden te houden, zonder dat je meerdere telefoons hoeft mee te nemen.

Een ander voordeel van een eSIM is de kostenbesparing. Door één apparaat te gebruiken voor meerdere providers, kun je geld besparen op roamingkosten. In plaats van een lokale SIM-kaart te moeten kopen of hoge tarieven te betalen voor internationale roaming, kun je gewoon je eSIM gebruiken om verbonden te blijven. Dit kan vooral handig zijn als je vaak naar het buitenland reist voor werk of plezier.

Nadelen van een eSIM:

 • Niet alle telefoons en providers ondersteunen eSIMs
 • Het aantal eSIM-providers kan beperkt zijn in vergelijking met fysieke SIM-kaarten. Daardoor betaal je er soms wat meer voor.

eSIM kopen Canada

De beste eSIM voor Canada

Als het gaat om het kiezen van de beste eSIM voor je reis naar Canada, zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier zijn enkele van de topkeuzes:

AirAlo

AirAlo is een bekende eSIM-provider die een goede dekking biedt in Canada. Met AirAlo kun je gemakkelijk een eSIM kopen en direct activeren. Ze bieden verschillende databundels per gigabyte aan en tariefopties aan die passen bij verschillende behoeften van reizigers. Hun klantenservice is ook bekend om hun responsieve en behulpzame aanpak.

Dit zijn hun tarieven.

 • 1 GB met geldigheidsduur van 7 dagen: $6
 • 2 GB met geldigheidsduur van 15 dagen: $11
 • 3 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $15
 • 5 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $18
 • 10 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $35
 • 20 GB met geldigheidsduur van 30 dagen: $49

HolaFly

HolaFly is een andere populaire eSIM-provider die je kunt overwegen voor je reis naar Canada. Ze bieden flexibele plannen aan, maar zij verkopen alleen datapakketten met een onbeperkt aantal GB’s.
HolaFly maakt gebruik van diverse netwerken voor een goede dekking in het hele land. Ze hebben ook een gebruiksvriendelijke app waarmee je je eSIM eenvoudig kunt beheren.

 • 5 dagen en ongelimiteerde data: €27
 • 7 dagen en ongelimiteerde data: €34
 • 10 dagen en ongelimiteerde data: €37
 • 15 dagen en ongelimiteerde data: €47
 • 20 dagen en ongelimiteerde data: €57

Met de kortingscode 5%OFF krijg je trouwens vijf procent op alle bovenstaande prijzen.

Andere eSIM aanbieders voor een vakantie in Canada

Naast AirAlo en HolaFly zijn er nog andere eSIM-aanbieders die je kunt overwegen voor je reis naar Canada. Enkele van deze aanbieders omvatten Xpatri, Flexiroam, en GigSky.

Kijk dus zeker ook even op Bol.com en GetYourGuide naar de pakketten die zij te koop hebben en vergelijk daar de prijzen en de data die je krijgt.

Wat is de goedkoopste eSIM in Canada?

eSIMS zijn niet bepaald goedkoop in Canada, maar als je niet veel nodig hebt – dan is AirAlo met een pakket van 1 GB wel de goedkoopste.

eSIM buitenland Canada

Voordelen van een eSIM tijdens een vakantie naar Canada

Een eSIM kan vele voordelen bieden tijdens je vakantie in Canada. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Gemakkelijke toegang tot alle functies van je smartphone: Met een eSIM hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een fysieke winkel om een SIM-kaart te kopen. Je kunt direct online een eSIM kopen en activeren.
 2. Flexibiliteit: Een eSIM stelt je in staat om meerdere telefoonnummers en dataverbindingen te hebben op één apparaat. Dit kan handig zijn als je zowel persoonlijke als zakelijke behoeften hebt tijdens je reis.
 3. Dekking en connectiviteit: Met een eSIM kun je genieten van goede dekking en betrouwbare connectiviteit in Canada. Dit is vooral handig als je afgelegen gebieden wilt verkennen of naar minder bevolkte gebieden reist.

Alternatief: fysieke SIM – waar kopen in Canada?

Hoewel eSIMs steeds populairder worden, is het goed om te weten dat je ook nog steeds een fysieke SIM-kaart kunt kopen in Canada.

Je kunt fysieke SIM-kaarten kopen bij diverse telecomproviders, waaronder Rogers, Bell, en Telus. Ze hebben doorgaans winkels in de meeste grote steden en luchthavens.

Makkelijker: eSIM online

Een van de grootste voordelen van een eSIM is dat je deze gemakkelijk online kunt kopen. Bij de meeste eSIM-providers kun je eenvoudig hun website bezoeken, het gewenste plan selecteren, betalen en de eSIM direct activeren. Dit bespaart je tijd en moeite, en stelt je in staat om direct verbonden te zijn nadat je bent geland in Canada.

Wanneer aankopen en activeren?

Het beste moment om je eSIM voor Canada aan te schaffen en te activeren, is voordat je vertrekt. Dit geeft je voldoende tijd om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat je meteen verbonden bent zodra je aankomt.

Het is het beste om je eSIM en de bijbehorende activatiestappen een paar dagen voor je reis te regelen, zodat je voldoende tijd hebt om alles in orde te maken.

eSIM provider Canada

Hoe eSIM voor Canada activeren: stap voor stap?

Het activeren van een eSIM voor Canada kan iets anders zijn dan het plaatsen van een fysieke SIM-kaart. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het activeringsproces:

 1. Koop een eSIM bij de door jou gekozen provider.
 2. Volg de instructies van de provider om de eSIM te activeren. Dit kan onder andere inhouden dat je een QR-code moet scannen of een activatiecode moet invoeren.
 3. Volg eventuele verdere instructies van de provider om je eSIM volledig te configureren en verbinding te maken met het mobiele netwerk.

Belangrijk om te weten vooraleer je een eSIM koopt voor Canada

Voordat je een eSIM koopt voor je reis naar Canada, zijn er enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 • Compatibiliteit: Controleer of je apparaat eSIM-compatibel is voordat je een eSIM koopt.
 • Dekking: Controleer of de eSIM-provider goede dekking biedt in de gebieden die je tijdens je reis wilt bezoeken.
 • Tarieven: Vergelijk tarieven en pakketten van verschillende eSIM-providers om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt voor jouw behoeften.
 • Activering: Zorg ervoor dat je begrijpt hoe je de eSIM moet activeren en volg de instructies van de provider nauwkeurig op.

Met al deze belangrijke aspecten in gedachten, kun je nu vol vertrouwen de beste eSIM kiezen voor je reis naar Canada. Geniet van je reis en blijf verbonden!